Problemen met updates van consolesoftware oplossen

Overzicht

Probeer de onderstaande oplossingen als de update van de Xbox 360-consolesoftware niet is gelukt en u een van de volgende foutberichten krijgt:

• Can't download the update. To test your connection, open System Settings and select Network Settings, Test Xbox Live Connection.
  • Can´t install the update. The disc is unreadable.
  • Can't read the update from the disc. Please reinsert the disc to continue the update.

Als u een foutcode krijgt zoals xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-C000-0001 (zes groepen van vier cijfers), zie Foutcode na update Xbox 360.

Problemen met Xbox-updates oplossen

Oplossing 1: Probeer de update opnieuw te installeren

1. Start de console opnieuw.
  2. Druk op de controller op de Xbox Guide-knop (X-knop in het midden van de controller).
  3. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  4. Selecteer Network Settings.
  5. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk.
  6. Selecteer Test Xbox Live Connection.
  7. Kies Yes wanneer wordt gevraagd of u de consolesoftware wilt bijwerken.

Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 2: Zorg dat u genoeg opslagruimte hebt

Voor de meest recente consolesoftware-update is minstens 190 MB aan opslagruimte vereist (of 256 MB als u in Japan woont). Als er niet voldoende vrije ruimte is, moet u ruimte maken door items te verplaatsen of verwijderen. Zie Content kopiëren, verplaatsen of verwijderen.

Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 3: Wis de systeemcache

Wellicht kunt u het probleem oplossen door de tijdelijke bestanden van de console te verwijderen. Zie Systeemcache van de Xbox 360 wissen.

Probeer nadat u de cache hebt gewist opnieuw om de consolesoftware bij te werken. Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 4: Plaats het opslagapparaat opnieuw

Probeer nadat u het opslagapparaat opnieuw hebt geplaatst, nogmaals om de consolesoftware bij te werken. Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 5: Kopieer de update naar een USB-flashstation of cd/dvd

Als het probleem niet is opgelost met de bovenstaande oplossingen, kopieert u de console-update van uw computer naar een USB-flashstation of cd/dvd, en installeert u daarna de update op uw console. Zie Een nieuwe Xbox 360-update ophalen voor instructies over hoe u de systeemupdate vanaf een USB-flashstation of cd/dvd kunt installeren.

Oplossing 6: Download uw profiel opnieuw

Soms kunt u na een update het bericht "Connection to the Xbox Live has been lost" te zien krijgen wanneer u een game of app start en kunt u afgemeld zijn bij uw account. Probeer uw profiel opnieuw te downloaden om dit probleem op te lossen:

1. Ga vanuit het Xbox Dashboard naar Social.
  2. Selecteer Sign In of Out.
  3. Ga naar rechts en selecteer Download profile.
  4. Meld u af bij uw account (als u bent aangemeld).
  5. Selecteer Download profile.
  6. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Microsoft-account in.