Köp och lös in förbetalda koder och Microsoft Points via Zune-programvaran

Översikt

I den här artikeln förklarar vi hur du köper och löser in förbetalda koder och Microsoft Points så att du kan göra Zune-inköp via Zune Music + Video eller via Xbox Live.

Vad är skillnaden mellan förköpta koder och Microsoft Points?

En förköpt kod köper du hos en återförsäljare och det kräver inget kreditkort. När du har en förbetald kod kan du lösa in den mot Microsoft Points och använda de poängen för att köpa objekt och tjänster på Xbox Live- eller Zune-marknadsplatsen.

Microsoft Points är ett valutasystem som används av Zune och Xbox Live. Du kan köpa Microsoft Points direkt i Zune-programvaran eller på Xbox.com genom att använda ett kreditkort.

Om förbetalda koder

Du kan lösa in förbetalda koder via Zune-programvaran eller Xbox.com om du vill köpa följande:

• Innehåll (musik, video, poddsändningar) från Zune-marknadsplatsen
  • Microsoft Points

Förbetalda koder har ett “betala allteftersom”-alternativ samt följande förmåner:

• Om du köper points från en deltagande återförsäljare behöver du inte spara kreditkortsinformation som lagras online. Du äger innehållet som du köpt med points.
  • Du kan bränna musik och musikvideos till en CD eller DVD om du använt Microsoft Points vid inköpet.

Undantag Du kan inte bränna TV-videos “Ladda ned för att äga“ till en CD eller DVD.

Så här löser du in en förbetald kod

Du kan köpa en förbetald kod hos en återförsäljare eller få den i form av ett presentkort.

Lösa in en förbetald kod på en dator

Du kan lösa in olika typer av förbetalda koder och använda dem på kontot omedelbart. Så här gör du:

• I Zune-programvaran
    1. Starta Zune Music + Video-programvaran och klicka på Settings upptill på sidan.
    2. Klicka på Account längst upp till vänster.
    3. Klicka på redeem code under Microsoft Points och ange din kod.
  • På Xbox.com
    1. I webbläsaren går du till Redeem code och loggar in med ditt Microsoft-konto.
    2. Ange den förbetalda koden på 25 tecken och klicka på Redeem Code.

Så här köper du Microsoft Points

Du kan köpa points genom att använda ett kreditkort i Zune-programvaran eller på Xbox.com. Så här gör du:

• I Zune-programvaran
    1. Starta Zune-programvaran och klicka på Settings högst upp på sidan.
    2. Klicka på Account högst upp i vänstra hörnet, välj Buy Microsoft Points i listan i mitten av skärmen och följ anvisningarna.
  • På Xbox.com
    1. I webbläsaren går du till Xbox och sidan My Account. Om du ombeds göra det loggar du in med ditt Microsoft-konto (tidigare Windows LIVE ID).
    2. I avsnittet Microsoft Points på skärmen klickar du på Add Points och följer sedan anvisningarna. Du kanske ombeds ange lösenordet för ditt Microsoft-konto igen.

Ditt Microsoft Points-saldo

Om du vill se ditt Microsoft Points-saldo och din betalningshistorik:

• I Zune-programvaran
    1. Starta Zune-programvaran och klicka på Settings högst upp på sidan.
    2. Klicka på Account. Ditt Microsoft Points-saldo står under Personal Info.
  • På Xbox.com
    1. I webbläsaren går du till din sida Microsoft Your Account och logga in med det e-postadress och lösenord för Microsoft-kontot som associeras med kontot.
    2. När du loggat in ombes du ange en kod som du fått via e-post. Detta är bevis på din identitet. (Mer information om konfigurering av bevis på identitet hittar du i Få hjälp med säkerhetsbevisen för ditt Microsoft-konto.)
    3. På hemsidan för ditt Microsoft-konto klickar du på Payment options för att se hur många points du har.

Du kan också kontrollera ditt Microsoft Points-saldo högst upp på vilken Xbox.com-sida som helst efter att du loggat in, liksom på din Xbox My Account-sida.

Följande begränsningar gäller för Microsoft Points:

• Du kan använda upp till 20 000 points (eller 400 USD) per dag.
  • Du kan köpa upp till 10 000 points (eller 125 USD) per dygn.
  • Du kan ha upp till 76 000 points (eller 950 USD) på ditt konto samtidigt.