Hur du löser in en förbetald Xbox-kod

I den här artikeln förklarar vi hur du löser in förbetalda koder så att du kan köpa Xbox-material och utöka dina prenumerationer. Du lär dig också hur du kontrollerar saldot på ditt Microsoft-konto.

Förbetalda koder kommer oftast i form av en 25-siffrig kod tryckt på ett kort som köps hos en återförsäljare. Du kan använda förbetalda koder för att göra inköp utan ett kreditkort. Du kan lösa in förbetalda koder på din konsol eller en dator.

På den här sidan

Lösa in en förbetald kod online

Du kan lösa in alla typer av förbetalda koder, t.ex. Xbox-presentkort och Xbox Live-guldkort, via en webbläsare och använda dem på kontot omedelbart. Så här gör du:

1. I en webbläsare går du till Lös in kod och sedan väljer du Logga in.
  2. Logga in med ditt Microsoft-konto.
  3. Välj Lös in.
  1. Ange den förbetalda koden på 25 tecken och välj sedan Bekräfta.

Lösa in en förbetald kod på Xbox One-konsolen

1. startsidan rullar du åt höger till Store.
  2. Under Spel väljer du Bläddra igenom alla spel.
  1. Välj Använd en kod. Eller säg “Xbox, använd kod”.
  1. Logga in om du ombeds göra det.
  2. Använd någon av följande metoder för att lösa in koden:
  • För kod med 25 teckens:
  1. Om du inte har en QR-kod, eller om det inte går att skanna koden, väljer du Ange koden med 25 tecken.
  2. Ange koden med 25 tecken med tangentbordet på skärmen. Du behöver inte ange bindestreck eftersom systemet tar hand om det åt dig.
  3. När du löst in din kod får du ett bekräftelsemeddelande.

Lösa in en förbetald kod på Xbox 360-konsolen

1. Logga in på Xbox Live med det konto du vill använda den förbetalda koden för.
  2. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  1. Gå till Spel och appar och välj sedan Utnyttja kod.
  1. Ange den förbetalda koden med 25 tecken och välj sedan Klart.
  2. Välj Ja för att bekräfta inlösningen, när du ombeds göra det.