Problemen oplossen met het wijzigen van uw instellingen voor onlineveiligheid of privacy op Xbox One

Controleer of u het volgende hebt gedaan als u problemen hebt om de instellingen voor privacy en onlineveiligheid te wijzigen op uw Xbox One-console:

• U bent aangemeld bij Xbox Live. U moet online zijn en aangemeld zijn als u wijzigingen wilt aanbrengen.
  • U bent aangemeld bij de console met een account voor volwassenen. Kinderen en tieners kunnen hun instellingen voor privacy en onlineveiligheid niet wijzigen.
  • Als u een foutbericht te zien krijgt wanneer u uw privacyinstellingen probeert te wijzigen, zoek dan de fout met de Tool om foutcodes op te zoeken.
Opmerking Zie Hoe een ouder de instellingen voor privacy en onlineveiligheid voor een kinderaccount kan wijzigen als u de privacyinstellingen van uw kind wil beheren. Zie de Oplossing voor verloren account als u uw account probeert op te halen of de Oplossing voor verloren wachtwoord als u uw wachtwoord probeert op te halen.

Oplossingen

Oplossing 1: controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-03-23T00:13:51.4342445+00:00

Oplossing 2: beheer uw instellingen voor privacy en onlineveiligheid op Xbox.com

Als u problemen hebt om de instellingen voor privacy en onlineveiligheid te beheren op uw console, meld u dan aan met uw Microsoft-account en klik op Xbox One onlineveiligheid om uw instellingen online te controleren en te wijzigen.

Oplossing 3: voeg een wachtwoordcode toe om instellingen te wijzigen of verwijder de wachtwoordcode

Hebt u bij de instellingen voor Aanmelden, veiligheid en wachtwoordcode op uw Xbox One ingesteld dat een wachtwoordcode vereist is om uw instellingen te wijzigen? Als u de wachtwoordcode bent vergeten, kunt u de huidige wachtwoordcode verwijderen. Na drie mislukte pogingen om uw wachtwoordcode in te voeren, wordt u gevraagd het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren. Voer uw wachtwoord in, daarna kunt u de vergeten wachtwoordcode verwijderen.

Selecteer Nieuwe code instellen en volg de instructies als u een nieuwe wachtwoordcode wilt aanmaken.

Als u geen nieuwe wachtwoordcode toevoegt, wordt u gevraagd uw wachtwoord in te voeren als uw instellingen voor Aanmelden, veiligheid en wachtwoordcode nog steeds zijn ingesteld zodat een wachtwoordcode is vereist om wijzigingen aan te brengen. Als u wilt dat dit niet meer wordt gevraagd, moet u deze instelling wijzigen.