Felet 80153021 visas när du köper något på Xbox One eller Xbox 360

Följande felkod och meddelande visas när du försöker göra ett köp på din Xbox One- eller Xbox 360-konsol:

Purchase pending.
Statuskod: 80153021.

Det här beror på något av följande:

• Xbox Live-tjänsten är inte tillgänglig för tillfället.
  • Du har en utestående skuld på ditt Microsoft-konto.
  • Din faktureringsinformation är ofullständig.
  • Landet/regionen för ditt Microsoft-konto matchar inte landet/regionen för ditt PayPal-konto.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Användning av inköp och innehåll: körs
2017-04-25T03:55:34.6501471+00:00

Lösning 2: Betala den utestående skulden

Om ett betalningsalternativ som är kopplat till en Xbox-prenumeration har en utestående skuld måste du betala skulden innan du kan göra ett inköp på din konsol.

Så här betalar du en förfallen skuld online:

1. Logga in på sidan Tjänster och prenumerationer med ditt Microsoft-konto.
  2. Leta rätt på din förfallna prenumeration i listan. Det förfallna beloppet visas i rött.
  3. Välj Betala nu och följ sedan instruktionerna för att betala det förfallna beloppet.

Obs! Om din prenumeration förfallit kan en förbetald kod inte användas för att betala din skuld. Du måste betala skulden enligt anvisningarna ovan innan du löser in din förbetalda kod.

Lösning 3: Uppdatera din faktureringsinformation

Kontrollera att din faktureringsinformation stämmer. Du gör det genom att läsa en av följande sidor:

Lösning 4: Kontrollera att landet/regionen för ditt Microsoft-konto matchar landet/regionen för ditt PayPal-konto

Om du nyligen flyttat till en ny plats måste du uppdatera dina inställningar och din faktureringsinformation för att matcha den nya platsen. Om du vill vara säker på att landet/regionen för ditt Microsoft-konto matchar landet/regionen för ditt betalningsalternativ läser du Så här uppdaterar du ditt Microsoft-konto om landet eller regionen ändras på grund av flytt.