Felsöka inlösning av en QR-kod på Xbox One

På den här sidan beskrivs vad du gör om du har problem med att lösa in en QR-kod eller om ett felmeddelande visas när du försöker lösa in en QR-kod.

Obs! En QR-kod ("quick read") är en tvådimensionell svartvit streckkod för maskinläsning som kan läsas med de flesta mobiltelefoner samt Kinect-sensorn.

Video: Använda en förbetald kod på Xbox One

Titta på videon om att använda en förbetald kod på Xbox One. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Felsöka problem med QR-kod

Xbox Live-tjänsten är nere

Om Xbox Live-tjänsten är nere kan du inte använda din kod.

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Användning av inköp och innehåll: körs
2017-05-28T11:05:27.0422406+00:00

Det gick inte att lösa in en QR-kod med Kinect

QR-koder kan endast lösas in med Kinect på Xbox One. Om det inte går att lösa in en QR-kod med Xbox One Kinect-sensorn läser du Lösning för Kinect-sensor för Xbox One eller anger koden med 25 tecken i stället.

Det gick inte att lösa in en kod med 25 tecken på Xbox One

Försök lösa in koden online på Redeem Code.

Fel: Ange en giltig kod

Det här felet indikerar att koden du angav inte är en giltig Xbox-kod. Xbox-koder är 25 tecken långa, innefattar både siffror och bokstäver och följer ett 5 × 5-format – fem block med fem tecken. Om din kod inte motsvarar det här formatet är det inte en Xbox-kod.

Anmärkningar

• Se till att du har skrivit in koden korrekt. Felskrivningar är de vanligaste orsakerna till ogiltiga koder.
  • Se till att din kod är avsedd för Xbox. Många koder ser likadana ut och vissa Xbox-spel innefattar koder som är avsedda att användas på spelutgivarens webbplats i stället för via Xbox.
  • Kontakta kodleverantören om du behöver mer information.

Fel: This code has already been used

Du kan få det här meddelandet om du försöker använda antingen en förbetald kod för en prenumerationskod eller ett Microsoft-presentkort. Det här felet indikerar att koden du angav är giltig, men att den redan har använts.

För det mesta löses koder in under ett annat konto. Kontrollera att den inte löstes in av någon annan under en annan gamertag eller ett annat Microsoft-konto om du bor i ett hushåll där andra har tillgång till dina koder.

Beroende på vilken typ av kod du har använder du någon av följande metoder för att kontrollera om koden har använts:

• Förbetald kod mot en Xbox-prenumeration
    Om det här meddelandet visas när du löser in en förbetald kod mot en prenumeration läser du Tjänster och prenumerationer på en dator för att se om en prenumeration redan har lösts in till ditt konto.
  • Förbetald kod mot ett Microsoft-presentkort
    Om det här meddelandet visas när du löser in en kod mot ett Microsoft-presentkort läser du din Orderhistorik på en dator för att se om Microsoft-presentkortet redan har lösts in till ditt konto.
  • Förbetald kod mot spelinnehåll
    Om du får det här meddelandet när du löser in en kod mot ett spel kontrollerar du ditt spelbibliotek på datorn för att se om spelet finns där.

Obs! Kontakta kodleverantören om du behöver mer information. Om du köpte koden från en återförsäljare kan du behöva kontakta dem för att returnera eller byta ut den.

Fel: Ett fel uppstod under transaktionen. Försök igen senare

Försök lösa in QR-koden vid ett senare tillfälle.