Köp och lös in presentkort för Xbox, Xbox Live-guldmedlemskap och pass för ditt konto

Översikt

I den här artikeln förklarar vi hur du löser in förbetalda koder så att du kan köpa Xbox-material och utöka dina medlemskap. Du lär dig också hur du kontrollerar saldot på ditt Microsoft-konto.

Förbetalda koder kommer oftast i form av kort med en 25-siffrig kod på baksidan. Du kan köpa dem själv från en återförsäljare eller så har du fått dem i present. Du kan använda förbetalda koder för att göra inköp utan ett kreditkort. Du kan lösa in förbetalda koder på din konsol eller en dator.

Nedan följer en lista med de förbetalda koder du kan använda för att köpa Xbox-relaterat innehåll och en lista med den typen av innehåll du kan köpa med dessa förbetalda koder.

Typer av förbetalda koder

• Presentkort för Xbox: Dessa köps via en återförsäljare, fysisk eller online, och kan läggas till ditt Microsoft-konto för framtida Xbox-relaterade inköp. De kan också ges bort i present.
  • Xbox Live-guldmedlemskap: Detta är en typ av förbetalda koder som kan lösas in för ett Xbox Live-guldmedlemskap.
  • Xbox Music Pass-kort: Detta är en typ av förbetalda koder som kan lösas in för ett Xbox Music Pass.
  • Andra förbetalda koder: Det finns, förutom presentkort för Xbox, Microsoft Points och Xbox Live-guldkort, andra typer av förbetalda koder för specifika objekt såsom spel, appinnehåll, Xbox music-innehåll och Xbox Live-innehåll.
  • Microsoft Points: Microsoft Points kommer att upphöra i och med nästa Xbox 360-systemuppdatering och att transaktioner på Xbox kommer göras i din lokala valuta istället för i Microsoft Points. Det kommer tillsvidare att vara möjligt att lösa in Microsoft Points-kort som du köper hos våra återförsäljare på din konsol och Xbox.com. Microsoft planerar inte att sluta acceptera tidigare köpta Points-kort eller -koder. För mer information, se Microsoft övergår till lokal valuta.

Innehåll du kan köpa genom att lösa in förbetalda koder

• Xbox Live-guldmedlemskap
  • Xbox Live-innehåll, t.ex. spel- och appinnehåll
  • Xbox Music Pass

Ämnen

Lösa in en förbetalda koder på din konsol

Du kan lösa in alla typer av förbetalda koder på din konsol, inklusive ett presentkort för Xbox, ett Xbox Music Pass, ett Xbox Live-guldmedlemskap och förbetalda koder för spel, filmer och annat innehåll.

Du löser in alla koder på samma sätt, men ditt konto påverkas olika beroende på vilken typ av förbetald kod du löser in. Mer information om hur ditt konto påverkas av de olika typerna av förbetalda koder hittar du i Hur förbetalda koder påverkar ditt konto.

Obs! När du löser in ett presentkort för Xbox går valören från kortet direkt in på ditt Microsoft-konto i din lokala valuta. Så om du till exempel har ett $25-kort kommer $25 att gå in på ditt Microsoft-konto när du löser in kortet. Information om hur du kontrollerar ditt kontosaldo hittar du i Kontrollera saldot på ditt Microsoft-konto i slutet av den här artikeln.

Så här gör du för att lösa in en förbetald kod på din konsol:

1. Logga in på Xbox Live med det konto som du vill använda den förbetalda koden för.
  2. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
picture
  1. Gå till Games & Apps och välj Redeem Code.
picture
  1. Ange den förbetalda koden på 25 tecken och välj Done.
  2. Bekräfta inlösen genom att klicka på Yes när du uppmanas till det.

Du kan också titta på följande video och lära dig hur du löser in en kod för ett nedladdningsbart spel.

Lösa in förbetalda koder på en dator

Du kan lösa in alla typer av förbetalda koder, inklusive presentkort för Xbox, Xbox Live-guldkort och Xbox Music Pass-kort, på en dator och använda dem på kontot omedelbart. Så här gör du:

• På Xbox.com
  1. På en dator går du till Redeem Code och loggar in med ditt Microsoft-konto.
  2. Ange den förbetalda koden på 25 tecken och klicka på Redeem Code.

Obs! När du löser in ett presentkort för Xbox går valören från kortet direkt in på ditt Microsoft-konto i din lokala valuta. Så om du till exempel har ett $25-kort kommer $25 att gå in på ditt Microsoft-konto när du löser in kortet. Information om hur du kontrollerar ditt kontosaldo hittar du i Kontrollera saldot på ditt Microsoft-konto i slutet av den här artikeln.

Hur förbetalda koder påverkar ditt konto

• När du löser in en kod för ett Xbox-presentkort: Beloppet från presentkortet läggs till ditt Microsoft-konto.
  • När du löser in en kod för ett Xbox Live-guldmedlemskap: Ett Xbox Live-guldmedlemskap läggs till ditt konto, eller så förlängs ett befintligt medlemskap.
  • När du löser in en kod för ett Xbox Music Pass: Ett Xbox Music Pass läggs till ditt Microsoft-konto.
  • När du löser in en kod för Microsoft Points: Microsoft Points läggs till på ditt konto.
    Obs!
    Microsoft Points kommer att upphöra i och med nästa Xbox 360-systemuppdatering och transaktioner på Xbox kommer göras i din lokala valuta istället för i Microsoft Points. Det kommer tillsvidare att vara möjligt att lösa in Microsoft Points-kort som du köper hos våra återförsäljare på din konsol och Xbox.com. Microsoft planerar inte att sluta acceptera tidigare köpta Points-kort eller -koder. För mer information, se Microsoft övergår till lokal valuta.

När du löser in en kod för Xbox Live-innehåll: Innehållet läggs till ditt konto och nedladdningen påbörjas.

Check your Microsoft account balance

Om du vill se saldot för ditt Microsoft-konto och din betalningshistorik:

1. Gå till sidan för ditt Microsoft-konto och logga in med e-postadressen och lösenordet för Microsoft-kontot som associeras med kontot.
  2. När du loggat in ombes du ange en kod som du fått via e-post. Detta är bevis på din identitet. (Mer information om konfigurering av bevis på identitet hittar du i Få hjälp med säkerhetsbevisen för ditt Microsoft-konto.)

Från hemsidan för ditt Microsoft-konto klickar du på Payment options för att se kontosaldot.