Spraak- of tekstberichten op Xbox One sturen

Met Berichten op Xbox One wordt spraak- of tekstberichten naar uw vrienden sturen kinderspel. U kunt berichten sturen naar vrienden, personen met wie u onlangs games hebt gespeeld of andere personen met een gamertag.

Berichten naar vrienden sturen

Om berichten naar één van uw vrienden te sturen via Xbox One:

1. Meld u aan bij Xbox Live.
  2. Druk op de Xbox-knop op uw Xbox One draadloze controller.
  1. Ga naar Vrienden en clubs en selecteer Vrienden online.
  2. Markeer de gamertag van uw vriend en druk op de A-knop op uw controller.
  3. Selecteer Verzenden en selecteer Bericht om een tekstbericht te verzenden, of selecteer het microfoonpictogram om een spraakbericht te verzenden.
  4. Voer uw bericht in of neem het op.
  5. Selecteer Verzenden als u klaar bent.

Opmerking SmartGlass met een smartphone is een geweldige manier om tekstberichten snel in te voeren.

Berichten naar andere personen sturen

Als u berichten naar andere personen wilt sturen, zoals iemand met wee u onlangs hebt gespeeld:

1. Ga naar Vrienden en clubs en selecteer Vrienden online.
  2. Selecteer Weergave wijzigen. Hier ziet u een lijst met spelers als u Vrienden, Favorieten, Volgers, Recente spelers of Games selecteert.
  3. Markeer een gamertag en druk op de A-knop op uw controller.
  4. Selecteer Verzenden en selecteer Bericht om een tekstbericht te verzenden, of selecteer het microfoonpictogram om een spraakbericht te verzenden.
  5. Voer uw bericht in of neem het op.
  6. Selecteer Verzenden als u klaar bent.

Berichten sturen naar personen die niet in uw vriendenlijst of favorieten staan

Als u berichten wilt sturen naar personen die niet in uw vriendenlijst of favorieten staan, moet u hun gamertag kennen.

1. Ga naar Vrienden en clubs en selecteer Vrienden online.
  2. Selecteer Iemand zoeken.
  3. Voer de gamertag in van de gamer die u wilt vinden en druk op Invoeren.
  4. Selecteer de gamertag en druk op de A-knop op uw controller.
  5. Selecteer Verzenden en selecteer Bericht om een tekstbericht te verzenden, of selecteer het microfoonpictogram om een spraakbericht te verzenden.
  6. Voer uw bericht in of neem het op.
  7. Selecteer Verzenden als u klaar bent.