Kontrollera din Xbox-köphistorik

Visa din Xbox-köphistorik

Om du ser en debitering du inte känner igen på ditt bank- eller kontokortsutdrag kan du snabbt se din Xbox-köphistorik online genom att logga in med ditt Microsoft-konto.

Obs! Om du vill kontrollera din Xbox-inköpshistorik online för Xbox Live måste du ange Microsoft-kontots e-postadress och lösenord. Om du inte känner till dessa läser du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.

På den här sidan

Visa din Xbox-köphistorik online

Om du ser en Xbox-debitering du inte känner igen på ditt bank- eller kontokortsutdrag kan du titta på din Xbox-köphistorik online.

1. Logga in på sidan Betalning och fakturering med ditt Microsoft-konto.

Obs! Om du inte känner till ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.

2. Jämför din köphistorik med ditt bank- eller kontokortsutdrag.
Bilden visar sidan Betalning och fakturering och ett exempel på en kunds köphistorik, tillsammans med alternativet

Om du fortfarande är osäker på vad köpet gäller eller om du inte ser det i din köphistorik läser du avsnittet Vanliga frågor om köphistorik nedan.

Visa dina transaktioner på din Xbox 360-konsol

Om du har en Xbox 360 läser du köphistoriken på din Xbox 360.

Obs! Funktionen för att kontrollera din köphistorik är för närvarande inte tillgänglig på Xbox One-konsolen.

Vanliga frågor om köphistorik

Om du fortfarande är osäker på köpet på ditt bank- eller kontokortsutdrag eller om du inte ser det i din köphistorik läser du vanliga frågor om köphistorik nedan.

Jag ser en debitering för en Xbox-prenumeration trots att jag har stängt av automatisk förnyelse.

Om du ser en debitering för din prenumeration trots att du har stängt av automatisk förnyelse hade du en utestående skuld för den prenumerationstid du redan använt. Om du vill veta mer om prenumerationsförnyelse och debiteringsdatum kan du läsa Datum för prenumerationsförnyelse och debitering.

Jag ser en debitering på mitt bank- eller kontokortsutdrag, men den debiteringen visas inte när jag loggar in online.

Om debiteringarna inte visas i din köphistorik följer här några möjliga orsaker:

• Du är inte inloggad på det konto som har gjort köpet.

Om du har flera Microsoft-konton kopplade till ditt betalningsalternativ måste du logga in på respektive Microsoft-konto för att se köphistoriken.

• Ditt bankkonto eller kontokort är kopplat till ditt barns eller någon annan familjemedlems konto.

När du låter en annan person använda ditt betalningsalternativ för ett köp eller en prenumeration läggs betalningsalternativet till på deras Microsoft-konto och blir tillgängligt för framtida köp. Du måste be barnet eller den andra familjemedlemmen att logga in på deras Microsoft-konto och sedan följer du anvisningarna i avsnittet Visa din Xbox-köphistorik online så att du kan jämföra deras köphistorik med ditt bank- eller kontokortsutdrag. Om du har en Xbox 360 kan du också visa din köphistorik på Xbox 360-konsolen.

Om du har jämfört ditt bank- eller kontokortsutdrag med din köphistorik och köphistoriken för alla familjemedlemmarna och ändå inte hittat debiteringen kontaktar du Xbox-supporten.

Jag ser debiteringen på mitt Microsoft-konto eller en familjemedlems Microsoft-konto, men jag har inte godkänt köpet.

Om du ser en debitering som du tror inte är godkänd kontrollerar du om det kan vara på grund av något av följande innan du kontaktar Xbox-supporten:

• Du har haft en Xbox-prenumeration på prov som omvandlats till en betald prenumeration.

Både Xbox Live Guld och Groove Music Pass erbjuder en kostnadsfri månad på prov när du registrerar dig för en förnyad enmånadersprenumeration. Om du inte stänger av automatisk förnyelse innan provperioden är över kommer du att debiteras för prenumerationen. Om du vill stänga av automatisk förnyelse för en Xbox-prenumeration du inte längre vill ha loggar du in på sidan Tjänster och prenumerationer med ditt Microsoft-konto och väljer Avbryt.

• En prenumeration, t.ex. Xbox Live Guld, Groove Music Pass, EA Access eller annan tredjepartsprenumeration har förnyats automatiskt.

Alla Xbox-prenumerationer som köps online eller via konsolen förnyas automatiskt och du kommer att debiteras tills du stänger av den automatiska förnyelsen. Om du vill säga upp prenumerationen för att inte längre debiteras kan du hantera dina prenumerationer online eller på Xbox 360-konsolen.

• Din Xbox-prenumeration debiteras inte samma datum som ditt förnyelsedatum.

Avgifterna för förnyelse av en Xbox-prenumeration debiteras ditt betalningsalternativ vid slutet av kontots förfallodag, som kanske inte sammanfaller med förnyelsedatumet för din prenumeration. Om du vill se när du kommer att debiteras härnäst för din Xbox-prenumeration loggar du in på sidan Tjänster och prenumerationer med ditt Microsoft-konto och kontrollerar datumet under Nästa debitering.

• Du delar ditt Microsoft-konto med någon eller saknar lösenordsskydd för Microsoft-kontot.

Om du delar ett Microsoft-konto med andra personer eller har ditt Microsoft-konto på en konsol som andra personer har tillgång till och där det inte krävs lösenord för att logga in kan köp genomföras utan din vetskap. Om du vill förhindra obehöriga köp på ditt konto ska du se till att det krävs ett lösenord för att logga in eller en nyckel.

Om du ser debiteringar på ditt Microsoft-konto eller ditt barns Microsoft-konto för något som du eller ditt barn inte har köpt använder du lösningen på kontointrång för att se till att ditt konto blir bättre skyddat.