Xbox One-achievements och -utmaningar

Översikt

Lär dig mer om achievements, utmaningar och hur du erhåller belöningar och ökar på din gamerscore på Xbox One-konsolen. Gå till Problem med Xbox One-achievements och -utmaningar om du behöver hjälp att visa eller låsa upp dina Xbox One-achievements och -utmaningar.

Lösningar

Vad är achievements?

Achievements är belöningar för att du slutfört särskilda aktiviteter i ett spel. De åtgärder som krävs för att erhålla en achievement varierar från titel till titel och begränsas endast av utvecklarens kreativitet. Slutförande av achievements ger gamerscore och kanske också andra belöningar.

Obs! Du måste vara ansluten till Xbox Live om du vill låsa upp en achievement och öka på din gamerscore. Om du slutför kraven för en achievement medan du är offline kommer den att låsas upp så snart du ansluter dig. Genom låsa upp achievements och öka på din gamerscore kan du få belöningar om du registrerat dig för Xbox Live-belöningar. Läs mer på Xbox Live-belöningar.

Vad är utmaningar?

Utmaningar är tidsbegränsade händelser för spel och appar. De liknar achievements, men går oftast ut på att utföra nya uppgifter. Utmaningar ger inte gamerscore, men de kan ge andra belöningar.

Hur kan jag hålla koll på mina achievements i det spel jag spelar?

När du spelar ett spel kan du sätta fast appen Achievements för att

• se dina framsteg och achievements i det spelet
  • fästa ett achievement och se hur långt du har kommit
  • söka efter hjälp på webben om att slutföra achievements.

Så här fäster du appen Achievements

1. Starta det spel du vill spela.
  2. Dubbeltryck på Xbox-knappen på handkontrollen.
  3. Välj Achievements Tracker i listan med appar som kan sättas fast.

Tryck på A-knappen på ett achievement för att få alternativet att sätta fast det längst upp i listan eller söka efter achievement-hjälp.

Hur kan jag se mina achievements?

Du ser vilka achievements och utmaningar som finns genom att navigera till achievements-området i din profil:

1. Starta guiden genom att rulla till vänster på startsidan.
  2. Välj Visa profil i området Inloggning längst upp.
  3. Rulla åt höger till Achievements.

Under Achievements visas de spel du har spelat senast längst upp. Välj ett spel om du vill se mer information.

Hur kan jag se mina kompisars achievements?

Du kan se de achievements dina kompisar har klarat av genom att titta på deras profiler. Markera bara ett namn i avsnittet Kompisar i guiden och välj sedan Visa profil.