Felet 80169EB6 visas när du gör ett köp på Xbox-konsolen

Följande felkod visas när du försöker göra ett inköp på Xbox-konsolen:

Felkod: 80169EB6

Detta kan innebära att det är något fel med betalningsalternativet som du använder för kontot.

Lösningar

Lösning 1: Ta bort ett betalningsalternativ som löpt ut på ditt konto

Viktigt Om betalningsalternativet används för att betala en prenumeration måste du först avbryta prenumerationen innan du kan ta bort betalningsalternativet. Mer information finns i artikeln Så här säger du upp din Xbox Live Guld-prenumeration.

Om ditt betalningsalternativ bara används för inköp kan du enkelt ta bort det. Se Ta bort ett betalningsalternativ online och välj alternativet Ta bort ett betalningsalternativ till vänster på skärmen.

Lösning 2: Betala en utestående skuld på ditt konto

Om ett betalningsalternativ som är kopplat till en prenumeration har en utestående skuld måste du betala skulden innan du kan göra ett inköp på din Xbox-konsol.

Så här betalar du en förfallen skuld online:

1. Logga in på sidan Tjänster och prenumerationer med ditt Microsoft-konto.
  2. Hitta din förfallna prenumeration i listan. Det förfallna beloppet visas i rött.
  3. Välj Betala nu och följ sedan instruktionerna för att betala det förfallna beloppet.

Obs! Om din prenumeration förfallit kan en förbetald kod inte användas för att betala din skuld. Du måste betala skulden enligt anvisningarna ovan innan du löser in din förbetalda kod.

Om du behöver ta bort ett betalningsalternativ läser du Ta bort ett betalningsalternativ online och väljer Ta bort ett betalningsalternativ till vänster på skärmen.