Ta skärmbilder i Xbox One

Med en skärmbild kan du spara en bild av ett ögonblick som du vill spara och dela med dig av.

Ta en skärmbild

Du kan ta en skärmbild genom att säga "Xbox, take a screenshot” eller, om du använder Cortana, "Hey Cortana, take a screenshot". Om du vill ta en skärmbild med handkontrollen dubbeltrycker du på Xbox-knappen och sedan trycker du på Y-knappen .

Obs! Xbox tar skärmbilden när du dubbeltrycker på Xbox-knappen . Bilden sparas när du trycker på Y-knappen  .

Dela eller visa skärmbilder

Skärmbilderna hamnar i Spel-DVR, där du kan välja skärmbilden som bakgrund eller dela den med andra på ett flertal sätt. Så här väljer du en skärmbild som Xbox-konsolens bakgrundsbild:

1. startsidan går du åt höger och väljer Mina spel och appar.
  2. Välj Appar och välj sedan Spel-DVR.
  3. Välj Visa alla klipp och välj den skärmbild du vill använda som bakgrundsbild.
  4. Tryck på menyknappen och välj sedan Använd som bakgrund.

Du kan även dela skärmbilden i din aktivitetsfeed, i ett meddelande, i din spelhistorik, på Twitter eller på OneDrive genom att göra så här:

1. startsidan går du åt höger och väljer Mina spel och appar.
  2. Välj Appar och välj sedan Spel-DVR.
  3. Välj Visa alla klipp, välj På Xbox Live i den första filterrutan och välj sedan den skärmbild som du vill använda.
  4. Tryck på menyknappen  och välj sedan Dela.

Obs! Du kan bara dela med dig av och spara skärmbilder om du har en aktiv Xbox Live Guld-prenumeration eller om du utför åtgärden på en annan Xbox Live Guld-prenumerants hemmakonsol. Mer information finns i artikeln Använda Xbox Live Gulds delningsfunktioner på Xbox One.