U kunt niemand toevoegen aan uw gezin op Xbox One

U kunt geen nieuwe gezinsleden toevoegen aan uw gezin op Xbox One.

Oplossingen

Oplossing 1: Zorg dat u een volwassenenaccount gebruikt

U moet een volwassenenaccount gebruiken om een lid toe te voegen aan uw gezin. Kinderen en tieners moeten een volwassen gezinslid vragen om de nieuwe persoon toe te voegen.

Oplossing 2: Zorg dat de nieuwe persoon geen deel uitmaakt van een ander gezin

Een account kan slechts lid zijn van één gezin tegelijk. Zo kunt u ontdekken of iemand reeds deel uitmaakt van een gezin:

1. Vraag de persoon die u probeert toe te voegen aan uw gezin zich aan te melden op zijn/haar console en naar Gezin te gaan (druk op de Xbox-knop op de guide te openen, selecteer Alle instellingen en vervolgens Gezin. Of vraag hem/haar zich aan te melden bij zijn/haar Microsoft-account en selecteer Gezin in het menu).

2. Als daar accounts staan, maakt de persoon momenteel deel uit van een gezin en moet deze worden verwijderd uit dat gezin voordat hij/zij kan worden toegevoegd aan een ander gezin.

• Als de persoon een kind of een tiener is, moet hij of zij worden verwijderd door een volwassene in het huidige gezin.
  • Als de persoon een volwassene is, kan hij/zij zichzelf verwijderen, tenzij hij/zij de enige volwassene is en er kinderaccounts zijn gekoppeld aan het gezin. In dat geval moeten de kinderen worden verwijderd voordat de volwassene kan worden verwijderd. De kinderen moeten worden toegevoegd aan een ander gezin opdat ze de Xbox Live-service zouden kunnen blijven gebruiken.

Opmerking Personen kunnen zichzelf niet verwijderen uit een gezin via de Xbox One-console - alleen een andere volwassene in hetzelfde gezin kan dat doen. De persoon kan zichzelf echter wel verwijderen via zijn/haar Microsoft-account in een webbrowser.

Het nieuwe gezin kan de nieuwe persoon nu uitnodigen om lid te worden.