Verbindingsproblemen met Games for Windows Live oplossen

Opmerking In het kader van de Xbox 360-systeemupdate zijn we gestopt met Microsoft Points en wordt de Xbox.com pc-marketplace per 25 augustus 2013 gesloten. U kunt geen nieuwe games kopen, maar u kunt nog wel uw eerder aangeschafte content blijven gebruiken door deze via de Games for Windows Live-clientsoftware op de gebruikelijke wijze te downloaden.

Overzicht

Dit artikel beschrijft hoe u verbindingsproblemen met Games for Windows Live oplost.

Belangrijk Dit artikel bevat informatie waarmee u de beveiligingsinstellingen op een computer kunt verlagen of uitschakelen. U kunt deze wijzigingen aanbrengen om een bepaald probleem te omzeilen. Voordat u deze wijzigingen aanbrengt, is het raadzaam de risico's in ogenschouw te nemen die verbonden zijn aan deze procedure in uw specifieke omgeving. Als u deze maatregelen neemt, moet u de computer op een andere manier extra beveiligen.

Overzicht

Controleer de status van uw Microsoft-account (aanmelden) en LIVE-diensten

Het is mogelijk dat de service onderbroken is. Dit probleem kan ervoor zorgen dat u de LIVE-services niet kunt openen of zich niet kunt aanmelden. Ga naar Status van Xbox LIVE-service om de status van de servers te controleren.

Opmerking Neem contact op met uw internetserviceprovider (ISP) voor hulp als u geen verbinding kunt maken met de website om de status van de Xbox LIVE-service te bekijken.

Controleer dat u ondersteunde landinstellingen voor LIVE gebruikt

Om verbinding te maken met Games for Windows LIVE moet u ondersteunde landinstellingen gebruiken voor Games for Windows LIVE. Games for Windows LIVE is niet beschikbaar in alle landen. Zie Landen en regio's Xbox LIVE voor meer informatie.

Installeer de recentste Games for Windows LIVE-software

Om u aan te melden bij Games for Windows LIVE moet de recentste update voor het programma geïnstalleerd zijn. Download en installeer de recentste installatiebestanden van Games for Windows LIVE om dit probleem op te lossen.

Opmerking Microsoft heeft dit bestand op virussen gescand. Microsoft heeft de meest recente antivirussoftware gebruikt die beschikbaar was op het moment dat het bestand werd geplaatst. Het bestand wordt opgeslagen op sterk beveiligde servers om eventuele ongeoorloofde wijzigingen aan het bestand te voorkomen.

Er is een fout opgetreden tijdens het aanmelden

Zie Problemen met aanmelden bij Xbox Live oplossen voor informatie over een specifiek foutbericht dat is opgetreden tijdens het aanmelden.

Controleer dat uw router compatibel is met Games for Windows LIVE

Om u zo snel mogelijk aan te melden bij de Games for Windows LIVE-service, bevelen wij aan dat u een router gebruikt die op de lijst met hardware die compatibel is met Windows staat. Ga naar het Compatibiliteitscentrum om dit te controleren.

Opmerking Als uw router niet in de lijst staat, is het mogelijk dat uw router niet compatibel is met Games for Windows LIVE.

Schakel UPnP in

Om verbinding te maken met LIVE moet UPnP ingeschakeld zijn. UPnP IGD-protocollen (Internet Gateway Device) worden ondersteund door de meeste beschikbare internetrouters en firewalls. Deze instellingen zijn echter niet altijd standaard ingeschakeld. Zie de handleiding of de Help-bestanden van uw router of neem contact op met uw netwerkbeheerder als u hulp nodig hebt.

Commerciële firewalls, die bijvoorbeeld worden gebruikt door universiteiten, bibliotheken en ondernemingen, ondersteunen de UPnP IGD-specificaties meestal niet. Gamers die proberen te spelen vanuit hun school of studentenkamer, kunnen mogelijk geen verbinding maken met LIVE. Als dit het geval is, neemt u contact op met de IT-beheerder om te zien of deze LIVE kan inschakelen voor het netwerk.

De internetcache wissen

Zorg ervoor dat u de recentste versie van pagina's bekijkt door de internetcache te wissen. Zo doet u dat op een computer met Windows 7:

1. Sluit alle openstaande vensters van de browser Internet Explorer.
  2. Klik op Start en klik op Configuratiescherm. Als het venster van het Configuratiescherm leeg is, klikt u op Alle opties van het Configuratiescherm weergeven aan de linkerkant van het navigatievenster om alle pictogrammen weer te geven.
  3. Klik op Netwerk en internet en vervolgens op Internetopties.
  4. In het gedeelte Browsegeschiedenis op het tabblad Algemeen, klikt u op Verwijderen.
  5. Schakel de selectievakjes naast Tijdelijke internetbestanden en Cookies in en klik op Verwijderen.

Open de poorten voor Games for Windows LIVE

Waarschuwing De computer of het netwerk kan door deze maatregelen kwetsbaarder worden voor kwaadwillige gebruikers of kwaadaardige software, zoals virussen. Wij raden deze maatregelen niet aan, maar geven u deze informatie zodat u de maatregelen naar eigen keuze kunt uitvoeren. Het gebruik van deze maatregelen is voor eigen risico.

De volgende poorten moeten open zijn voor inkomende en uitgaande verbindingen voor Games for Windows LIVE:

• TCP-poort 3074
    • UDP-poort 88
    • UDP-poort 3074

Informatie over hoe u de poortinstellingen van een firewall, router of gateway moet configureren, vindt u in de documentatie bij het apparaat of neem contact op met de netwerkbeheerder of de lokale technische dienst voor hulp.

Zie Windows Media Center Extender instellen voor meer informatie over hoe u een firewall kunt instellen om te werken met Games for Windows Live voor Windows-computers.

Als u nog steeds problemen hebt om verbinding te maken met Windows LIVE, moet u uw router of gateway configureren om UPnP of port forwarding in te schakelen. Als uw router UPnP ondersteunt, zou deze functie ingeschakeld moeten zijn. Deze is ontworpen om netwerkvertalingen uit te voeren zodat port forwarding niet nodig is.

Zie de Lijst met hardware die compatibel is met Xbox Live voor meer informatie over hoe u compatibele netwerkapparaten kunt controleren.

Opmerkingen

• Dit artikel bevat een kopje naar een lijst met routers die Live ondersteunen en UPnP-functie hebben. Helaas ondersteunen niet alle routers UPnP. Als uw router UPnP niet ondersteunt, moet u deze poorten openen en ze koppelen aan het IP-adres van de computer waarop Games for Windows LIVE wordt uitgevoerd.
    • Als u vragen hebt over hoe u UPnP of port forwarding kunt inschakelen op uw router of gateway, neemt u contact op met de hardwarefabrikant voor hulp.
    • Als uw netwerk is ingesteld om IPv6 te gebruiken, zie de aanbevelingen voor IPv6-functies voor routers die compatibel zijn met de besturingssystemen van Microsoft Windows.

Ga naar IPv6 Support in Home Routers om de aanbevelingen te bekijken.

Games for Windows LIVE toelaten door een firewall

Waarschuwing De computer of het netwerk kan door deze maatregelen kwetsbaarder worden voor kwaadwillige gebruikers of kwaadaardige software, zoals virussen. Wij raden deze maatregelen niet aan, maar geven u deze informatie zodat u de maatregelen naar eigen keuze kunt uitvoeren. Het gebruik van deze maatregelen is voor eigen risico.

Opmerking Open geen poort voor een programma dat u niet herkent.

Het is mogelijk dat u een uitzondering moet instellen in uw firewall, proxy of software voor internetbeveiliging opdat de Games for Windows Live-software (GFWLClient.exe) zou werken. Standaard wordt dit bestand op de volgende locatie opgeslagen:

C:\Program Files\Microsoft Games for Windows LIVE\Client

Als u Windows Firewall gebruikt, krijgt u bij de recentste installatie van de Games for Windows LIVE-update de optie om de software toe te voegen aan uw lijst met uitzonderingen. Lees anders de documentatie bij uw firewall of neem contact op met de netwerkbeheerder of de lokale technische ondersteuning voor hulp.

Zie Netwerkpoorten die worden gebruikt door Xbox Live voor meer informatie.

Installeer het recentste service pack voor Windows

Voor Games for Windows LIVE is het nodig dat u het recentste service pack voor Windows installeert op de computer. Zie Support for Microsoft Service Packs om het recentste service pack te downloaden.

Problemen met uw internetverbinding oplossen

Het is mogelijk dat er verbindingsproblemen met internet zijn op uw computer. Voer het Internet Connectivity Evaluation Tool uit om deze problemen op te lossen. Ga naar Aan de slag met Windows om dit hulpprogramma uit te voeren.

Zie Verbindingsproblemen met internet oplossen als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt.

Bovendien kan de Background Intelligent Transfer Service (BITS) uitgeschakeld zijn of u kunt onvoldoende machtigingen hebben in uw gebruikersprofiel om de service te gebruiken. Volg deze stappen om dit probleem op te lossen:

1. Meld u bij uw computer aan als administrator.
    2. Open de module Microsoft Management Console Services.
      Voor Windows 8 en Windows RT:
      1. Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en tik op Zoeken. Of als u een muis gebruikt, wijst u naar de rechterbenedenhoek van het scherm en klikt u op Zoeken.
      2. Typ services.msc en tik of klik op Services in de zoekresultaten.

Voor Windows 7 of Windows Vista:

1. Klik op Start.
      2. Typ services in het vak Programma's en bestanden zoeken en klik op het pictogram Services wanneer het verschijnt.
    1. Klik in het venster Services met de rechtermuisknop op Background Intelligent Transfer Service onder Services (Lokaal).
    2. Selecteer Properties.
    3. Stel in het tabblad Algemeen het Opstarttype in op "Automatisch".
    4. Als de service niet werkt, klikt u op Starten om de service te starten.
    5. Klik op OK om het dialoogvenster Eigenschappen te sluiten.

Als de fout nog steeds optreedt, moet u bepalen of BITS correct is geconfigureerd. Dat doet u als volgt:

1. Open de module Microsoft Management Console Services.
      Voor Windows 8 en Windows RT:
      1. Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en tik op Zoeken. Of als u een muis gebruikt, wijst u naar de rechterbenedenhoek van het scherm en klikt u op Zoeken.
      2. Typ services.msc en tik of klik op Services in de zoekresultaten.

Voor Windows 7 of Windows Vista:

1. Klik op Start.
      2. Typ services in het vak Programma's en bestanden zoeken en klik op het pictogram Services wanneer het verschijnt.
    1. Klik in het venster Services met de rechtermuisknop op Background Intelligent Transfer Service onder Services (Lokaal).
    2. Klik op het tabblad Aanmelden.
    3. Onder Aanmelden als selecteert u het keuzevakje Lokaal systeemaccount.
    4. In de lijst Hardwareprofielen onderzoekt u alle profielen in de lijst en zorgt u dat ze allemaal zijn ingesteld op ¨Ingeschakeld¨. Als er profielen “Uitgeschakeld” zijn, selecteert u het profiel en klikt u op Inschakelen.

Neem contact op met uw internetserviceprovider

Als de vorige stappen het probleem niet hebben opgelost, kunt u contact opnemen met uw internetserviceprovider voor meer hulp.