U krijgt een zwart scherm of u ervaart slechte videokwaliteit wanneer u tv kijkt met Xbox One

U kunt slechte videoprestaties ervaren of een zwart scherm te zien krijgen wanneer u tv kijkt op uw Xbox One. Dit probleem kan de volgende oorzaken hebben:

• Problemen met uw HDMI-kabel.
  • Problemen met de manier waarop uw settopbox is aangesloten.
  • Problemen met de instellingen op uw settopbox.

Oplossingen

Probeer deze oplossingen voor deze problemen.

Opmerking Ga naar het Xbox-forum TV Hardware Information voor problemen met specifieke modellen van settopboxes, A/V-ontvangers of tv's.

Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.

Zie Problemen oplossen met leeg tv-scherm of beeldscherm wanneer de Xbox One aanstaat om algemene problemen op te lossen wanneer uw tv-scherm of beeldscherm leeg of zwart blijft wanneer u uw Xbox One-console opstart.

Zie Video op Xbox One is schokkerig voor problemen met video's die schokken of video's die traag worden vernieuwd.

Zie Video op Xbox One is wazig voor problemen met wazige of onduidelijke video's.

Zie OneGuide kan uw tv, A/V-ontvanger of settopbox niet bedienen voor problemen met Xbox OneGuide.

Oplossing 1: Controleer uw HDMI-kabels of probeer een andere kabel

Een beschadigde of verkeerd aangesloten HDMI-kabel kan voorkomen dat het videosignaal uw Xbox One goed kan bereiken.

• Controleer uw HDMI-kabels en zorg dat ze goed zijn aangesloten op uw apparaten en niet beschadigd zijn.
  • Probeer een andere high-speed HDMI-kabel. Sommige kabels zijn van een betere kwaliteit dan andere en een kabel van slechte kwaliteit kan invloed hebben op uw videosignaal.

Oplossing 2: Zet uw settopbox uit en weer aan, en controleer vervolgens de instellingen van de settopbox

• U moet uw settopbox wellicht uitzetten en weer aanzetten om verkeerde configuratiegegevens te wissen. Koppel hiervoor eventuele kabels (ook voedingskabels) minstens 30 seconden los van het apparaat. Sluit de kabels daarna weer aan.
  • Probeer de TV-app opnieuw te starten.
  • Probeer uw settopbox in te stellen op een video-uitvoer van 720p.
  • Schakel meerkanaals surround-sound (zoals Dolby Digital of 5.1) uit.

Opmerking Sommige settopboxes hebben andere instellingen, die een invloed kunnen hebben op de video-uitvoer. Settopboxes van verschillende fabrikanten kunnen erg verschillend zijn. Neem contact op met uw hardwareprovider voor hulp om uw settopbox te controleren of in te stellen.

Oplossing 3: Zet uw Xbox One uit en weer aan

Volg de stappen in Hoe u uw Xbox One-console kunt uitzetten en weer aanzetten om uw Xbox One correct uit en weer aan te zetten.

Oplossing 4: Sluit de settopbox rechtstreeks aan op uw tv

Controleer of u een goed videosignaal hebt door uw kabel- of satelliet-settopbox direct op uw tv aan te sluiten. Neem contact op met uw provider voor meer hulp als u problemen blijft houden met de videoprestaties.