Slecht of geen geluid van de settopbox die is aangesloten op uw Xbox One

Overzicht

Het is mogelijk dat u een slechte geluidskwaliteit ervaart wanneer u live tv kijkt op de Xbox One. Het kan zijn dat u geen geluid hoort uit uw settopbox, dat het geluid schokt of dat het geluid is vervormd. Dit kan één van de volgende oorzaken hebben:

• Verkeerde instellingen op de Xbox One
  • Problemen met uw HDMI- of optische kabel
  • Problemen met hoe uw settopbox is aangesloten
  • Instellingen op uw settopbox

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de audio-instellingen op uw Xbox One

Gebruik de juiste audio-instellingen voor uw thuisbioscoop op de Xbox One om te garanderen dat u de best mogelijke geluidskwaliteit krijgt.

1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.

Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop  om de gids vanuit elk ander scherm op de console te openen.

2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Beeld en geluid.
Het scherm instellingen 'Beeld en geluid'
  1. Selecteer Audio-uitvoer.
  2. Selecteer HDMI-audio of Optische audio afhankelijk van hoe uw apparaat is aangesloten.
  3. Selecteer de juiste audio-indeling voor uw thuisbioscoop, 5.1 niet-gecomprimeerd of 7.1 niet-gecomprimeerd. Selecteer Stereo niet-gecomprimeerd als u twijfelt.

Oplossing 2: Controleer uw kabels

Het audiosignaal kan uw Xbox One niet goed bereiken als de kabel is beschadigd of niet goed is aangesloten op uw apparaten.

1. Controleer uw HDMI- en/of optische audiokabel en zorg dat de kabels goed zijn aangesloten en niet beschadigd zijn en er geen knikken inzitten.
  2. Probeer de kabels te vervangen. Sommige kabels zijn van een betere kwaliteit dan andere en een kabel van slechte kwaliteit kan invloed hebben op uw video.

Oplossing 3: Controleer hoe uw apparaten zijn aangesloten

Een goede vuistregel bij thuisbioscopen is alles zo eenvoudig mogelijk te houden. In dit geval betekent dat HDMI gebruiken om uw settopbox rechtstreeks op uw Xbox One aan te sluiten en uw Xbox One rechtstreeks op uw tv-toestel aan te sluiten.

Verwijder ook eventuele overbodige apparaten. HDMI- of optische switches, A/V-ontvangers, omvormers en andere apparaten kunnen het signaal verzwakken bij elke extra doorvoer. U kunt ook elk apparaat apart proberen te verwijderen om te zien of het probleem met de prestaties door een bepaald apparaat wordt veroorzaakt.

Probeer als regel een van de onderstaande opstellingen zo goed mogelijk te benaderen:

Eenvoudige tv-opstelling

Een illustratie toont een HDMI-kabel aangesloten op een tv en een Xbox One-console, en een andere HDMI-kabel aangesloten op de Xbox One en een settopbox.

Eenvoudige tv-opstelling met optische kabel

Een illustratie toont een HDMI-kabel en een optische kabel aangesloten op een tv en een Xbox One-console, en een andere HDMI-kabel aangesloten op de Xbox One en een settopbox.

Opstelling ontvanger met HDMI

Een illustratie toont een HDMI-kabel aangesloten op een tv en stereo-ontvanger, een tweede HDMI-kabel aangesloten op de ontvanger en de Xbox One-console, en een derde HDMI-kabel aangesloten op de console en een settopbox.

Opstelling ontvanger zonder HDMI

Een illustratie toont een HDMI-kabel aangesloten op een tv en een Xbox One-console, een optische kabel aangesloten op de ontvanger en de Xbox One, en een andere HDMI-kabel aangesloten op de Xbox One en een settopbox.

Oplossing 4: Controleer uw settopbox

Uw settopbox moet wellicht worden gereset om verkeerde configuratiegegevens te wissen. Koppel eventuele kabels, ook de voedingskabel, minstens 30 seconden los van het apparaat en sluit de kabels daarna weer aan.

Als u een settopbox via antenne gebruikt, moet u controleren of uw HD-antenne is aangesloten en goed werkt. De Xbox One kan alleen weergeven wat de settopbox er naartoe stuurt; een slechte audio-ontvangst van de antenne wordt dus doorgestuurd naar uw console.

Sommige settopboxes hebben andere instellingen, die een invloed kunnen hebben op de audio-uitvoer. Hoe de instellingen kunnen worden gecontroleerd is afhankelijk van de fabrikant, maar over het algemeen moet u controleren dat uw settopbox digitale audio uitzendt, is ingesteld op de juiste optie voor surround-sound voor uw apparatuur en niet op een andere manier wordt beperkt.

Neem contact op met uw hardwareprovider voor hulp om uw settopbox in te stellen.