Så här skaffar du en provprenumeration på Xbox Live Guld

Med en provprenumeration på Xbox Live Guld kan du tillfälligt använda funktionerna i Xbox Live, t.ex. onlinespel för flera spelare. Den här artikeln handlar om de Xbox Live Guld-provprenumerationer som är tillgängliga.

Obs! Du kan inte lägga till en provprenumeration på Xbox Live Guld om du redan har en Xbox Live Guld-prenumeration.

Ämnen

En månads kostnadsfri provprenumeration på Xbox Live Guld med nya Microsoft-konton

När du konfigurerar en Xbox One- eller Xbox 360-konsol och skapar ett nytt Microsoft-konto har du möjligheten att registrera dig för en prenumeration på Xbox Live Guld som förnyas varje månad och få första månaden kostnadsfritt.

Du kan också registrera dig för en Xbox Live Guld-provprenumeration när du skapar ett nytt konto online. Så här gör du:

1. När du har skapat ett Microsoft-konto loggar du in på prenumerationssidan.
  2. Välj Guld – en månad gratis och välj sedan Nästa.
  3. Välj Lägg till ett kreditkort.

Viktigt! Även om din enmånads provprenumeration på Xbox Live Guld är kostnadsfri måste vi ha ett betalningsalternativ registrerat eftersom prenumerationen förnyas till en betald Xbox Live Guld-prenumeration om du inte avbryter den. Du måste lägga till ett betalningsalternativ, t.ex. ett kreditkort eller PayPal, till ditt konto.

Om du inte vill ha en betald Xbox Live Guld-prenumeration när Xbox Live Guld-provprenumerationen löpt ut måste du avsluta den. Se "Så här avbryter du en provprenumeration på Xbox Live Guld" nedan.

1. Ange din faktureringsinformation och välj sedan Nästa.
  2. Följ anvisningarna för att slutföra registreringsprocessen.

Anmärkningar

• Xbox Live Guld-provprenumerationen är kopplad till en viss gamertag.
  • Endast tre Xbox Live Guld-provprenumerationskonton är tillgängliga per konsol. När en användare har skapat tre Xbox Live Guld-provprenumerationskonton på sin konsol får han eller hon inte längre något meddelande med möjlighet att skapa ett Xbox Live Guld-provprenumerationskonto.
  • Se till att ditt land/din region är korrekt i din faktureringsinformation när du registrerar dig för detta erbjudande.

En månads kostnadsfri provprenumeration på Xbox Live Guld med befintliga Microsoft-konton

Om du redan har ett Microsoft-konto och inte har en aktiv betald Xbox Live Guld-prenumeration kanske du kan registrera dig för en kostnadsfri provprenumeration på Xbox Live Guld som gäller i en månad.

Så här registrerar du dig:

1. Logga in på sidan Prenumerationer med ditt Microsoft-konto.
  2. Om du har rätt till en kostnadsfri provprenumeration visas Guld – en månad gratis som prenumerationserbjudande. Välj Guld – en månad gratis och välj sedan Nästa.
  3. Lägg till ett betalningsalternativ i ditt konto om du ombeds. Om du redan har ett betalningsalternativ registrerat kan du använda det.

Viktigt! I slutet av den första (kostnadsfria) månaden omvandlas prenumerationen automatiskt till en betald Xbox Live Guld-prenumeration som förnyas månadsvis som standard. Den betalda Xbox Live Guld-prenumerationen förnyas med det betalningsalternativ som du lade till i kontot.

Om du inte vill att den kostnadsfria Xbox Live Guld-provprenumerationen ska förnyas måste du avbryta den. Se "Så här avbryter du en provprenumeration på Xbox Live Guld" nedan.

1. Följ anvisningarna för att slutföra registreringsprocessen.

Anmärkningar

• Det här är en Xbox Live Guld-provprenumeration som omvandlas till en betald Xbox Live Guld-prenumeration och förnyas månatligen efter den första (kostnadsfria) månaden.
  • Om du vill registrera dig för den här kostnadsfria Xbox Live Guld-provprenumerationen måste du lägga till ett betalningsalternativ i ditt konto, till exempel ett kreditkort eller PayPal.
  • Den här kostnadsfria Xbox Live Guld-provprenumerationen är enbart tillgänglig för kunder som för närvarande inte har en aktiv betald Xbox Live Guld-prenumeration och inte har haft någon provprenumeration tidigare.

Förbetalda koder för Xbox Live Guld-provprenumerationer som levereras med spel eller i konsolpaket

Vissa spel eller konsolpaket kan innehålla en förbetald kod som gäller för en Xbox Live Guld-provprenumeration. Den här provprenumerationen inleds så snart du aktiverar det förbetalda kortet.

Följande begränsningar och restriktioner gäller för Xbox Live-provprenumerationer från spel eller konsolpaket:

• Om du redan har en betald Xbox Live Guld-prenumeration kan du inte lösa in Xbox Live Guld-provprenumerationer från spel eller konsolpaket för att förlänga prenumerationsperioden. Du kan dock lösa in den förbetalda koden när din aktuella betalda prenumeration löper ut.
  • Förbetalda koder för Xbox Live Guld-provprenumerationer är bara tillgängliga i utvalda spel och konsolpaket.
  • Du kommer inte åt Games with Gold för Xbox 360 med den här typen av Xbox Live Guld-provprenumeration.
  • Du kan inte stapla förbetalda koder för Xbox Live Guld-provprenumerationer från spel eller konsolpaket. Det innebär att du inte kan påbörja ytterligare en provperiod förrän den aktuella provperioden är över. Du kan dock köpa en ny betald Xbox Live Guld-prenumeration och starta prenumerationen när som helst under provperioden.
  • Om du inte har en betald Xbox Live Guld-prenumeration finns ingen gräns för hur många gånger du kan använda den här typen av Xbox Live Guld-provprenumerationer.

Så här avbryter du en Xbox Live Guld-provprenumeration

Om du inte vill att den kostnadsfria Xbox Live Guld-provprenumerationen ska förnyas till en betald Xbox Live Guld-prenumeration måste du avsluta den. Så här gör du:

1. Logga in på sidan Prenumerationer och tjänster med det Microsoft-konto som är associerat med den kostnadsfria provprenumeration du vill avbryta.
  2. Leta rätt på din Xbox Live Guld-provprenumeration.
  3. Välj Avbryt och följ anvisningarna.
Obs! Mer information om hur du avbryter en betald Xbox-prenumeration finns i Så här säger du upp din Xbox-prenumeration.

Om felet 8C210007 visas när du registrerar dig för en Xbox Live Guld-prenumeration

Om den här felkoden visas kan det innebära att det finns ett problem med Xbox Live-tjänsten eller att faktureringsinformationen för ditt konto är felaktig.

För att lösa problemet går du till Felet 8C210007 visas när du registrerar dig för en kostnadsfri provversion av Xbox Live Guld.