Ändra ett betalningssätt för Xbox Live

Betalningsalternativ för Xbox Live

Du kan välja ett eller flera betalningsalternativ för ditt Xbox Live-konto. Ett betalningsalternativ måste vara kopplat till ditt Xbox Live-medlemskap. Betalningsalternativen innefattar:

• kreditkort
  • PayPal-konton (inte tillgängligt i alla regioner; se Använda PayPal med ditt Xbox Live-konto)
  • Microsoft-kontosaldo (kan inte användas för ett Xbox Live-medlemskap eller ett Xbox Music Pass)

Följ anvisningarna på den här sidan om du vill uppdatera eller ändra den betalningsmetod du använder för Xbox Live.

Obs! Mer information om hur du lägger till eller tar bort ett betalningssätt eller avbryter automatisk förnyelse av ditt Xbox Live-medlemskap finns i ”Liknande problem” längst ned på den här sidan.

Lösningar

Onlinesteg: Information om uppdatering av betalningsalternativ

Följ de här anvisningarna på en dator för att ändra information om betalning, t.ex. faktureringsadress eller kreditkortets utgångsdatum.

Obs! Utför inte detta på en mobil enhet eftersom informationen du försöker komma åt kanske inte visas på rätt sätt.

1. Gå till Mitt konto på Xbox.com.
  2. Om du inte redan är inloggad anger du ditt Microsoft-konto (e-postadress och lösenord) och väljer sedan Logga in.
  3. Obs! Se till att du loggar in med det Microsoft-konto som hör till det Xbox-konto du vill uppdatera. Om du har glömt inloggningsuppgifterna för ditt Microsoft-konto går du till Hitta e-postadressen för ditt Microsoft-konto.

4. Välj Betalning och fakturering och sedan Hantera betalningsalternativ.
  5. Om du uppmanas till det anger du säkerhetskoden genom att följa anvisningarna. Välj sedan Redigera bredvid det betalningsalternativ som du vill uppdatera.
  6. Uppdatera informationen om ditt betalningsalternativ och välj sedan Nästa. Sidan ”Kontrollera din faktureringsinformation” visas.
  7. Bekräfta att din information är korrekt och välj sedan SPARA INFO. Om du inte behöver göra fler ändringar klickar du på det inringade X:et i övre högra hörnet av sidan.

Konsolanvisningar: Uppdatera informationen för betalningsalternativen via Xbox One-konsolen

Xbox One

Följ de här stegen om du vill använda Xbox One-konsolen för att ändra information om betalningsalternativ, t.ex. faktureringsadress eller utgångsdatum för kreditkortet.

Obs! Xbox One kanske inte finns i alla länder.

1. Logga in med den Xbox Live-gamertag som hör till det medlemskap för vilket du vill uppdatera betalningsinformationen.
    2. Välj Inställningar och sedan Betalning och fakturering.
    3. Välj en betalningsmetod, välj Redigera och följ sedan anvisningarna på skärmen för att uppdatera betalningsmetoden.

Ändra land eller region i dina kontaktuppgifter för fakturering

• På Xbox.com
    • Du kan ändra land eller region eller lägga till ett land eller en region i dina kontaktuppgifter för fakturering.

Varning! När du ändrar land eller region i dina kontaktuppgifter för fakturering ändras också landet eller regionen för ditt Xbox Live-konto. Om du inte vill ändra landet eller regionen för ditt Xbox Live-konto lämnar du den här informationen som den är. Mer information om vad som händer när du ändrar landet eller regionen för ditt Xbox Live-konto finns i Ändra region för ditt Xbox Live-konto.

1. Gå till Mitt konto på Xbox.com.
      2. Om du inte redan är inloggad anger du ditt Microsoft-konto (e-postadress och lösenord) och klickar sedan på Logga in.
      3. På skärmens högra sida, under Annat, väljer du Ändra min region.
    picture
      1. Läs igenom informationen om migrering mellan regioner och klicka sedan på Nästa för att fortsätta.
      2. Välj önskad region och sedan Jac accepterar.
    • Xbox 360
    • Följ de här stegen om du vill använda Xbox 360-konsolen för att ändra information om betalningsalternativ, t.ex. faktureringsadress eller utgångsdatum för kreditkortet.

1. Logga in med den Xbox Live-gamertag som hör till det medlemskap för vilket du vill uppdatera betalningsinformationen.
      2. Från Dashboard går du till inställningar och sedan till Konto.
    picture
      1. Välj Manage Payment Options.
      2. Välj Hantera betalningsalternativ.
      3. Välj det betalningsalternativ du vill uppdatera och uppdatera sedan den information som behövs innan du väljer Nästa.
      4. Uppdatera den faktureringsinformation som behövs och välj sedan Tillbaka. Bekräftelseskärmen för betalningsuppdateringen visas.
      5. Välj OK.

Onlinesteg: Ersätta betalningsalternativet som används för ditt medlemskap

Om du vill ersätta betalningsalternativet du använder för att betala ditt medlemskap läser du Använda en annan betalningsmetod.

Obs! Innan du gör detta måste du först lägga till det nya betalningsalternativet till ditt Xbox Live-konto. Om du vill lägga till ett nytt betalningsalternativ till ditt Xbox Live-konto läser du Lägga till ett betalningssätt till ditt Xbox Live-konto.

Konsolanvisningar: Ersätta betalningsalternativet som används för ditt medlemskap

Viktigt! Om du vill ta bort betalningsalternativet som för närvarande hör till ditt medlemskap måste du först lägga till ett nytt betalningsalternativ och koppla det till medlemskapet.

• Xbox One
    • Obs! Xbox One kanske inte finns i alla länder.

1. Logga in med den Xbox Live-gamertag som hör till det medlemskap för vilket du vill ersätta betalningsmetoden.
      2. Gå till Settings och välj Subscriptions.
      3. Välj Manage Payment options och sedan Switch Payment options.
      4. Välj det nya betalningsalternativet under Switch Payment Options, lägg till information genom att följa stegen och välj sedan OK.

Obs! Om du vill ta bort det tidigare använda betalningsalternativet går du – när du har lagt till det nya betalningsalternativet – tillbaka till Hantera betalningsalternativ, väljer Ta bort betalningsalternativ och följer sedan anvisningarna.

• Xbox 360
      1. Logga in med den Xbox Live-gamertag som hör till det medlemskap för vilket du vill ersätta betalningsmetoden.
      2. Gå till inställningar och välj Konto.
    picture
      1. Bläddra åt höger till Your Memberships och välj det medlemskap du vill uppdatera.
      2. Välj Ändra betalningsalternativ.
      3. Om det här alternativet visas nedtonat kanske du måste välja Modify Membership för att välja en plan eller läsa Lägga till ett betalningsalternativ till ditt Xbox Live-konto.

4. Lägg till det nya betalningsalternativet och välj sedan OK.

Obs! Om du vill ta bort det tidigare använda betalningsalternativet väljer du Hantera betalningsalternativ och sedan Ta bort betalningsalternativ efter att du valt Ändra betalningsalternativ (se steg 4).

Hjälp med betalningsproblem

Om du får ett felmeddelande söker du hjälp i Sökning av Xbox-felkod/-statuskod.
    Om det uppstår problem när du ändrar betalningsinformation kontaktar du Xbox-supporten.