Vanliga frågor om att spara Xbox One-spel i molnet

Om du sparar i molnet kan du spela på olika konsoler. Om du har mer än en Xbox One-konsol, eller vill spela hemma hos en kompis, kan du lagra dina sparade spel i molnet (på våra Xbox Live-servrar). På det sättet kan du fortsätta spela ett spel direkt på en annan konsol.

Den här sidan innehåller svar på vanliga frågor om hur du använder Xbox One-spel som har sparats i molnet.

På den här sidan

Hur synkar jag mina sparade spel i molnet?

Dina sparade spel lagras automatiskt i molnet när du är ansluten till Xbox Live. Du behöver inte välja molnlagring. Om du loggar in på en annan Xbox One-konsol kommer dina sparade spel att återställas och vara tillgängliga från den konsolen när du loggar in med din Xbox-profil.

Måste jag ha en Xbox Live Guld-prenumeration för att använda molnlagring?

Nej, alla som har registrerat sig för Xbox Live-tjänsten kan synka sina sparade spel till molnet.

Vad lagras på min hårddisk och vad lagras i molnet?

Dina data lagras samtidigt både på din hårddisk och i molnet. Xbox Live håller dina viktiga data synkroniserade så att du inte förlorar någonting om du använder en kompis eller familjemedlems konsol eller när du byter till en ny konsol.

Obs! Du måste ha en vanlig anslutning till Xbox Live för att hålla dina data synkroniserade. Om du spelar offline kanske dina molndata inte uppdateras. Dina data uppdateras varje gång du ansluter till Xbox Live.

Kan jag använda det jag lagrar i molnet offline?

Du måste vara ansluten till Xbox Live när du startar ett spel för att komma åt molnlagrade spel. Om du kopplas ned från Xbox Live medan du spelar ett spel kan du fortsätta spela det. Om du inte är ansluten till Xbox Live när du avslutar spelet, laddas det inte upp till molnet. Du måste ansluta till Xbox Live innan du kan använda spellagring på en annan konsol (när du ansluter till Xbox Live laddas det lagrade spelet upp till molnet).

Hur vet jag att mina sparade spel finns i molnet?

Medan du spelar ett spel lagras ditt sparade spel på Xbox One-konsolen. När du avslutar spelet lagras dina data både på din hårddisk och i molnet. Xbox Live håller dina viktiga data synkroniserade så att du inte förlorar någonting om du använder en kompis eller familjemedlems konsol eller när du byter till en ny konsol.

Obs! Du måste ha en vanlig anslutning till Xbox Live för att hålla dina data synkroniserade. Om du spelar offline kanske dina molndata inte uppdateras. Dina data uppdateras varje gång du ansluter till Xbox Live.

Kan jag lagra mitt nedladdade innehåll, speltillägg eller arkadspel i molnet?

Nej, nedladdningsbart innehåll måste lagras lokalt för att kunna laddas snabbt.

Om du behöver installera om ett spel måste du först avinstallera det och sedan installera om det. Så här gör du:

1. startsidan väljer du Mina spel och appar.
  2. Välj Spel.
  3. Markera spelet som du vill avinstallera, tryck på menyknappen  och välj sedan Hantera spel.
  4. Välj Hantera alla, välj Avinstallera alla och välj sedan Avinstallera.

Du kan sedan återinstallera spelet genom att sätta in skivan eller ladda ned det igen från Store. Du laddar ned spelet igen genom att leta upp det i Store, välja det och sedan välja Installera.

Kan jag lagra min profil i molnet?

Xbox-profiler lagras automatiskt i molnet. Mer information om hur du laddar ned din profil (eller laddar ned den igen) finns i Så här lägger du till eller tar bort ett Microsoft-konto på Xbox One.

Hur mycket molnlagringsutrymme har jag?

På Xbox One ges varje enskilt spel ett visst lagringsutrymme. En användares molnlagringsutrymme växer i takt med att spelbiblioteket växer. Ingen Xbox Live Guld-prenumeration krävs. I praktiken innebär det att Xbox One-användare har obegränsat med molnlagringsutrymme baserat på storleken hos deras bibliotek.

Kan jag kopiera alla mina sparade spel till molnet?

Om du är verkligt hängiven kanske utrymmet på molnlagringen tar slut. I så fall bör du frigöra utrymme genom att ta bort sparade spelfiler som du inte längre behöver, men du kan även spela vidare utan att spara i molnet.

Hur raderar jag sparade spel jag inte längre behöver?

Du kan hantera data för enskilda spel via Mina spel och appar på startsidan. Så här gör du:

1. startsidan väljer du Mina spel och appar.
  2. Markera spelet, tryck på menyknappen på handkontrollen och välj sedan Hantera spel.
  3. Rulla till höger, markera sparade data för din gamertag under Sparade data och tryck sedan på A-knappen på handkontrollen.
  4. Du ombeds att bekräfta borttagningen av det här sparade spelets data:
    • Med Ta bort från konsolen tas den lokala kopian av det här sparade spelet bort. Du kan hämta det från molnet nästa gång du spelar.
    • Med Ta bort överallt tas dina sparade data bort från den här konsolen, molnet och från alla andra konsoler du använder.
    • Med Avbryt lämnas dina data orörda.

Hur når jag det jag har sparat i molnet med Xbox 360 på min Xbox One-konsol?

Om du vill kunna nå Xbox 360-spel på din Xbox One-konsol måste du aktivera Spel sparade i molnet på din Xbox 360-konsol. Om du vill ha felsökningshjälp läser du Lagra sparade spel i molnet.