De Xbox One-console verbinden met Xbox Live via een Mac-computer

Overzicht

Als u de Xbox One-console met Xbox Live wilt verbinden maar geen router hebt, kunt u de console verbinden via een Mac-computer. Als de Mac verbonden is met het internet en voorzien is van een AirPort-kaart, kunt u de internetverbinding met de console delen. Alles wat u daarvoor hoeft te doen, is uw Mac verbinden met de console, internet delen inschakelen, het DNS-serveradres van uw computer ophalen en de netwerkinstellingen op de console instellen.

Oplossingen

Stap 1: sluit een netwerkkabel aan en schakel internet delen in

1. Sluit het ene uiteinde van een Ethernet-kabel aan op de netwerkpoort aan de achterkant van de Xbox One-console.
  2. Sluit het andere uiteinde aan op een Ethernet-poort op de Mac.
  3. Kies Apple > System Preferences op de Mac en klik op Sharing.
  4. Selecteer Internet Sharing.
  5. Selecteer in de lijst Share your connection from de optie AirPort.
  6. Selecteer in de lijst To computers using de optie Ethernet Adaptor (en2).
Het scherm Sharing System Preferences op een Mac-computer, met het keuzevakje Internet Sharing geselecteerd

Stap 2: haal het DNS-serveradres van uw Mac op

De volgende stap is het DNS-serveradres van uw Mac-computer ophalen. Dat doet u als volgt:

1. Selecteer Apple > System Preferences > Network op de Mac.
  2. Selecteer Wi-Fi.
  3. Klik op DNS en noteer de cijfers die onder "DNS Servers" staan.
Het scherm Network System Preferences op een Mac-computer, met het tabblad DNS geselecteerd
  1. Klik op OK.
  2. Selecteer Ethernet.
  3. Klik op TCP/IP en stel Configure IPv4 in op Off.
  4. Klik op Apply.
Het scherm Network System Preferences op een Mac-computer, met het tabblad Wi-Fi geselecteerd

Stap 3: stel de netwerkinstellingen op uw Xbox One-console in

Wijzig nu de netwerkinstellingen op de Xbox One-console. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Netwerkinstellingen.
  6. Selecteer Geavanceerde instellingen en selecteer vervolgens IP-instellingen.
  7. Selecteer Handmatig. U wordt gevraagd het IP-adres in te voeren. Voer 192.168.2.2 in en selecteer Enter.
Het scherm IP-adres/instellingen wijzigen op Xbox One, met een toetsenbord op het scherm
  1. U wordt dan gevraagd het Subnet mask in te voeren. Voer 255.255.255.0 in en selecteer Enter.
  2. Vervolgens wordt u gevraagd de Gateway in te voeren. Voer 192.168.2.1 in en selecteer Enter.
  3. Selecteer DNS settings.
  4. Selecteer Handmatig. U wordt gevraagd de Primary DNS- en vervolgens de Secondary DNS-server in te voeren.
Het scherm DNS-instellingen/instellingen wijzigen op Xbox One, met een toetsenbord op het scherm
  1. Voer de nummers in die u noteerde tijdens Stap 2 en selecteer Enter.
  2. Druk op B  op uw controller en selecteer Test mijn netwerkverbinding.

De console deelt nu de internetverbinding die de Mac gebruikt om verbinding te krijgen met Xbox Live.