Xbox One verandert het kanaal naar een verkeerd of onvolledig kanaalnummer

Wanneer u een ander kanaal probeert te kiezen via uw Xbox One, verschijnt er een verkeerd of onvolledig kanaalnummer. Wanneer u bijvoorbeeld naar kanaal 360 probeert te kijken, gaat de settopbox naar kanaal 36 of 60.

Dit probleem is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan problemen met het zenden of ontvangen van IR-signalen tussen uw Xbox One en andere apparaten. De meest waarschijnlijke oorzaken zijn:

• Fysieke obstakels in de kamer (bijvoorbeeld mediameubels)
  • Te veel direct zonlicht
  • Verkeerde instellingen op uw Xbox One

Oplossingen

Oplossing 1: Zorg dat de infraroodontvangers voor uw apparaten niet zijn geblokkeerd. Zelfs glazen kastdeuren kunnen een probleem vormen. U moet wellicht een IR-blaster (een apparaat dat een infrarood afstandsbediening emuleert) aansluiten op uw console en deze IR-blaster in de buurt van de apparaten in uw mediameubel plaatsen. Zie IR-verlengkabels gebruiken bij Xbox One voor meer informatie.

Oplossing 2: Zorg dat er niet te veel direct zonlicht op uw apparaten schijnt. Als dat wel zo is, overweeg dan uw apparaten te verplaatsen of het zonlicht op de een of andere manier af te schermen.

Oplossing 3: Probeer de oplossingen voor problemen in Problemen oplossen met Xbox One OneGuide met uw tv, A/V-ontvanger of settopbox.