Uw Xbox 360 S of Xbox 360 aansluiten op een tv

Overzicht

De Xbox 360-console ondersteunt verschillende kabeltypen. Hoe u uw console met verschillende kabels op een hdtv, standaard-tv of beeldscherm aansluit.

Belangrijke opmerking Dit artikel is alleen van toepassing op originele Xbox 360- en Xbox 360 S-consoles. Zie Een Xbox 360 S-console of een originele Xbox 360-console aansluiten op een tv voor informatie over hoe u andere Xbox-consoles kunt aansluiten.

picture
Xbox 360 HDMI-kabel
picture
Xbox 360 component HD AV-kabel
picture
Xbox 360 VGA HD AV-kabel
picture
Xbox 360 composiet AV-kabel

Procedure verbinding maken

Xbox 360 aansluiten: Via een Xbox 360 HDMI-kabel

De HDMI-kabel (High-Definition Multimedia Interface) is de meestgebruikte kabel voor hdtv's en hd-beeldschermen. Niet alle originele Xbox 360-consoles zijn voorzien van een HDMI-poort.

picture
  1. Sluit de HDMI-kabel op de HDMI-poort aan.
  2. Sluit het andere uiteinde van de HDMI-kabel aan op de HDMI-ingang op de hdtv of beeldscherm.
  3. Zet de tv en de console aan.
  • Als u het Xbox Dashboard niet ziet wanneer u de tv en console inschakelt, moet u misschien de video-ingang selecteren
  • De console gebruikt automatisch de standaardinstellingen voor het beeldscherm. Als u de beeldweergave wilt verbeteren, kunt u op de console de instellingen wijzigen.

Xbox 360 aansluiten: Via een Xbox 360 component HD AV-kabel

De Xbox 360 component HD AV-kabel wordt bij sommige Xbox 360-consolebundels meegeleverd. Deze werkt met zowel met hdtv's als standaard-tv's en beeldschermen.

picture
  1. Stel de schakelaar op de AV-stekker voor uw tv of beeldscherm in:

• High definition: Instellen op HDTV.
    • Standaard: Instellen op TV

Opmerking Zet de schakelaar alleen op HDTV als uw tv of beeldscherm een schermresolutie van 480p of hoger ondersteunt.

picture
  1. Steek de stekkers van de component HD AV-kabel in de ingangen met dezelfde kleur op de tv. Gebruik de gele RCA-composiet videostekker van een hdtv niet: laat deze vrij.
  2. Opmerking als u een standaard-tv wilt aansluiten, gebruikt u alleen de gele, rode en witte stekker. Gebruik de andere stekkers niet.

3. Steek de AV-stekker van de component HD AV-kabel in de AV-poort op de console.
  4. Zet de tv en de console aan.

Als u het Xbox Dashboard niet ziet wanneer u de tv en console inschakelt, moet u misschien de video-ingang selecteren

• De console gebruikt automatisch de standaardinstellingen voor het beeldscherm. Als u de beeldweergave wilt verbeteren, kunt u op de console de instellingen wijzigen.

Xbox 360 aansluiten: Xbox 360 VGA HD AV-kabel

De Xbox 360 VGA HD AV-kabel meestal niet bij Xbox 360-consolebundels meegeleverd. Als uw beeldscherm deze kabel nodig heeft, moet u deze los kopen. Als u de kabel al hebt gekocht maar het scherm niet van een VGA-poort is voorzien, kunt u een adapter aanschaffen.

picture
  1. Sluit de AV-stekker op de VGA-kabel aan op de AV-aansluiting van de console.
  2. Sluit de VGA-stekker op de VGA-kabel aan op de VGA-poort van de hdtv of monitor.
  3. Sluit de linker- en rechteraudiostekkers (wit en rood) van de VGA-kabel aan op de audio-aansluiting op het beeldscherm.
  4. Zet de tv en de console aan.
  • Als u het Xbox Dashboard niet ziet wanneer u de tv en console inschakelt, moet u misschien de video-ingang selecteren
  • De console gebruikt automatisch de standaardinstellingen voor het beeldscherm. Als u de beeldweergave wilt verbeteren, kunt u op de console de instellingen wijzigen.

Xbox 360 aansluiten: Xbox 360 composiet AV-kabel

Gebruik de Xbox 360 composiet AV-kabel met een standaard-tv of beeldscherm. Deze kabel ondersteunt geen high-definition beeldschermen.

picture
  1. Sluit de AV-stekker aan op de AV-poort van de console.
  2. Zoek de AV-poorten op de tv of beeldscherm. Sluit de kleurgecodeerde stekkers op de composiet AV-kabel als volgt aan op de aansluitingen met dezelfde kleur op de tv:
    Geel = composiet video
    Rood = rechterkanaal analoge audio
    Wit = linkerkanaal analoge audio
  3. Opmerking Mono-tv's hebben maar één audio-aansluiting. Sluit de rode of witte stekker aan op de tv.

4. Zet de tv en de console aan.
picture

SCART-adapter (voor het Verenigd Koninkrijk, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland)

1. Steek de AV-stekkers in de bijbehorende kleurgecodeerde poorten op de SCART-adapter.
  2. Steek de AV-kabel en de SCART-adapter in een beschikbare SCART-aansluiting.
  3. Zet de tv of de console aan.
  • Als u het Xbox Dashboard niet ziet wanneer u de tv en console inschakelt, moet u misschien de video-ingang selecteren
  • De console gebruikt automatisch de standaardinstellingen voor het beeldscherm. Als u de beeldweergave wilt verbeteren, kunt u op de console de instellingen wijzigen.

What are other users saying about these topics?

To see what other users are saying about these topics, or to ask your own questions, go to our Xbox Support Forums and view the following conversations:

Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.