Veelgestelde vragen over video en audio afspelen op de Xbox 360-console

Overzicht

In dit artikel worden veelgestelde vragen beantwoordt over video afspelen en audio/video (A/V) streamen op het Xbox 360 videogame systeem.

Oplossingen

Veelgestelde vragen

V 1: Wat zijn de details van Xbox 360 AVI-ondersteuning?

A 1: Meer informatie over Xbox 360 AVI-ondersteuning:

• Bestandsextensies: .avi, .divx
  • Containers: AVI
  • Videoprofielen: MPEG-4 Part 2, enkelvoudig profiel en geavanceerd enkelvoudig profiel
  • Videobitsnelheid: 5 megabits per seconde (Mbps) met resoluties van 1280 x 720 bij 30 frames per seconde (fps)
  • Audioprofielen: Dolby Digital 2-kanaals en 5.1-kanaals, MP3
  • Max. audiobitsnelheid: Geen beperkingen
    Opmerking Zie vraag 11 voor meer informatie.

V 2: Kunt u beschrijven welke ondersteuning Xbox 360 voor de norm H.264 biedt?

A 2: Xbox 360 biedt de volgende ondersteuning voor H.264:

• Bestandsextensies: .mp4, .m4v, mp4v, .mov
  • Containers: MPEG-4, QuickTime
  • Videoprofielen: Baseline, main en hoog (tot level 4.1) profiel
  • Videobitsnelheid: 10 Mbps met resoluties van 1920 x 1080 bij 30 fps
  • Audioprofielen: 2-kanaals AAC lage complexiteit (LC)
  • Max. audiobitsnelheid: Geen beperkingen
    Opmerking Zie vraag 11 voor meer informatie.

V 3: Wat ondersteunt Xbox 360 voor MPEG-4 Part 2?

A 3: Meer informatie over Xbox 360-ondersteuning voor MPEG-4:

• Bestandsextensies: .mp4, .m4v, mp4v, .mov
  • Containers: MPEG-4, QuickTime
  • Videoprofielen: Enkelvoudig profiel en geavanceerd enkelvoudig profiel
  • Videobitsnelheid: 5 Mbps met resoluties van 1280 x 720 bij 30 fps
  • Audioprofielen: 2-kanaals AAC lage complexiteit (LC)
  • Max. audiobitsnelheid: Geen beperkingen
    Opmerking Zie vraag 11 voor meer informatie.

V 4: Wat ondersteunt Xbox 360 precies voor WMV (VC-1)?

A 4: Meer informatie over Xbox 360-ondersteuning voor WMV:

• Bestandsextensies: .wmv
  • Container: asf
  • Videoprofielen: WMV7 (WMV1), WMV8 (WMV2), WMV9 (WMV3), VC-1 (WVC1 of WMVA) in simple, main en advanced tot level 3
  • Videobitsnelheid: 15 Mbps met resoluties van 1920 x 1080 bij 30 fps
  • Audioprofielen: WMA7/8, WMA 9 Pro (stereo en 5.1), WMA lossless
  • Max. audiobitsnelheid: Geen beperkingen
    Opmerking Zie vraag 11 voor meer informatie.

V 5: Kan ik ook andere video- en audiocodecs dan de codes opgenomen in vraag 1 tot en met 4 combineren?

A 5: Nee, dat kan u niet. Xbox ondersteunt elke audio- en videocodec alleen in de expliciete containers zoals gedefinieerd in vraag 1 tot en met 4.

V 6: Hoe kan ik bepalen of een videobestand dat ik probeer af te spelen overeenkomt met de specificaties zoals beschreven in vraag 1 tot en met 4?

A 6: U kunt een hulpprogramma van derden gebruiken om uw videobestanden te analyseren en te bepalen welke audio- en videocodec wordt gebruikt. Een populair hulpprogramma van derden om videobestanden te analyseren is beschikbaar op http://www.headbands.com/gspot/.

V 7: Hoe kan ik content in WMV, AVI, H.264 en MPEG-4 maken? Welke encoders ondersteunt Xbox 360?

A 7: U kunt deze content maken via een van de vele toepassingen van derden die beschikbaar zijn. Xbox 360 ondersteunt tal van populaire encoders. Specifiek voor codering naar WMV kunt u Microsoft Expression Encoder of Windows Media Encoder gebruiken.

V 8: Welke specifieke functies van Mpeg-4 geavanceerd enkelvoudig profiel ondersteunt Xbox 360?

A 8: Xbox 360 ondersteunt Bidirectional Frames (BVOP's), Interlaced Frames, Quarter Pixel Motion Compensation, Global Motion Compensation en MPEG Quantization.

V 9: Op welke manieren kan videocontent op de Xbox 360 worden afgespeeld?

A 9: U kunt een video afspelen vanaf een verwisselbaar USB 2.0 FAT32-station, vanaf een optisch medium en door de video te streamen vanuit de Zune-software, Windows Media Player 11 of Windows Home Server.

V 10: Welke verschillende videocodecs worden ondersteund door alle verschillende manieren om videocontent af te spelen op Xbox 360?

A 10: Zie de volgende tabel:

Scenario Ondersteunde codecs
Van USB-opslagapparaat naar videospeler Xbox 360 Dashboard WMV (Niet beveiligd),
Mpeg4
H.264
AVI
Van Windows Media Player 11 naar videospeler Xbox 360 Dashboard WMV (Beveiligd)
WMV (Niet beveiligd)
Mpeg4*
*H.264*
AVI
Van de Zune-software naar videospeler Xbox 360 Dashboard WMV (Niet beveiligd)
Mpeg4
H.264
Van Windows Home Server naar videospeler Xbox 360 Dashboard WMV (Beveiligd)
WMV (Niet beveiligd)
AVI
Van Windows Media Center naar een Xbox Media Center Extender WMV (Beveiligd)
WMV (Niet beveiligd)
Mpeg2

*Zie vraag 32 voor informatie om Windows Media Player in te stellen om deze bestandstypes te delen met Xbox 360.

V 11: Wat is de "werkelijke" maximale bitsnelheid, resolutie en frames per seconde die Xbox 360 ondersteunt voor alle verschillende indelingen?

A 11: Xbox 360 blokkeert het afspelen van een video niet specifiek op basis van een maximale bitsnelheid, resolutie of frames per seconde. Het maximum voor elke codec (zie hierboven) is het resultaat van tests met diverse videoafspeelbronnen. Content met een hogere bitsnelheid/resolutie/fps wordt niet geblokkeerd, maar de afspeelkwaliteit kan lager zijn dan optimaal. Het gebruik van hogere bitsnelheden is voor eigen risico.

V 12: Welk formaat van USB-opslagapparaat ondersteunt Xbox 360?

A 12: Xbox 360 ondersteunt opslagapparaten met zo veel ruimte als u kunt formatteren via FAT32. Wanneer u een apparaat in Windows Vista of Windows XP formatteert, is dit helaas beperkt tot maximum 32 GB voor FAT32. U kunt deze beperking omzeilen door een hulpprogramma van derden of een ander besturingssysteem te gebruiken waarvoor deze beperking niet geldt. De maximale grootte van een enkel bestand op FAT32 is 4 GB.

V 13: Wat is de maximale bestandsgrootte voor video's die wordt ondersteund?

A 13: De maximale bestandsgrootte voor een AVI-, MPEG-4 Part 2- of H.264-bestand voor afspelen is 4 GB. 4 GB is ook de maximale grootte van een enkel bestand dat u kunt opslaan op een USB-harddisk met FAT32. Windows Media Player 11 en de Zune-software ondersteunen echter ook het streamen van WMV-bestanden die groter zijn dan 4 GB.

V 14: Ondersteunt u 5.1-kanaals AAC?

A 14: Nee. Alleen 2-kanaals AAC wordt ondersteund. Als u 5.1-kanaals video wilt afspelen op uw console, moet u deze coderen naar WMV met WMAPro 5.1 audio of de AVI-container met Dolby Digital 5.1 audio gebruiken.

V 15: Welke soorten AVI-bestanden worden ondersteund?

A 15: Xbox 360 ondersteunt bestanden die gecodeerd zijn met MPEG-4 Part 2, enkelvoudig profiel en geavanceerd enkelvoudig profiel. Deze bestanden worden vaak "Xvid" of "DivX" videobestanden genoemd. Tal van algemene programma's om dvd's te maken, camera's en camcorders zijn in staat om bestanden te coderen via MPEG-4. Bepaalde bestanden die gemaakt zijn voor DivX-apparaten kunnen extra functies bevatten, zoals menu's, ondertitels, meerdere audiotracks enzovoort. Xbox 360 zal proberen om deze bestanden af te spelen, maar ondersteunt geen enkele extra functie en in bepaalde gevallen zal het bestand niet kunnen worden afgespeeld.

V 16: Waarom worden een aantal van mijn oudere versies van DivX-bestanden niet afgespeeld?

A 16: Aangezien Xbox 360 alleen uitvoeringen van codec die compatibel zijn met Mpeg-4 ondersteunt, kunnen videobestanden ouder dan DivX 5.0 niet worden afgespeeld.

V 17: Ondersteunt Xbox 360 videohoezen wanneer ik mijn collectie van Windows Media Player 11 of de Zune-software doorblader?

A 17: Xbox 360 geeft alle videohoezen die worden weergegeven in Windows Media Player 11 of de Zune-software weer voor elk videobestand.

V 18: Ondersteunt Xbox 360 videohoezen wanneer ik mijn collectie van een verwisselbaar USB 2.0-station met FAT32 of optisch medium doorblader?

A 18: Voor alle videotypes zal Xbox 360 zoeken naar een overeenkomstig .jpg-bestand en dat bestand gebruiken als de hoes. Bijvoorbeeld: video1.avi zal de hoes in video1.jpg weergeven als dit bestaat. Als dit bestand er niet is, zal Xbox voor de mp4-container zoeken en bepalen of het videobestand een albumhoes bevat en die hoes weergeven. Denk eraan dat u deze methode niet kunt gebruiken bij het streamen van Windows Media Player 11 of de Zune-software. Zie vraag 21 voor meer informatie.

V 19: Wat is de maximale grootte voor albumhoezen die wordt ondersteund door Xbox 360?

A 19: Voor alle scenario's mag deze niet groter zijn dan 512 KB. Dit omvat hoezen inbegrepen in de mp4-container, hoezen opgeslagen bij het bestand in een aparte .jpg-container of streamen vanuit Windows Media Player 11 of de Zune-software.

V 20: Hoe werken de opties "Sorteren op type" en "Sorteren op titel" wanneer ik de door mij gemaakte videocontent doorblader?

A 20: De optie "Sorteren op type" is de typische weergave van Windows Explorer die een computer zou gebruiken om uw bestanden weer te geven. Eerst worden uw mappen en daarna uw bestanden in alfabetische volgorde weergegeven. Met de optie "Sorteren op titel" kunt u alle mappen en bestanden naast elkaar sorteren. Beide sorteeropties worden onthouden en worden gekoppeld aan uw profiel zodat u ze niet telkens opnieuw hoeft in te stellen. Zie vraag 21 voor meer informatie.

V 21: Kunt u mij een voorbeeld geven van een manier om mijn videohiërarchie te organiseren zodat ik de hoezen en de mappenstructuur op Xbox 360 zo goed mogelijk kan gebruiken voor mijn persoonlijke videocollectie?

A 21: In het volgende voorbeeld wordt de optie "Sorteren op titel" gebruikt op een USB-harddisk die is aangesloten op de Xbox 360-console:

• Genre 1 (map)
  • Genre 2 (map)
    • Video 1.avi (bestand)
    • Video 1.jpg (bestand) (hoes)
    • Video 2.mp4 (bestand) (hoes inbegrepen in bestand)
    • Video 3 (map)
      • Video 3-1.wmv (bestand)
      • Video 3-2.mp4 (bestand)
      • Video 3-2.jpg (bestand) (hoes)
      • Video 3-3.wmv (bestand)
      • Video 3-3.jpg (bestand) (hoes)
  • Genre 3 (map)

V 22: Hoe werken de weergavemodi?

A 22: Er zijn vijf weergavemodi: automatisch, letterbox, volledig scherm, uitrekken en native. Om deze modi te openen terwijl u een video bekijkt, drukt u op de afstandsbediening op Display of drukt u op A op de controller.

• De instelling automatisch probeert automatisch te bepalen wat de beste weergave is voor uw video. Als dit een video met een lage resolutie is, wordt de video voldoende vergroot om bekeken te worden op uw scherm, terwijl de grootte wordt beperkt voor optimale weergave. Video's met een hogere resolutie worden vergroot zodat ze op het tv-scherm passen. In beide scenario's blijft de verhouding van de oorspronkelijke video behouden, bijvoorbeeld 4 x 3 of 16 x 9.
  • Letterbox-modus geeft het beeld in het volledige scherm weer met behoud van de verhouding van de oorspronkelijke video. Gebruik deze modus als u de automatische functie wilt overschrijven en de content aan uw tv wilt aanpassen.
  • Volledig scherm-modus geeft het beeld in het volledige scherm weer vanuit de veronderstelling dat de video met een verhouding van 16 x 9 is opgemaakt voor schermen met een verhouding van 4 x 3. Dit kan handig zijn voor oudere content die mogelijk een verhouding heeft van 4 x 3 met zwarte balken in de video gecodeerd. Met deze modus kunt u door de zwarte balken "zoomen" en de video als breedbeeld weergeven.
  • Uitrekken-modus geeft uw beeld in het volledige scherm weer en rekt de content met een verhouding van 4 x 3 in de breedte uit zodat een tv-scherm van 16 x 9 wordt gevuld. Dit kan handig zijn als u het tv-scherm wilt vullen, ongeacht de verhouding van de content. Zo ziet content met een verhouding van 4 x 3 er uitgerekt uit.
  • Native-modus geeft content weer met de oorspronkelijke resolutie. Gebruik deze modus om content weer te geven die een extreem lage resolutie of een erg lage bitsnelheid heeft.

V 23: Hoe worden de instellingen van de weergavemodus opgeslagen?

A 23: Telkens wanneer u een nieuwe video bekijkt, wordt de weergavemodus standaard ingesteld op automatisch. Als u de instelling verandert, onthoudt de console telkens wanneer u naar dezelfde video kijkt, wat u de vorige keer had gekozen.

V 24: Wat is de informatiebalk?

A 24: De informatiebalk op de weergave toont u exact waar u bent in de video en welke hoofdstukken er in het bestand staan. Voor gedownloade content wordt bovendien weergegeven hoeveel van de video is gedownload.

V 25: Hoe worden de hoofdstukken bepaald?

A 25: Elke video is verdeeld in 10 hoofdstukken, zodat u snel door de content van de video kunt navigeren. Gebruik overslaan om naar het vorige of volgende hoofdstuk te gaan. Elk hoofdstuk wordt als een vinkje op de informatiebalk weergegeven.

V 26: Kan ik vooruitspoelen, terugspoelen en overslaan wanneer ik content bekijk terwijl deze wordt gedownloard van Xbox Live?

A 26: U kunt het deel van de video bekijken dat u reeds hebt gedownload. Als u vooruitspoelt of probeert te kijken voorbij het gedeelte dat reeds is gedownload, moet u wachten tot er voldoende in de buffer staat om de video verder normaal af te spelen.

V 27: Bestaat er software van derden die ik kan gebruiken om van mijn pc naar mijn Xbox 360-console te streamen?

A 27: Het Xbox 360-team voert uitgebreide tests uit om ervoor te zorgen dat Xbox goed werkt met Windows Media Player 11 en de Zune-software. Als u besluit om software van derden te gebruiken, moet u contact opnemen met de fabrikant van die software voor ondersteuning.

V 28: Hoe kan ik content van mijn Mac streamen?

A 28: Om te delen vanaf een Macintosh-computer, moet u een oplossing voor streaming van derden gebruiken. U moet weten dat Microsoft geen oplossingen voor streaming van derden ondersteunt. U moet dus contact opnemen met de fabrikant van het product als u ondersteuning wenst.

V 29: Na de update van mei 2007 streamt mijn software van derden video's niet meer correct. Waarom is dat?

A 29: In de update van mei 2007 werd videonavigatie gewijzigd. Software van derden die geen mappen ondersteunt via een gedeeld netwerk zal niet correct werken. U moet contact opnemen met de ontwikkelaar van de software voor ondersteuning.

V 30: Hoe kan ik Windows Media Player 11 of de Zune-software instellen om mijn media te delen met mijn console?

A 30: Zie Windows Media Center gebruiken met Xbox 360 voor meer informatie over het instellen van delen.

V 31: Moet ik Windows Media Connect (WMC) blijven gebruiken om video naar mijn Xbox 360 te streamen?

A 31: Windows Media Connect kan worden gebruikt maar wordt niet langer ondersteund buiten Windows Home Server. Wij raden aan dat u een upgrade naar Windows Media Player 11 uitvoert of de Zune-software gebruikt voor de beste ervaringen om content te beheren en te streamen naar Xbox 360.

V 32: Hoe kan ik Windows Media Player 11 gebruiken om MPEG-4 Part 2 en H.264 te streamen naar mijn console?

A 32: Standaard ondersteunt Windows Media Player 11 MPEG-4 Part 2 en H.264 niet. Uw eerste optie is een MP4 DirectShow decoder van derden te gebruiken om bestanden van MPEG-4 Part 2 en H.264 in uw bibliotheek te importeren. Als ze in uw bibliotheek zitten, kunt u ze streamen naar uw console en kunnen ze via Windows Media Player 11 worden afgespeeld op uw computer. Een alternatieve aanpak is alle mp4-bestanden de bestandsextensie ".avi" te geven. Zo kan Windows Media Player 11 ze importeren in de bibliotheek en kunnen ze worden afgespeeld op uw Xbox 360-console. Om deze bestanden op de computer te kunnen afspelen, moet u wel nog een geschikte decoder installeren op de pc.

V 33: Ik kan mijn videobestanden niet zien in de Zune-software op mijn console. Wat is er mis?

A 33: Zorg ervoor dat de mappen met de video's die u wilt delen met uw console in de lijst van gecontroleerde mappen in de Zune-software staan.

V 34: Ik kreeg een bericht dat een media-update vereist is om deze content af te spelen. Wanneer ik de update download, krijg ik het bericht: "De download kon niet worden voltooid. Probeer later opnieuw. Points die je voor deze transactie hebt gebruikt, zijn al van je balans afgetrokken en worden niet opnieuw ervan afgetrokken." samen met foutcode 80070005. Kunt u hier wat meer uitleg over geven?

A 34: U krijgt dit bericht als u de media-update reeds hebt gedownload op een andere Xbox 360-console met hetzelfde profiel. U kunt de update met elk profiel slechts op één console downloaden. U kunt deze beperking omzeilen door een tijdelijk gratis abonnement te maken om de update te downloaden. Nadat de update is gedownload, kunt u de update met elk profiel gebruiken.

V 35: Waarom krijg ik het bericht "Inhoud wordt bijgewerkt. Dit kan enkele minuten duren. Even geduld graag" wanneer ik het videogedeelte van Xbox 360 open?

A 35: Om groeperen van tv- en gamevideo's te ondersteunen, moet de metadata voor uw content worden bijgewerkt. Nadat dit proces is voltooid, zullen volgende items in het videogedeelte erg snel zijn. Wees geduldig tijdens het updateproces en wacht tot alle metadata van uw content volledig zijn bijgewerkt.

V 36: Welke wijzigingen hebt u gemaakt om de bron voor video's, muziek en foto's te selecteren?

A 36: De selectie van de bron is nu overgebracht naar de X-knop voor elk van deze gebieden. De Xbox 360-console onthoudt de laatste bron die u hebt gekozen en zal deze bron standaard kiezen. We hebben ook de koppeling van de computer uit het systeemgebied verwijderd en tonen nu een lijst met alle computers waarmee u direct verbinding kunt maken in Select Source. Zo kunt u snel wisselen tussen gedeelde media in Windows Media Player 11 en de Zune-software.

V 37: Hoe kan ik muziek van mijn iPhone en iPod touch afspelen?

A 37: Helaas maken de iPhone en iPod touch gebruik van een ander mechanisme om muziek op te slaan dan een "traditionele" iPod. Op dit moment kan via de Xbox geen muziek van de iPhone of iPod touch worden afgespeeld. U kunt echter wel nog steeds bladeren door de afbeeldingen die op deze apparaten zijn opgeslagen via het gedeelte Pictures in het Xbox 360 Dashboard.

V 38: Kan ik video's van mijn iPod afspelen?

A 38: Xbox 360 ondersteunt het afspelen van video's van een iPod niet.

V 39: Wanneer ik content met 25 of 50 frames per seconde probeer af te spelen, krijg ik geen video over VGA. Waarom is dat?

A 39: Dit beïnvloedt alleen consoles met als uitvoermodi PAL-50 en PAL-60. Er is een gekend probleem waarbij video's met 25 of 50 fps soms niet kunnen worden afgespeeld over een VGA-aansluiting als u uw Xbox-console voorheen had aangesloten via component video-uitvoer. Volg deze stappen om dit probleem te omzeilen:
  1. Sluit uw Xbox 360-console aan op een weergaveapparaat met een component videokabel.
  2. Selecteer Settings en selecteer vervolgens System.
  3. Selecteer Console Settings.
  4. Selecteer Display.
  5. Stel uw beeldinstellingen in op een andere resolutie dan de huidige instelling. Als uw huidige instelling bijvoorbeeld 720 p is, wijzigt u dit naar 480 p.
  6. Er zou een schuifbalk moeten verschijnen met de volgende woorden:
    Je displayinstellingen zijn gewijzigd. Je kan deze instelling behouden of een andere proberen. Wil je de nieuwe instellingen behouden? Als je de nieuwe instellingen behoudt, wordt je tv getest om te zien of die deze instelling op 50 Hz ook ondersteunt. Selecteer Ja, deze instellingen behouden.
  7. Vervolgens wordt uw weergave getest voor 50 Hz uitvoer. Er verschijnt een schuifbalk met de volgende woorden: Er wordt nu weergegeven op 50 Hz. Ziet deze weergave er goed uit?
    Selecteer Nee.
    Belangrijk Selecteer steeds Nee, zelfs als de weergave correct is.
  8. Sluit uw Xbox-console opnieuw aan via VGA. De video's zouden nu correct moeten worden afgespeeld.

Microsoft is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat door uw gebruik van externe bedrijven, software, oplossingen, services en training die op de site worden vermeld. Alle software, oplossingen, services en training worden geleverd "as is" en zonder garantie, behalve indien deze door het desbetreffende bedrijf worden geboden.

Microsoft verstrekt contactgegevens van andere fabrikanten om u te helpen technische ondersteuning te vinden. Deze contactgegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Microsoft staat niet in voor de juistheid van de contactgegevens van andere fabrikanten.

Aanvullende ondersteuning

Neem contact op met Xbox Support voor meer hulp.