Wat doet de beheerder van een club?

De beheerder van een club is zoals een buitenwipper in een club, de eerste verdedigingslinie tegen trollen, pesterijen en ander onaanvaardbaar gedrag. Wanneer iemand een club maakt, is deze persoon niet alleen de eigenaar van de club, maar ook de beheerder (tenzij hij of zij iemand anders aanwijst als beheerder).

Wat doet de beheerder van een club?

De beheerder van een club zorgt voor naleving van de regels van de club, die doorgaans als labels (bijvoorbeeld 'geen beledigende taal') worden weergegeven op de Infopagina van de club en in het gedeelte 'Over deze club'. De beheerder heeft drie taken: uitnodigingsverzoeken en aanbevelingen beoordelen, rapporten beoordelen en actie ondernemen.

Uitnodigingsverzoeken en aanbevelingen beoordelen

Net als een eigenaar kan de beheerder van een club uitnodigingsverzoeken en aanbevelingen beoordelen en beslissen wie lid wordt van de club.

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen, selecteer Vrienden en clubs en kies een club in de lijst.
  2. Selecteer het tabblad Beheren en selecteer vervolgens Uitnodigingsverzoeken en aanbevelingen.
  3. Als u iemand wilt uitnodigen voor de club, kiest u een gamertag en selecteert u vervolgens Uitnodigen.

Rapporten beoordelen

Wanneer clubleden zaken als ongepaste inhoud zien in de activiteitsfeed van de club, dienen ze dat te melden aan de beheerder van de club.

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen, selecteer Vrienden en clubs en kies een club in de lijst.
  2. Selecteer het tabblad Beheren en selecteer vervolgens Rapporteren.
  3. Kies een rapport.

Actie ondernemen

De beheerder van de club helpt bij het beheer van de club, door onder andere leden te verwijderen of te blokkeren en ongepaste inhoud te verwijderen.

Een persoon verwijderen (hierbij wordt het clublidmaatschap ingetrokken):

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen, selecteer Vrienden en clubs en kies een club in de lijst.
  2. Selecteer het tabblad Beheren en selecteer vervolgens Leden en beheerders.
  3. Kies een lid van de club en selecteer vervolgens Acties > Lid verwijderen.

Een persoon blokkeren of de blokkering opheffen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen, selecteer Vrienden en clubs en kies een club in de lijst.
  2. Selecteer het tabblad Beheren en selecteer vervolgens Leden en beheerders.
  3. Kies een lid van de club en selecteer vervolgens Acties > Blokkeren of Blokkering opheffen.

Ongepaste inhoud in de activiteitsfeed van de club verwijderen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen, selecteer Vrienden en clubs en kies een club in de lijst.
  2. Selecteer het tabblad Activiteitsfeed.
  3. Kies de inhoud en selecteer Opties > Bericht verwijderen. (U kunt ook reacties bij een bericht verwijderen. Selecteer daarvoor het item met de inhoud, kies een reactie en selecteer vervolgens Opties > Reactie verwijderen.)

Ongepaste inhoud in chats in de club verwijderen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen, selecteer Vrienden en clubs en kies een club in de lijst.
  2. Selecteer het tabblad Chatten.
  3. Ga met de muisaanwijzer over het middelste chatveld en selecteer het, kies een chattekstballon en selecteer Verwijderen.

Iemand anders aanstellen als de beheerder

Eigenaars van een club kunnen elk lid van de club (of verschillende leden) aanstellen als beheerder. Zorg er eerst en vooral voor dat het lid van de club te vertrouwen is. Vraag vervolgens of hij/zij beheerder van de club wilt zijn. Deel deze informatie ten slotte, zodat hij/zij de taken van de beheerder van een club begrijpt!

Iemand aanstellen als beheerder van een club:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen, selecteer Vrienden en clubs en kies een club in de lijst.
  2. Selecteer het tabblad Beheren en selecteer vervolgens Leden en beheerders.
  3. Kies een lid en selecteer vervolgens Acties > Promoveren tot beheerder.

De eigenaar van een club kan iemand ook verwijderen als beheerder van de club (het lid is dan geen beheerder meer, maar blijft wel nog lid van de club). Iemand verwijderen als beheerder van de club:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen, selecteer Vrienden en clubs en kies een club in de lijst.
  2. Selecteer het tabblad Beheren en selecteer vervolgens Leden en beheerders.
  3. Kies een lid en selecteer vervolgens Acties > Verwijderen als beheerder van de club.

Lees De gedragscode van Microsoft - Uitleg voor Xbox Live-klanten

Lees De gedragscode van Microsoft - Uitleg voor Xbox Live-klanten om van Xbox Live een veilige en aangename ervaring te maken voor iedereen. Alle activiteiten en inhoud van de club moeten de regels in dit document naleven.