Så här säger du upp din Xbox-prenumeration

Säg upp din prenumeration Logga in på sidan Tjänster och prenumerationer på Microsoft-kontot för att säga upp prenumerationen.

Om du vill säga upp och stoppa förnyelseavgifterna för en Xbox-prenumeration, såsom Xbox Live Guld, Groove Music Pass, EA Access eller The Elder Scrolls Online, kan du göra det online eller på din konsol.

Video: Hantera betalningar och prenumerationer på Xbox

Titta på videon om att hantera betalningar och prenumerationer på Xbox. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Viktigt!

Läs följande innan du säger upp din Xbox-prenumeration:

• Du kan inte säga upp en Xbox-prenumeration som är förfallen eller spärrad. Du måste betala den förfallna skulden innan du kan säga upp eller stänga av automatisk förnyelse.

Mer information finns på följande sidor:

• Om du har en förbetald prenumeration hittar du inte alternativen Avbryt eller Ta bort bredvid din Xbox-prenumeration. Du behöver inte säga upp eller stänga av automatisk förnyelse eftersom förbetalda prenumerationer slutar gälla automatiskt och du faktureras inte.

Så här säger du upp din Xbox-prenumeration online

Du kan antingen säga upp din Xbox-prenumeration omedelbart eller genom att stoppa automatisk förnyelse.

Om du säger upp Xbox-prenumerationen omedelbart förlorar du samtidigt också tillgången till prenumerationstjänsten. Om du stoppar automatisk förnyelse av prenumerationen kan du fortsätta använda prenumerationstjänsten tills den slutar gälla.

Mer information finns på följande sidor:

• Om du vill säga upp din Xbox-prenumeration omedelbart går du till Säga upp en Microsoft-prenumeration, väljer Säg upp omedelbart till vänster på sidan och följer sedan anvisningarna.
  • Om du vill stoppa automatisk förnyelse av din prenumeration går du till Säga upp en Microsoft-prenumeration, väljer Stoppa automatisk förnyelse till vänster på sidan och följer sedan anvisningarna.

Så här säger du upp en Xbox-prenumeration på din Xbox 360-konsol

1. På Xbox One-konsolen väljer du Inställningar > Konto > Prenumerationer.
  2. Välj den prenumeration du vill säga upp och tryck sedan på A-knappen  .
  3. Välj Säg upp prenumeration under Betalning och fakturering och följ anvisningarna.

Behöver du mer hjälp med att säga upp din Xbox-prenumeration?

Om du har problem med att säga upp din Xbox-prenumeration ber vi dig ta del av följande information innan du kontaktar Xbox-supporten:

Jag har sagt upp min Xbox-prenumeration, men blev ändå debiterad för den.
Om du blev debiterad efter att ha sagt upp din Xbox-prenumeration innebär det troligen att du hade en skuld för den aktuella prenumerationen när du stängde av automatisk förnyelse. Om du har sagt upp prenumerationen kommer du inte att debiteras igen.

Jag ser inget alternativ för att säga upp min Xbox-prenumeration när jag loggar in.
Om du loggar in på ditt Microsoft-konto och ser alternativet Förnya men inte Avbryt så innebär det att du redan har stängt av automatisk förnyelse och du kommer inte att debiteras ytterligare.

Jag ser inga Xbox-prenumerationer när jag loggar in, men jag har ändå debiterats för en Xbox-prenumeration.
Om du inte ser några prenumerationer i listan när du loggar in på ditt konto bör du kontrollera att du har loggat in på rätt Microsoft-konto. Om du inte är säker på vilket Microsoft-konto du använder för din Xbox-prenumeration använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord

Jag betalar för en annan persons prenumeration.
Om du betalar för en annan persons Xbox-prenumeration kan du inte säga upp prenumerationen. Microsoft-kontots ägare måste följa anvisningarna i avsnittet Säg upp din Xbox-prenumeration online på den här sidan för att säga upp Xbox-prenumerationen.