OneGuide personaliseren op Xbox One

Overzicht

Via OneGuide kunt u live tv kijken via de console, terwijl u tegelijk ook gebruik maakt van de apps en functies van uw Xbox One. Op deze pagina staat beschreven hoe u OneGuide kunt personaliseren, zodat u uw favoriete programma's, kanalen en streaming video-apps makkelijk kunt vinden.

Op deze pagina

Uw favoriete kanalen toevoegen en bekijken met OneGuide

In het tv-overzicht van OneGuide staan alle kanalen die voor u beschikbaar zijn, op basis van uw tv-provider en lijst met kanalen. Via de optie Favorieten kunt u een lijst met uw favoriete kanalen samenstellen.

Favoriete kanalen toevoegen:

1. Open OneGuide en druk op de Menuknop   op uw controller.
  2. Selecteer Alle kanalen in het deel Tv-overzicht in het menu.
  3. Wanneer u een kanaal vindt dat u wilt bekijken, selecteert u de Ster naast het kanaal. Selecteer de Ster opnieuw om een favoriet te verwijderen.

Bladeren door uw favoriete kanalen:

1. Open OneGuide en druk op de Menuknop   op uw controller.
  2. Selecteer Favorieten in het deel Tv-overzicht in het menu.

App-kanalen gebruiken om te zien wat in uw streaming video-apps staat

Via de optie App-kanalen in OneGuide ziet u welke van uw apps beschikbaar zijn. Zo vindt u App-kanalen in OneGuide:

1. Open OneGuide en druk op de Menuknop   op uw controller.
  2. Selecteer App-kanalen in het deel Tv-overzicht in het menu.

Zie voor meer informatie App-kanalen met OneGuide gebruiken.

Kanalen in HD (high-definition) of SD (standard-definition) filteren

Met OneGuide kunt u uw kanalen filteren op basis van de definitie van het kanaal. Dat doet u als volgt:

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.

Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop  om de gids vanuit elk ander scherm op de console te openen.

2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Tv en OneGuide.
  5. Selecteer OneGuide.
  6. Selecteer de gewenste optie in de tweede lijst in de eerste kolom op het scherm:
    • Alle HD- en SD-kanalen tonen om alle kanalen te tonen, in SD of HD.
    • Alleen HD-kanalen tonen om alle kanalen in SD te blokkeren.
    • Hide SD duplicate channels om alle kanalen in SD die ook aanwezig zijn in HD automatisch te verbergen.

OneGuide en ouderlijk toezicht

OneGuide dwingt de contentbeperkingen die u hebt gekoppeld aan uw Xbox One-profiel niet af. Als u ouderlijk toezicht wilt instellen op uw tv, dan moet u dat doen via uw kabel-settopbox. Of neem contact op met de provider van uw kabel- of satelliet-tv als u vragen hebt.

OneGuide filtert wel expliciete titels en beschrijvingen. Deze instelling is standaard ingeschakeld voor alle accounts. Ga naar Instellingen en selecteer Privacy en onlineveiligheid om deze instelling te bekijken of te wijzigen.