Felet 80169d3a visas när du försöker göra ett inköp på din Xbox-konsol

Följande felkod och meddelande visas när du försöker göra ett köp på din Xbox-konsol:

Det går inte att hämta information från Xbox Live.

Statuskod: 80169d3a

Det här beror på något av följande:

• Xbox Live-tjänsten är inte tillgänglig för tillfället.
  • Du har en skuld på din Xbox-prenumeration och nya köp nekas.
  • Landet/regionen för ditt PayPal-konto matchar inte landet/regionen för ditt Microsoft-konto.
  • Ditt Microsoft-konto har felaktig eller ofullständig faktureringsinformation.
  • Det är problem med en förbetalda kod du använt.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-03-23T02:01:27.5876926+00:00

Lösning 2: Betala den utestående skulden för din Xbox-prenumeration

Om din Xbox-prenumeration är avstängd och har en utestående skuld kan du inte använda prenumerationen. För att återställa ditt Microsoft-konto och fortsätta använda din Xbox-prenumeration läser du Så här betalar du en förfallen skuld för en Xbox-prenumeration.

Lösning 3: Uppdatera betalningsalternativet för din Xbox-prenumeration

Om det betalningsalternativ du använder för att betala för din Xbox-prenumeration har gått ut eller inte längre är giltigt måste du uppdatera det så att du inte förlorar tillgången till prenumerationen. Om du vill göra det går du till Ändra hur du betalar för en Xbox-prenumeration.

Lösning 4: Kontrollera landet/regionen för PayPal-kontot

Om du använder ditt PayPal-konto som betalningsalternativ måste landet/regionen för kontot matcha landet/kontot för ditt Microsoft-konto. Om de inte matchar måste du slutföra köpet med ett annat betalningsalternativ. Se Lösning 3 ovan för att kontrollera landet/regionen för PayPal-betalningsalternativet, uppdatera ditt betalningsalternativ eller lägga till ett nytt.

Lösning 5: Kontrollera faktureringsinformationen

Kontrollera att all fakturerings- och kontaktinformation som hör till ditt Xbox-konto är uppdaterad. Om du vill verifiera faktureringsinformationen och betalningsalternativen läser du någon av följande sidor:

Uppdatera din kontaktinformation för fakturering online

Uppdatera kontaktinformationen för fakturering på Xbox One

Uppdatera faktureringskontaktinformationen på Xbox 360

Lösning 6: Verifiera informationen för din förbetalda kod

Om lösningarna ovan inte löser problemet kan du prova att felsöka din förbetalda kod. Om du vill göra det går du till Felsöka problem med förbetald Xbox-kod.