Over de basisfuncties voor ouderlijk toezicht op Xbox One

Met veiligheidsfuncties op Xbox One kunt u beheren welk soort content elk gezinslid kan openen op Xbox One. Zie Hoe een ouder de instellingen voor privacy en onlineveiligheid voor een kinderaccount kan wijzigen om contentrestricties in te stellen. Zie Problemen oplossen met het wijzigen van uw instellingen voor onlineveiligheid of privacy op Xbox One als u hulp nodig hebt om deze functies te wijzigen.

Veiligheidsfuncties

Toegang tot content

U kunt contentrestricties instellen op basis van de aanbevolen leeftijd voor de content. Dit wordt door Xbox One gebruikt om de toegang van uw kind tot games, films, tv-programma's en muziek met een specifieke rating te beheren. Als het kind 8 jaar of jonger is, is Toegang tot content standaard ingesteld op 'Uit'.

De standaardinstelling voor uw kind wijzigen:

1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Gezin onder Account.
  5. Selecteer het kinderaccount dat u wilt bijwerken.
  6. Selecteer Toegang tot content.
  7. Er gelden geen contentbeperkingen voor gebruikers ouder dan 8 jaar. U kunt geschikte, vooraf ingestelde beperkingen selecteren door de leeftijd van uw kind in de lijst te kiezen. We laten dan de vooraf ingestelde beperkingen voor die leeftijd zien. U bent niet gebonden aan de geboortedatum. U bepaalt zelf welk niveau geschikt is voor uw kind.

Webfilters

Via webfilters kunnen ouders bepalen welke soorten websites hun kinderen kunnen bekijken in de Microsoft Edge-app. Dit zijn de standaardinstellingen per leeftijdsgroep:

• Jonge kinderen: Algemene onderwerpen
  • Kinder- en tieneraccounts: Online communicatie

De standaardinstelling voor uw kind wijzigen:

1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Gezin onder Account.
  5. Selecteer de account van het gezinslid waarvan u de instellingen wilt wijzigen en selecteer Webfilters. Kies de gewenste instelling.

Opmerking Instellingen voor webfilters op de Xbox One-console kunnen niet worden overgedragen naar andere services van Microsoft, zoals Windows 10. U kunt instellingen voor uw pc met Windows beheren in het Microsoft Beveiligingscentrum.

Keuzes bij aankopen

Op de Xbox One kunnen ouders beheren welke soort apps elk kind kan downloaden van de Xbox Store. De opties voor instellingen zijn:

• Geblokkeerd (geen)
  • Alleen gratis apps
  • Gratis of betaalde apps

De standaardinstelling voor uw kind wijzigen:

1. Druk op de Xbox-knop om terug te keren naar het Home-scherm.
  2. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Gezien onder Account, selecteer de account van het gezinslid waarvan u de instellingen wilt wijzigen en selecteer Toegang tot content.
  5. Wijzig de instelling Kopen en downloaden.