Xbox One offline gebruiken

Als u uw Xbox One ooit wilt gebruiken zonder verbinding te maken met Xbox Live, dan kunt u met uw console offline gaan. Offline zal uw console geen verbinding maken met netwerken.

We raden aan dat u met uw console niet offline gaat als er een probleem met het netwerk, uw ISP of de Xbox Live-service is. Hoewel uw console verschijnt als offline, zal de console automatisch opnieuw verbinding maken van zodra er een verbinding beschikbaar is. U kunt diverse Xbox One-functies gebruiken zelfs als uw console geen verbinding kan maken met de service.

U moet online zijn om alles te ervaren wat Xbox One te bieden heeft, maar wanneer u offline bent, kunt u nog steeds het volgende doen:

• Tv kijken, hoewel u online moet zijn om de OneGuide-gids te zien.
  • Aanmelden bij uw profiel, maar alleen als u zich reeds eerder online hebt aangemeld. Dit omvat automatisch aanmelden via Kinect, als u dat hebt ingesteld toen u online was.
  • Console-instellingen wijzigen, maar geen profielinstellingen of ouderlijk toezicht. Controlemechanismen voor content blijven behouden wanneer u offline bent.
  • Games spelen, als u een disc hebt of als u uw Home Xbox gebruikt (zie Hoe u een Xbox One-console kunt aanduiden als uw Home Xbox voor meer informatie).
  • Gameclips opslaan (op voorwaarde dat er ruimte vrij is).
  • Achievements verdienen.
    Opmerking Er is slechts beperkte ruimte om achievements offline op te slaan, daarom moet u af en toe online gaan om ze te synchroniseren.
  • De meeste spraakopdrachten gebruiken als u een Kinect hebt.

U moet online zijn voor bepaalde activiteiten, zoals:

• Games en apps spelen waarvoor een internetverbinding nodig is.
  • Games spelen waarvoor u zich online moet aanmelden, zelfs voor een enkele speler.
  • Opgeslagen games synchroniseren en spelen op meer dan één console.
  • Sociale functies gebruiken, zoals vrienden, berichten en party's.
  • Bladeren door content in de Xbox Store, Films en tv en Groove en deze content kopen.
  • Xbox SmartGlass gebruiken.
  • De console of apps updaten.

Activiteiten zoals ontgrendelen van achievements en delen van content zoals Game DVR en schermopnamen worden in de wachtrij geplaatst totdat de console verbinding maakt met Xbox Live. Wanneer ze zijn gesynchroniseerd, zullen ze zichtbaar zijn in uw achievements en op OneDrive.

Offline gaan

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Netwerkinstellingen en selecteer vervolgens Offline gaan.

Uw netwerkstatus verandert naar offline. Volg de voorgaande stappen, maar selecteer Online gaan in Netwerkinstellingen om weer online te gaan.

Probeer de Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One als uw console online is maar u geen verbinding kunt maken met het netwerk.