Microsoft-kontot övergår till lokala valutor

Vanliga frågor

Vad har ändrats?

Microsoft Points har upphört att gälla. Transaktioner på Xbox One och Xbox 360 kommer att göras i din lokala valuta* i stället för i Microsoft Points, vilket ger dig ett nytt och smidigt sätt att köpa spännande Xbox-innehåll. Genom den här ändringen kan du använda ett enda Microsoft-konto för att köpa olika innehåll från Xbox One eller Xbox 360, Windows Store på en Windows 8.1-pekplatta eller -dator och från Windows Phone Store på en Windows Phone 8. Vilket innehåll som går att köpa varierar beroende på enhet och region.

Hur påverkar denna ändring mig?

Alla Microsoft Points som du hade kvar på Microsoft-konto har upphört att gälla, och vi har satt in ett belopp i den lokala valutan som motsvarar eller överstiger Xbox Stores-värdet för dina Microsoft Points på Microsoft-konto. Detta är ett kampanjbelopp som finns kvar på Microsoft-konto till 1 juni 2015. Men valutan som du köper och lägger till på kontot upphör inte att gälla. Utöver de övriga betalningsmetoderna som är tillgängliga i din region kan du använda din lokala valuta eller presentkort för Xbox (i din lokala valuta) för att köpa ditt favoritinnehåll på din Xbox One eller Xbox 360.

Vad händer med mina Microsoft Points-kort?

Om du fortfarande har Microsoft Points-kort eller -koder kan du lösa in dem på konsolen eller på Xbox.com. Vi sätter på då Microsoft-kontot in ett belopp som motsvarar eller överstiger Xbox Stores-värdet för ditt Microsoft Points-kort eller din -kod (Xbox Stores innefattar Xbox Games Store, Xbox Video Store och Xbox Music Store). Microsoft planerar tills vidare inte att sluta acceptera tidigare köpta Microsoft Points-kort och -koder. Kampanjvärdet som vi sätter in på Microsoft-kontot upphör att gälla ett år från det datum då Microsoft Points-korten eller -koderna löses in. Gäller endast USA/Kanada: vi kommer inte att lägga på skatter när du använder valuta som vi sätter in på ditt konto när du löser in Microsoft Points-kort eller -koder. Tillgängligheten av Microsoft Points-kort är olika i olika regioner.

Vad händer om jag hade ett Xbox Live-guldfamiljepaket?

Du behöver inte göra något. Ditt Microsoft-konto övergick till den lokala valutan när Xbox Live Gold Family Pack omvandlades till ett personligt Xbox Live-guldmedlemskap.

Hur kollar jag saldot på Microsoft-kontot?

Du kan kolla saldot på Microsoft-kontot genom att besöka Microsoft-kontots transaktionssida.

Vilka länder påverkas av denna ändring?

Microsoft Points upphör att gälla i alla regioner. Innehåll som tidigare kunnat köpas med Microsoft Points kan nu köpas med valuta på följande platser:

Argentina Frankrike Mexiko Spanien
Australien Tyskland Nederländerna Sverige
Österrike Grekland Nya Zeeland Schweiz
Belgien Hongkong Norge Taiwan
Brasilien Ungern Polen Turkiet
Kanada Indien Portugal Förenade Arabemiraten
Chile Irland Ryssland Storbritannien och Nordirland
Colombia Israel Saudiarabien USA
Tjeckien Italien Singapore
Danmark Japan Slovakien
Finland Sydkorea Sydafrika

Hur har Microsoft räknat ut beloppet för den valuta som satts in på mitt Microsoft-konto?

Vi har tagit hänsyn till många faktorer för att säkerställa att summan som sätts in på ditt Microsoft-konto har samma eller högre Xbox Stores-värde än dina Microsoft Points. Detta för att göra övergången så smidig och positiv som möjligt för våra kunder. Värdet av Microsoft Points i Xbox Stores motsvarar inte alltid återförsäljarpriset. Priset hos återförsäljare fastställs av återförsäljaren, medan Xbox Stores-värdet speglar värdet för Microsoft Points i alla Xbox Stores.

Vad händer med mina Xbox Live-belöningar?

I augusti 2013 sattes alla dina intjänade, väntande Points in på ditt konto. När kontot omvandlades satte vi in en summa i den lokala valutan på ditt konto som motsvarade eller översteg Xbox Stores-värdet för dina Microsoft Points, inklusive värdet på dina Xbox Live-belöningar, och dina Microsoft Points upphörde att gälla.

Se till att hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna om Xbox Live-belöningar på Xbox Live-belöningar eller följ oss på Twitter, @XboxLIVErewards.

Hur gör jag för att försäkra mig om att jag använder valutan med kortast giltighetstid först om delar av eller hela summan på Microsoft-kontot har en begränsad giltighetstid?

Om du väljer att använda valutan på ditt Microsoft-konto för att göra ett inköp kommer vi automatiskt att använda valutan med kortast giltighetstid först.

Kommer jag kunna köpa valuta online till mitt Microsoft-konto?

Presentkort för Xbox kommer att kunna köpas online via våra återförsäljares webbplatser och i lokala återförsäljares butiker. Tillgängligheten av Xbox-presentkort är olika i olika regioner. Presentkorten kan läggas till ditt Microsoft-konto online.

Hur löser jag in mina koder?

Så här löser du in en kod på din Xbox One:

1. Se till att konsolen är ansluten till internet via bredband.
  2. Säg Xbox, use a code eller välj Xbox Store.
  3. Välj Browse Games.
  4. Välj Use a Code.
  5. Använd koden längst ned på kortet och följ instruktionerna på skärmen.

Så här löser du in en kod på din Xbox 360-konsol:

1. Logga in på Xbox Live med det Microsoft-konto som du vill använda koden med.
  2. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  3. Gå till Games & Apps och välj Redeem Code.
  4. Ange den förbetalda koden på 25 tecken och välj Tillbaka.
  5. Bekräfta inlösen genom att klicka på Yes när du uppmanas till det.

När ditt Microsoft-konto har omvandlats på Xbox One eller Xbox 360 kan du också lösa in dina koder på Xbox.com:

1. På en dator går du till Redeem code och loggar in med ditt Microsoft-konto.
  2. Ange den förbetalda koden på 25 tecken och klicka på Redeem Code.

Kan jag överföra valuta från ett Microsoft-konto till ett annat?

Nej. Valuta på ditt Microsoft-konto kan inte överföras till ett annat Microsoft-konto. Presentkort för Xbox är utmärkta gåvor och de kan köpas hos återförsäljare i butik eller på deras webbplatser online. Tillgängligheten av Xbox-presentkort är olika i olika regioner.

Måste jag använda valutan på mitt Microsoft-konto som primär betalningsmetod?

Nej. Valutan är den primära betalningsmetoden, men du kan lägga till eller använda alla andra betalningsmetoder som är tillgängliga i din region, inklusive kreditkort.

Kan jag dela upp betalningar mellan min lokala valuta och ett kreditkort?

Ja. Om du inte har tillräckligt med lokal valuta på ditt Microsoft-konto vid betalning för innehåll kan du för de flesta inköp debitera resten på ditt kreditkort eller PayPal-konto. PayPals tillgänglighet varierar beroende på region. Du måste dock först välja att handla med ditt kreditkort eller PayPal-konto innan du kan använda återstående valuta på ditt konto. Uppdelad betalning kanske inte är möjligt för alla innehållsköp.

Kommer jag att beskattas för det innehåll jag köper i Xbox Stores?

Vi kommer inte att lägga på skatter när du köper innehåll med valuta som vi sätter in på ditt konto under övergångsperioden. När du använder valuta som du satt in på ditt konto efter övergången (gäller ej presentkort för Xbox) kommer alla tillämpliga skatter att läggas på inköpen.

Vad händer med momsen som jag betalade under mitt inköp av Microsoft Points? Måste jag betala moms två gånger?

Nej. För regioner med moms kommer vi att sätta in valuta som motsvarar eller överstiger Xbox Stores-värdet (inklusive moms) för dina Microsoft Points på ditt Microsoft-konto vid tiden för övergången och därför betalar du bara moms en gång.

Varför är vissa paket i spelen med nedladdningsbart material (DLC) fortfarande prissatta i Microsoft Points?

Priserna i spelen som du först ser för vissa DLC-paket visas inte i valuta för köp i spelen. Om du stöter på ett DLC-paket som är prissatt i Microsoft Points fortsätter du med inköpet genom att klicka på knappen Ladda ned eller Köp för att se priset i din valuta. När du bekräftar inköpet slutförs transaktionen i valutan.

Var kan jag använda valutan på mitt Microsoft-konto?

Valutan på ditt Microsoft-konto kan användas för att köpa olika innehåll från Xbox One eller Xbox 360, Windows Store på en Windows 8.1-pekplatta eller -dator och från Windows Phone Store på en Windows Phone 8 samt på Xbox.com. Vilket innehåll som går att köpa varierar beroende på enhet och region.

Kan jag köpa ett Xbox Live-guldmedlemskap med valutan på mitt Microsoft-konto?

För tillfället kan du inte använda valutan på ditt Microsoft-konto för att köpa ett Xbox Live-guldmedlemskap.

Kan jag köpa musik med valutan på mitt Microsoft-konto?

Du kan använda valutan på ditt Microsoft-konto för att registrera dig för ett Xbox Music Pass på Xbox One eller i appen Xbox Music på en surfplatta eller dator med Windows 8.1. Ytterligare information om användning av Xbox Music hittar du på Xbox Music. Musikens datum och tillgänglighet för köp varierar beroende på enhet och region. Se tabellen över den regionala tillgängligheten nedan.

Kan jag köpa eller hyra filmer och tv-program med valutan på mitt Microsoft-konto?

Du kan köpa eller hyra de senaste filmerna eller tv-programmen via appen Xbox Video. Den finns nu på din Xbox One, Xbox 360, en surfplatta eller dator med Windows 8.1, Windows Phone 8 eller på XboxVideo.com. Om du behöver mer information går du till Xbox Video. Datum och tillgänglighet för filmer och tv-program varierar beroende på enhet och region. Se tabellen över den regionala tillgängligheten nedan.

Kan jag fortfarande köpa filmer, tv-program och musik på Zune?

Zune Store stöder inte längre hyra eller köp av innehåll. När ditt Microsoft-konto övergår till lokal valuta kommer dina Microsoft Points att sluta gälla, och du kommer inte längre att kunna hyra eller köpa innehåll på Zune Store. Ytterligare information om dessa ändringar finns på sidan Viktiga ändringar för Zune Store.

Var skaffar jag Xbox Music och Xbox Video?

Xbox Music: Gratis strömning Pass och köp av låtar Xbox Video: Filmer Xbox Video: Tv
USA USA USA USA
Storbritannien Storbritannien Storbritannien Storbritannien
Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike
Italien Italien Italien Italien
Australien Australien Australien Australien
Spanien Spanien Spanien Spanien
Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland
Kanada Kanada Kanada Kanada
Nederländerna Nederländerna Nederländerna
Schweiz Schweiz Schweiz
Belgien Belgien Belgien
Österrike Österrike Österrike Österrike
Irland Irland Irland Irland
Nya Zeeland Nya Zeeland Nya Zeeland Nya Zeeland
Portugal Portugal Norge Norge
  Sverige Sverige Sverige
  Finland Finland Finland
  Mexiko Mexiko Mexiko
  Danmark Danmark Danmark
  Brasilien Brasilien Brasilien
  Japan* Japan Japan
  Norge
  Argentina

*Music Pass är inte tillgängligt i Japan. Kommer detta att påverka min möjlighet att använda Zune Music Pass?

Nej. Du kommer fortfarande att kunna strömma eller ladda ned låtar med ditt Zune Music Pass. Om du har ett Zune Music Pass i originalversion kommer du också att kunna lösa in dina tio låtkrediter per månad via Zune Store.

Kan jag använda mitt Microsoft-konto för att köpa tredjepartsprenumerationer, t.ex. Netflix, Vudu HD-filmer, HBO GO eller Hulu Plus?

Nej. Prenumerationer på material från utomstående leverantörer köps via Xbox Stores.

Kan jag lösa in valuta från en annan region på mitt konto?

Nej. Du kan endast lösa in valuta från den region som ditt konto associeras med.*

Hur kan jag lära mig mer om valutan på mitt Microsoft-konto?

Mer information om valutan på ditt Microsoft-konto hittar du i artikeln Svar på vanliga frågor om ditt Microsoft-konto.

*Priserna i Förenade Arabemiraten kommer att vara i USD.