Het wachtwoord van uw draadloze netwerk zoeken

Overzicht

U kunt een Xbox-console verbinden met Xbox Live via uw draadloze netwerk. U moet dan wel het wachtwoord van het draadloze netwerk kennen.

Wachtwoord van draadloos netwerk

Op deze pagina staan de volgende oplossingen:

Uw wachtwoord zoeken op uw hardware

Als uw internetserviceprovider u een draadloze router of gateway heeft geleverd, staat het netwerkwachtwoord wellicht op een etiket op de router of gateway. Zoek naar de volgende benamingen:

• Beveiligingssleutel (Security Key)
  • Draadloze sleutel (Wireless Key)
  • WPA-sleutel (WPA Key)
  • WPA 2-sleutel
  • WEP-sleutel (WEP Key)

Uw wachtwoord zoeken via Windows 7

Als uw computer is aangesloten op uw draadloze netwerk en werkt met Windows 7, kunt u het wachtwoord op deze manier opzoeken:

1. Selecteer de indicator van de draadloze signaalsterkte in de taakbalk van Windows 7 (onderaan rechts).
  1. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het draadloze netwerk en selecteer Eigenschappen.
  1. Selecteer Tekens tonen om het wachtwoord van het draadloze netwerk weer te geven.

Uw wachtwoord zoeken via Windows 8

Als uw computer is aangesloten op uw draadloze netwerk en werkt met Windows 8, kunt u het wachtwoord op deze manier opzoeken:

1. Klik op de indicator van de draadloze signaalsterkte in de taakbalk van Windows 8 (onderaan rechts).
  1. Klik met de rechtermuisknop op de naam van uw draadloze netwerk en selecteer Verbindingseigenschappen weergeven.
  1. Selecteer Tekens tonen om het wachtwoord van het draadloze netwerk weer te geven.

Uw wachtwoord zoeken op een Mac

1. Klik op Start op de menubalk boven aan het scherm.
  2. Selecteer het menu Programma's en selecteer Hulpprogramma's.
  3. Selecteer Sleutelhangertoegang.
  4. Wanneer er verschillende items in de Sleutelhangerlijst staan, sorteert u de lijst op "Naam" en zoekt u de naam van de draadloze router waarmee u de Xbox-console probeert te verbinden. Of u kunt het zoekvak gebruiken om de resultaten te verfijnen.
  5. Dubbelklik op het draadloze netwerk waarvoor u het draadloze wachtwoord probeert te vinden en vink Toon wachtwoord aan om het draadloze wachtwoord te onthullen.

Opmerking Om deze optie met succes uit te voeren, moet de Mac in het verleden reeds (of momenteel) verbonden zijn met het draadloze netwerk. U moet ook het beheerderswachtwoord voor de beheerdersaccount van de Mac weten.

Uw wachtwoord zoeken op de webpagina van de routerconfiguratie

1. Open een webbrowser op uw computer.
  2. Typ het standaard IP-adres van uw router of gateway in de adresbalk (zie de onderstaande tabel) en druk op Enter.

Hier volgen de standaard IP-adressen van enkele router- en gatewayfabrikanten.

Fabrikant

Standaard IP-adres

Belkin

192.168.2.1

Cisco/Linksys

192.168.1.1

D-Link

192.168.0.1

NETGEAR

192.168.0.1
    192.168.1.1

1. Als uw fabrikant niet in deze lijst staat, kijkt u in uw router- of gatewaydocumentatie of gaat u naar de website van de fabrikant voor hulp. Of ga naar de forums met informatie over netwerkhardware voor meer specifieke instructies voor routers.

Deze forums zijn in het Engels, maar u kunt gebruikmaken van Bing Translator om deze in een andere taal te bekijken.

2. Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router of gateway en klik op OK.

Opmerking Als u zich niet kunt aanmelden, zoekt u in de documentatie van uw router of gateway naar een standaard gebruikersnaam en wachtwoord.

3. Wanneer u bent aangemeld, krijgt u de configuratiepagina van uw router of gateway te zien.
  4. Zoek het gedeelte met draadloze instellingen, zoek naar het WEP-, WPA- of WPA2-wachtwoord en schrijf dit op.

Opmerking Als u problemen hebt met de configuratie van uw router of gateway, neemt u contact op met de hardwarefabrikant of gaat u naar diens website.