OneGuide kan uw tv, A/V-ontvanger of settopbox niet bedienen

Via OneGuide kunt u uw tv, kabel- of satelliet-settopbox en A/V-ontvanger bedienen met uw Xbox One. Deze functie kan echter niet worden gebruikt om uw digitale videorecorder of andere geavanceerde functies van uw thuisbioscoopsysteem te bedienen.

Op deze pagina worden oplossingen beschreven die u kunt proberen als u problemen hebt om OneGuide met deze randapparatuur te gebruiken.

Opmerking Hoewel OneGuide is ontworpen om met de Kinect-sensor te werken, kunt u OneGuide ook gebruiken door een "infraroodblaster" van een andere leverancier aan te sluiten op de IR-poort aan de achterkant van de console. Zie IR-verlengkabels gebruiken bij Xbox One voor meer informatie hierover.

Voor informatie over:

Opmerking Spraakopdrachten zijn niet overal beschikbaar. Zie Beschikbaarheid van Xbox One-functies voor een lijst met Xbox One-functies en de regio's waar de functies beschikbaar zijn.

Onderwerpen

OneGuide en randapparatuur reageren niet op opdrachten

OneGuide maakt gebruik van infrarood licht via de Kinect-sensor om uw apparaten te bedienen en werkt net zoals een universele afstandsbediening. Wanneer de IR-ontvanger goed zendt en ontvangt, kunt u de volgende apparaten en functies bedienen:

• Televisie: aan/uit, volume hoger/lager en dempen
  • Kabel- of satellietontvanger: aan/uit, kanaalselectie
  • A/V-ontvanger (audio-video): aan/uit, volume hoger/lager en dempen

Als uw apparaten niet goed werken met OneGuide, dan is het een goed idee om eerst het IR-signaal te testen om te controleren dat het goed wordt verzonden en ontvangen.

Oplossing 1: Controleer het infraroodsignaal

Controleer dat de Kinect-sensor goed is aangesloten op uw Xbox One en een infraroodsignaal uitzendt. Dat doet u als volgt:

• Controleer dat het witte Xbox-symbool op de Kinect is verlicht. Als dat niet zo is, dan is de sensor niet ingeschakeld en werkt de sensor niet correct. Zie Problemen met Kinect voor Xbox One oplossen of Problemen met Kinect-spraakopdrachten oplossen op Xbox One.
  • Controleer dat de kabel van de Kinect naar de console niet geknikt of beschadigd is.
  • Als u een smartphone hebt, kunt u controleren of de Kinect een infraroodsignaal uitzendt terwijl de sensor een opdracht uitvoert. Ga als volgt te werk om dit te controleren:
    1. Zet een smartphone op de cameramodus en houd de smartphone voor de Kinect. Zoek op het scherm van de telefoon naar drie verlichte "zenders" op het beeld van de sensor. Als u deze niet ziet, dan werkt het apparaat niet voor deze test.
      Opmerking Deze test werkt niet bij camera's die IR-filtering uitvoeren, zoals een Apple iPhone.
Een illustratie toont handen die een smartphone vasthouden in cameramodus, gericht naar een Kinect-sensor, met drie verlichte zenders op de afbeelding van de sensor.
    1. Geef, terwijl u uw smartphone nog steeds vasthoudt, de Xbox One-console een spraakopdracht (zoals "Xbox, volume hoger").
    2. Kijk via uw smartphone naar uw Kinect-sensor en probeer een andere zender rechts van de andere en in de buurt van het witte Xbox-symbool te vinden. Als die vierde zender wordt ingeschakeld wanneer de Xbox One de opdracht uitvoert, dan werkt het infraroodsignaal. Als u de extra zender niet ziet, moet u wellicht Problemen met de Kinect-sensor voor Xbox One oplossen.

Oplossing 2: Zorg dat de IR-ontvangers voor uw apparaten niet zijn geblokkeerd

Zelfs glazen kastdeuren kunnen een probleem vormen. U moet wellicht een IR-verlengkabel (een apparaat dat een infrarood afstandsbediening emuleert) aansluiten op uw console en deze verlengkabel in de buurt van uw apparaten of in uw mediameubel plaatsen. Zie IR-verlengkabels gebruiken bij Xbox One voor meer informatie.

Oplossing 3: Controleer of u de juiste spraakopdrachten gebruikt

Zie Kinect-spraakopdrachten gebruiken bij Xbox One voor informatie over spraakopdrachten voor Kinect.

De Xbox One verandert uw tv-kanalen niet

Probeer de volgende oplossingen als uw Xbox One het kanaal niet kan veranderen.

Oplossing 1: Zorg dat u de instructies in Live-tv instellen met uw Xbox One nauwkeurig hebt gevolgd.

Oplossing 2: als uw Xbox One uw tv-kanalen nog steeds niet verandert, moet u het IR-signaal testen. Zie het onderdeel "Controleer het infraroodsignaal" op deze pagina.

Oplossing 3: Als u problemen hebt met uw afstandsbediening, probeer dan de IR-codes in Xbox One remote code lookup te gebruiken.

Het merk van uw tv staat niet in de lijst

Als het merk van uw tv niet in de lijst staat wanneer u uw tv probeert in te stellen met Xbox One en OneGuide, moet u controleren dat u de instructies voor instellen hebt gevolgd op Live tv instellen met uw Xbox One.

1. Zoek uw tv in de lijst wanneer u op het scherm Wat is het merk van je tv? wordt weergegeven.
Het scherm 'Wat is het merk van je tv?' in de instellingen van Xbox OneGuide
  1. Selecteer Ik zie mijn merk niet en voer het merk handmatig in als uw merk niet in de lijst staat.

De provider van uw kabel- of satelliet-tv staat niet in de lijst

Als uw tv-provider niet in de lijst staat wanneer u uw tv probeert in te stellen met Xbox One en OneGuide volgens de instructies op Live tv instellen met uw Xbox One, kunt u OneGuide op dit moment wellicht niet gebruiken.

U kunt de ontbrekende provider van uw kabel- of satelliet-tv rapporteren met de functie OneGuide-probleem melden. Zie Hoe u de functie OneGuide-probleem melden op uw Xbox One-console kunt gebruiken voor instructies.

Ga naar de forums met informatie over tv-hardware voor meer informatie over tv-providers en -hardware.