Veelgestelde vragen over DoS- en DDoS-aanvallen op Xbox One

Als u games speelt op Xbox Live, kunt u een Denial of Service-aanval (of DoS) of een gedistribueerde Denial of Service-aanval (of DDoS) ervaren. Dergelijke aanvallen kunnen ervoor zorgen dat uw apparaat (uw Xbox-console of uw computer) tijdelijk geen verbinding kan maken met het internet of met Xbox Live.

Als u een Xbox Live-account hebt, kan uw Xbox-console een DoS-aanval of een DDoS-aanval van een andere Xbox Live-accounthouder ervaren. DoS-aanvallen en DDoS-aanvallen worden soms gebruikt als vergelding tussen Xbox Live-gamers.

Als u denkt dat u het slachtoffer bent geworden van een DoS- of DDoS-aanval, raden we aan dat u uw internetrouter reset en contact opneemt met uw internetserviceprovider (ISP). Als u weet wie de DoS- of DDoS-aanval heeft uitgevoerd, wilt u misschien ook een gamerbeoordeling indienen bij Xbox Live en de aanvaller in de toekomst vermijden.

Onderwerpen

Wat is een DoS- of DDoS-aanval?

Bij een DoS-aanval overspoelt de aanvaller het IP-adres van het doelapparaat (bijvoorbeeld een Xbox-console of een computer) met externe, nutteloze communicatieverzoeken, zodat het apparaat niet in staat is verbinding te maken met het internet en dus ook niet met Xbox Live. De aanval is niet gericht op Xbox Live, maar wel op het IP-adres van het doelapparaat.

Bij een DDoS-aanval gebruikt de aanvaller kwaadaardige code geïnstalleerd op meerdere computers om het doelapparaat te identificeren en aan te vallen. Aanvallers die een DDoS-aanval uitvoeren, doen dat om meer effect te hebben op het doelapparaat dan een DoS-aanval uitgevoerd vanaf een enkel apparaat.

Opmerking DoS- of DDoS-aanvallen worden soms gebruikt als vergelding na online multiplayergames. DoS- of DDoS-aanvallers bedreigen soms ook de spelers wiens apparaten ze later aanvallen met commentaren zoals "I'm going to IP boot you", "I'm going to flood your IP" of "I'm going to boot you off the Internet".

Hoe weet ik of ik het slachtoffer ben geworden van een aanval?

Als er een DoS- of DDoS-aanval is uitgevoerd op uw Xbox-console, dan zal u waarschijnlijk geen verbinding kunnen maken met Xbox Live vanaf uw console en zijn alle internetverbindingen in uw gezin verbroken.

Wat moet ik doen als ik vermoed dat ik ben aangevallen?

Als u vermoedt dat er een DoS- of DDoS-aanval is uitgevoerd op uw Xbox-console of computer, dan doet u het volgende:

• Reset uw internetrouter.
  • Neem contact op met uw ISP.
  • Als u zeker bent van de identiteit van de DoS- of DDoS-aanvaller:
  • Vermijd die persoon voortaan op Xbox Live.

Wat kan ik doen om de aanval te stoppen?

Als u op dit moment een DoS- of DDoS-aanval ervaart, probeer dan uw internetrouter (uw DSL of kabelmodem) te resetten. Hiermee kan de DoS- of DDoS-aanval worden stopgezet. Voor een volledige reset moet de voeding 5 tot 10 minuten worden uitgeschakeld. Dit verhoogt de kans dat u een nieuw IP-adres krijgt, waar de hacker geen toegang toe heeft.

Neem contact op met uw ISP als u nog steeds een DoS- of DDoS-aanval ervaart.

Hoe kan ik ontdekken wie me heeft aangevallen?

Neem contact op met uw ISP om te proberen de identiteit te bepalen van de persoon die de DoS- of DDoS-aanval op uw Xbox-console of op uw computer heeft opgestart.

Kan een medewerker van de klantenservice de identiteit van de DoS- of DDoS-aanvaller achterhalen?

Medewerkers van Xbox Support kunnen de identiteit van de DoS- of DDoS-aanvaller niet achterhalen.

Neem contact op met uw ISP als u wilt proberen om de identiteit van de DoS- of DDoS-aanvaller te achterhalen.

Wat kan Xbox Live doen om deze aanvallen te voorkomen?

De Xbox Live-service kan DoS- of DDoS-aanvallen niet voorkomen, aangezien deze optreden via het IP-adres van het aangevallen apparaat; ze gebeuren niet direct in de Xbox Live-service.

Neem contact op met uw ISP voor meer informatie over DoS- en DDoS-aanvallen.