Ändra ett betalningssätt för Xbox Live

Betalningsalternativ för Xbox Live

Du kan välja ett eller flera betalningsalternativ för ditt Xbox Live-konto. Ett betalningsalternativ måste vara kopplat till ditt Xbox Live-medlemskap. Betalningsalternativ innefattar:

• kreditkort
  • PayPal-konton (inte tillgängligt i alla regioner; se Använda PayPal med ditt Xbox Live-konto)
  • Microsoft-kontosaldo (kan inte användas för ett Xbox Live-medlemskap eller ett Xbox Music Pass)

Följ anvisningarna på den här sidan om du vill uppdatera eller ändra den betalningsmetod du använder för Xbox Live.

Obs! Mer information om hur du lägger till eller tar bort ett betalningssätt eller avbryter automatisk förnyelse av ditt Xbox Live-medlemskap finns i ”Liknande problem” längst ned på den här sidan.

Lösningar

Onlinesteg: Information om uppdatering av betalningsalternativ

Följ de här anvisningarna på en dator för att ändra information om betalning, t.ex. faktureringsadress eller kreditkortets utgångsdatum.
Obs! Utför inte dessa steg på en mobil enhet eftersom informationen du försöker komma åt kanske inte visas på rätt sätt.

1. Gå till My Account på Xbox.com.
  2. Om du inte redan är inloggad anger du ditt Microsoft-konto (e-postadress och lösenord) och väljer sedan Sign In.
    Obs! Se till att du loggar in med det Microsoft-konto som hör till det Xbox-konto du vill uppdatera. Om du inte vet ditt Microsoft-konto eller lösenord läser du Hitta ditt Microsoft-konto.
  3. Välj Payment & billing och sedan Manage Payment Options.
  4. Om du uppmanas anger du säkerhetskoden genom att följa anvisningarna. Välj sedan Edit bredvid det betalningsalternativ som du vill uppdatera.
  5. Uppdatera informationen om ditt betalningsalternativ och välj sedan Next. Sidan ”Kontrollera din faktureringsinformation” visas.
  6. Bekräfta att din information är korrekt och välj sedan SAVE INFO. Om du inte behöver göra fler ändringar klickar du på det inringade X:et i övre högra hörnet av sidan.

Konsolanvisningar: Uppdatera informationen för betalningsalternativen via Xbox One-konsolen

Xbox One
    Följ de här anvisningarna om du vill använda Xbox One-konsolen för att ändra information om betalningsalternativ, t.ex. faktureringsadress eller utgångsdatum för kreditkortet.
    Obs! Xbox One kanske inte finns i alla länder.

1. Logga in med den Xbox Live-gamertag som hör till det medlemskap för vilket du vill uppdatera betalningsinformationen.
    2. Välj Settings och sedan Payment & billing.
    3. Välj en betalningsmetod, välj Edit och följ sedan anvisningarna på skärmen för att uppdatera betalningsmetoden.

Ändra land eller region i dina kontaktuppgifter för fakturering

• På Xbox.com
      Du kan ändra land eller region eller lägga till ett land eller en region i dina kontaktuppgifter för fakturering.
      Varning! När du ändrar land eller region i dina kontaktuppgifter för fakturering ändras också landet eller regionen för ditt Xbox Live-konto. Om du inte vill ändra landet eller regionen för ditt Xbox Live-konto lämnar du den här informationen som den är. Mer information om vad som händer när du ändrar landet eller regionen för ditt Xbox Live-konto finns i Ändra region för ditt Xbox Live-konto.
      1. Gå till My Account på Xbox.com.
      2. Om du inte redan är inloggad anger du ditt Microsoft-konto (e-postadress och lösenord) och klickar sedan på Sign In.
      3. På skärmens högra sida, under Other, väljer du Change my region.
    picture
      1. Läs igenom informationen om migrering mellan region och klicka sedan på Next för att fortsätta.
      2. Välj önskad region och sedan I Accept.
    • Xbox 360
      Följ de här stegen om du vill använda Xbox 360-konsolen för att ändra information om betalningssätt, t.ex. faktureringsadress eller utgångsdatum för kreditkortet.
      1.  Logga in med den Xbox Live-gamertag som hör till det medlemskap för vilket du vill uppdatera betalningsinformationen.
      2.  Från Dashboard går du till settings och sedan Account.
    picture
    1. Välj Manage Payment Options.
    2. Välj Update Payment Option.
    3. Välj det betalningsalternativ du vill uppdatera och uppdatera sedan den information som behövs innan du väljer Next.
    4. Uppdatera den faktureringsinformation som behövs och välj sedan Done. Bekräftelseskärmen för betalningsuppdateringen visas.
    5. Välj OK.

Onlinesteg: Ersätt betalningsalternativ som används för ditt medlemskap

Om du vill ersätta betalningsalternativet du använder för att betala ditt medlemskap läser du Använda en annan betalningsmetod.
    Obs! Innan du gör detta måste du först lägga till det nya betalningsalternativet till ditt Xbox Live-konto. Om du vill lägga till ett nytt betalningsalternativ till ditt Xbox Live-konto läser du Lägga till ett betalningssätt till ditt Xbox Live-konto .

Konsolanvisningar: Ersätt betalningsalternativ som används för ditt medlemskap

Viktigt! Om du vill ta bort betalningsalternativet som för närvarande hör till ditt medlemskap måste du först lägga till ett nytt betalningsalternativ och koppla det till medlemskapet.

• Xbox One
      Obs! Xbox One kanske inte finns i alla länder.
      • Logga in med den Xbox Live-gamertag som hör till det medlemskap för vilket du vill ersätta betalningsmetoden.
      • Gå till Settings och välj Subscriptions.
      • Välj Manage Payment options och sedan Switch Payment options.
      • Välj det nya betalningsalternativet under Switch Payment Options, lägg till information genom att följa stegen och välj sedan OK.

Obs! Om du vill ta bort det tidigare använda betalningsalternativet går du tillbaka till Manage Payment Options, när du slutfört inläggningen av det nya betalningsalternativet, väljer Remove Payment Options och följer sedan stegen.

• Xbox 360
      1. Logga in med den Xbox Live-gamertag som hör till det medlemskap för vilket du vill ersätta betalningsmetoden.
      2. Gå till settings och välj Account.
    picture
      1. Bläddra åt höger till Your Memberships och välj det medlemskap du vill uppdatera.
      2. Välj Change Payment Options.
        Om det här alternativet visas nedtonat kanske du måste välja Modify Membership för att välja en plan eller läsa Lägga till ett betalningsalternativ till ditt Xbox Live-konto.

3. Lägg till det nya betalningsalternativet och välj sedan OK.

Obs! Om du vill ta bort det tidigare använda betalningsalternativet väljer du Manage Payment Options och sedan Remove Payment Options efter att du valt Change Payment Options (se steg 4).

Hjälp med betalningsproblem

Om du får ett felmeddelande söker du hjälp i Sökning av Xbox-felkod/-statuskod.
    Om det uppstår problem när du ändrar betalningsinformation kontaktar du Xbox-supporten.