Felsöka problem med förbetald Xbox-kod

Om din förbetalda kod inte fungerar, eller om du får ett felmeddelande eller en felkod när du försöker lösa in den, provar du lösningarna på det på den här sidan.

Viktigt! Förbetalda koder kan inte användas eller aktiveras om ditt Microsoft-konto är stängt eller har en förfallen skuld. Du måste betala alla skulder och häva kontoavstängningar innan du kan använda den förbetalda koden. På de sidor som följer ser du hur du gör:

Kort med förbetald kod för Xbox Live.
Video: Använda en förbetald kod på Xbox One

Titta på videon om att använda en förbetald kod på Xbox One. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Felmeddelanden med en felkod

Om ett felmeddelande med en felkod visas när du löser in en förbetald kod använder du sidan Sökning av felkod och statuskod för att hitta en lösning för din specifika felkod.

Eftersom felmeddelanden kan genereras av att tjänsten ligger nere kontrollerar du först om det finns några aviseringar för Xbox Live-tjänstens status innan du söker efter felkoden.

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Användning av inköp och innehåll: körs
2017-08-16T20:17:40.0914471+00:00

Felmeddelanden utan en felkod

Om ett felmeddelande utan felkod visas när du försöker lösa in en förbetald kod använder du felsökningslösningarna i det här avsnittet. De här lösningarna är baserade på de vanligaste felmeddelandena som visas när någon försöker lösa in en förbetald kod.

Leta upp ditt felmeddelande nedan och följ felsökningsstegen.

Något har gått fel. Vi beklagar. Försök igen senare

Om det här felmeddelandet visas kontrollerar du Xbox Live-tjänstens status. Om det är problem med den provar du att lösa in den förbetalda koden senare:

Användning av inköp och innehåll: körs
2017-08-16T20:17:40.0914471+00:00

Det gick inte att lösa in en förbetald kod med 25 tecken på Xbox One

Om det här felmeddelandet visas när du försöker lösa in en förbetald kod löser du in den online på Utnyttja kod.

Ett fel har inträffat under transaktionen. Försök igen senare

Om det här felmeddelandet visas kontrollerar du Xbox Live-tjänstens status. Om problem visas på statussidan provar du att lösa in den förbetalda koden senare:

Användning av inköp och innehåll: körs
2017-08-16T20:17:40.0914471+00:00

Ange en giltig kod

Om det här felmeddelandet visas provar du att ange den kod som visas på ditt värdekort. Om du har angett rätt kod provar du att lösa in koden online på Utnyttja kod.

Koden kan inte lösas in med den typ av medlemskap som du har

Om det här felmeddelandet visas använder du någon av de här metoderna för att kontrollera prenumerationstyp.

• På Xbox 360-konsolen går du till Inställningar, väljer Konto och rullar sedan till Dina medlemskap.
  • På Xbox One-konsolen går du till Inställningar och sedan Konto.
  • På en dator går du till Tjänster och prenumerationer på ditt konto.

En del erbjudanden gäller bara för en Xbox Live Guld-prenumeration (t.ex. kostnadsbelagt material i en kampanj). Om din prenumerationstyp inte låter dig använda en förbetald kod måste du uppgradera till en Xbox Live Guld-prenumeration.

Den här koden har inte aktiverats av återförsäljaren. Kontakta butiken och be dem aktivera kortet

Alla koder måste aktiveras på försäljningsstället innan de går att använda på Xbox Live. Ibland kan det bli lite fördröjningar hos återförsäljaren innan aktiveringen sker. Vänta i 24 timmar och försök igen om du får det här felmeddelandet. Om kortet inte fungerar 24 timmar efter köpet går du tillbaka med kortet till återförsäljaren och ber att få det aktiverat. Ta med kvittot.

Koden har redan använts. Ange en kod som inte har använts

Du kan få det här meddelandet när du löser in antingen en förbetald kod för en prenumeration eller ett Microsoft-presentkort.

Obs! Xbox One-konsolens felkod för det här är SVC6004. Använd följande felsökningssteg om det här felet visas på din Xbox 360.

Välj följande typ av förbetald kod för att kontrollera om den har använts:

• Förbetald kod mot en Xbox-prenumeration
    Om det här meddelandet visas när du löser in en förbetald kod mot en prenumeration läser du Tjänster och prenumerationer på en dator för att se om en prenumeration redan har lösts in till ditt konto.
  • Förbetald kod mot ett Microsoft-presentkort
    Om det här meddelandet visas när du löser in en kod mot ett Microsoft-presentkort läser du din Orderhistorik på en dator för att se om Microsoft-presentkortet redan har lösts in till ditt konto.
  • Förbetald kod mot spelinnehåll
    Om du får det här meddelandet när du löser in en kod mot ett spel kontrollerar du ditt spelbibliotek på datorn för att se om spelet finns där.

Vanliga orsaker till att du inte kan lösa in en förbetald kod

Statusen för ditt Microsoft-konto kan orsaka problem när du löser in en förbetald kod. Om du har problem med att lösa in en förbetald kod kontrollerar du först följande:

• Är din Xbox-prenumeration avstängd?
    Du kan inte använda förbetalda koder om ditt Microsoft-konto är avstängt. Mer information finns i Din Xbox-prenumeration är avstängd.
  • Har du en utestående skuld på ditt Microsoft-konto?
    Du kan inte använda förbetalda koder om ditt Microsoft-konto har en utestående skuld. Mer information finns i Så här betalar du en förfallen skuld för en Xbox-prenumeration.
  • Skrev du in koden korrekt?
    Se till att du har skrivit in koden korrekt. Felskrivningar är de vanligaste orsakerna till ogiltiga koder.
  • Är din förbetalda kod avsedd för Xbox?
    Många koder ser likadana ut och vissa Xbox-spel innefattar koder som är avsedda att användas på spelutgivarens webbplats i stället för via Xbox Live.
  • Har den förbetalda koden redan lösts in på ett annat Microsoft-konto?
    Se till att du inte redan har löst in koden, t.ex. under en annan gamertag eller ett annat Microsoft-konto. Kontrollera att den inte löstes in av någon annan om du bor i ett hushåll där andra har tillgång till dina koder.

Har du fortfarande problem?

Om du fortfarande får det här meddelandet och du inte har löst in den förbetalda koden eller presentkortet kan du behöva be om ett nytt hos återförsäljaren.