Hoe u een party start op Xbox One

Party starten op de Xbox One-console

Met Party's kunt u samenkomen en chatten met uw vrienden en andere gamers via uw Xbox One. U kunt dat doen met maximaal 15 personen.

Opmerking Om een party te starten of eraan deel te nemen, moet u (en moeten alle deelnemers) een Xbox Live Gold-abonnement hebben en moet u zijn aangemeld met de gamertag die aan dat abonnement is gekoppeld.

Zie U kunt niet schakelen naar partychat op Xbox One als u problemen hebt met deelname aan een party of met het starten van een party.

Er zijn verschillende manieren om een party te starten.

Een persoon van uw vriendenlijst uitnodigen

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer Home om terug te gaan naar het Home-scherm.
  2. Selecteer onder Vrienden en clubs de vriend met wie u de party wilt houden.
  3. Selecteer op de gamerkaart van die vriend Uitnodigen > Voor een party uitnodigen.

Nu kunt u uw party in de guide zien.

Deelnemen aan een party waaraan uw vrienden reeds deelnemen

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer Home om terug te gaan naar het Home-scherm.
  2. Selecteer onder Vrienden en clubs de vriend met wie u de party wilt houden.
  3. Selecteer op de gamerkaart van die vriend Deelnemen > Aan party deelnemen.

Uw eigen party starten en meerdere vrienden uitnodigen

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer Home om terug te gaan naar het Home-scherm.
  2. Selecteer Party starten onder Party's.
  3. Selecteer Vrienden uitnodigen.
  4. Kies in uw Vriendenlijst iedereen die u voor de party wilt uitnodigen. Er verschijnt een vinkje naast elke vriend die u selecteert.
  5. Druk op de menuknop  op de controller.

Chatten met of berichten sturen naar personen in uw party

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Party starten onder Party's.
  3. Als u een headset gebruikt, kunt u meteen chatten met vrienden. Als u berichten wilt sturen, scrol dan naar links en selecteer Tekstchat weergeven. Selecteer Naar gamechat schakelen als u weer wilt chatten met uw vrienden in een game.
  4. Als u Tekstchat weergeven hebt geselecteerd, selecteer dan Nieuw bericht en typ uw bericht.

Opmerking Zie de Oplossing voor Xbox One-multiplayergames als u problemen hebt om uw vrienden te horen of uw vrienden u niet kunnen horen.