Andere gamers dempen of blokkeren op Xbox One

Als u specifieke gamers op Xbox One niet wilt horen of niet door hen wilt worden gecontacteerd, kunt u ze dempen of hun berichten aan u blokkeren.

Opmerking Als u meent dat de gamer de Microsoft-servicesovereenkomst of Gedragscode heeft geschonden, kunt u ook een klacht indienen.

Een andere gamer dempen op Xbox One

Als een andere gamer beledigende of ongepaste berichten stuurt in de game of via voicechat, kunt u die gamer dempen. De gamer kan dan niet meer met u praten in de game of in een chatsessie.

1. Druk op de Xbox-knop op de controller om de guide te openen.
  2. Selecteer Vrienden en clubs en selecteer vervolgens de gamertag van de gamer die u wilt dempen.

Opmerking Als de gamer niet in uw vriendenlijst staat, selecteert u Recente spelers in het vervolgkeuzemenu of Iemand zoeken en voert u de gamertag van die gamer in om te zoeken.

3. Selecteer Dempen op de profielkaart van de gamer.

Als u het dempen van een gamer wilt opheffen, volgt u dezelfde stappen naar de profielkaart van de gamer en selecteert u Dempen opheffen.

Een andere gamer blokkeren op Xbox One

Als u een andere gamer blokkeert, ontvangt u geen berichten, game-uitnodigingen of party-uitnodigingen van de gamer meer. De betreffende gamer kan uw online activiteit ook niet meer zien en wordt indien van toepassing verwijderd van uw vriendenlijst.

1. Druk op de Xbox-knop op de controller om de guide te openen.
  2. Selecteer Vrienden en clubs en selecteer vervolgens de gamertag van de gamer die u wilt dempen.

Opmerking Als de gamer niet in uw vriendenlijst staat, selecteert u Recente spelers in het vervolgkeuzemenu of Iemand zoeken en voert u de gamertag van die gamer in om te zoeken.

3. Ga naar de profielkaart van de gamer, selecteer Rapporteren of blokkeren en selecteer vervolgens Blokkeren.

Als u een gamer wilt deblokkeren, volgt u dezelfde stappen naar de profielkaart van de gamer en selecteert u Deblokkeren.

Berichten van een andere gamer blokkeren op Xbox One

U kunt een gamer ook blokkeren nadat u een beledigend of ongepast bericht hebt ontvangen.

1. Druk op de Xbox-knop op uw controller om de guide te openen en ga naar Berichten.
  2. Selecteer het bericht van de gamer die u wilt blokkeren.
  3. Selecteer Meer.
  4. Selecteer Profielkaart weergeven.
  5. Selecteer Blokkeren.