IR-verlengkabels gebruiken bij Xbox One

Overzicht

Xbox One maakt gebruik van Kinect om uw thuisbioscoopapparatuur te bedienen via IR-signalen (infrarood), technologie die ook wordt gebruikt in afstandsbedieningen. Als u problemen hebt om uw thuisbioscoop te bedienen via Xbox One en alle andere oplossingen voor dit probleem zijn mislukt, dan kunt u een IR-verlengkabel gebruiken om uw thuisbioscoop te bedienen. Een IR-verlengkabel kan helpen om het infraroodsignaal direct naar uw apparaten te sturen, zelfs wanneer ze in kasten zitten.

Een IR-verlengkabel gebruiken om uw thuisbioscoop te bedienen
Bekijk de video Een IR-verlengkabel gebruiken om uw thuisbioscoopapparatuur te bedienen. Opmerking De video is alleen in het Engels beschikbaar.

Heb ik een IR-verlengkabel nodig?

Er zijn een paar redenen waarom u kunt overwegen een IR-verlengkabel te gebruiken:

• Er is geen Kinect-sensor aangesloten.
  • Uw apparaten zitten in een kast of zijn op een andere manier verborgen. Zelfs glazen kastdeuren kunnen een IR-signaal blokkeren.
  • In uw kamer is er veel direct zonlicht op uw thuisbioscoopapparatuur.

Wat is een IR-verlengkabel en wat doet deze kabel precies?

Een IR-verlengkabel is een dunne kabel met een of meer IR-zenders aan het uiteinde. Via deze kabel worden IR-signalen naar een locatie gestuurd die de Kinect niet kan bereiken. Zo kunt u een zender op moeilijk te bereiken plaatsen zetten en dingen zoals mediameubels, decoratie enzovoort omzeilen.

Welk soort IR-verlengkabel kan ik gebruiken bij Xbox One?

Nagenoeg elke standaard IR-verlengkabel werkt bij uw Xbox One, op voorwaarde dat de kabel aan de volgende vereisten voldoet:

• De kabel heeft een aansluiting van 3,5 mm (net zoals een standaard hoofdtelefoon).
  • De kabel heeft maximaal drie zenders.
  • Het is een IR-zender, geen ontvanger.
  • De aansluiting van 3,5 mm heeft slechts twee geleiders, zoals op de onderstaande afbeelding.
Een illustratie van een aansluiting van 3,5 mm

Hoe kan ik een IR-verlengkabel installeren?

Een illustratie toont een Xbox One-console die is aangesloten op een ander apparaat met behulp van een IR-verlengkabel.

U kunt een IR-verlengkabel via een paar eenvoudige stappen installeren:

1. Sluit uw IR-verlengkabel aan op de IR-poort aan de achterkant van de Xbox One.
  2. Plaats de zenders in de buurt van de apparaten die u wilt bedienen. De zenders kunnen ontworpen zijn om onder het apparaat in de buurt van het IR-venster te plaatsen of ze kunnen voorzien zijn van een kleeflaag en direct op het IR-venster worden gekleefd.
  3. Test of u het apparaat kunt bedienen. Verplaats de zenders indien nodig.