Spara Xbox One-spel i molnet: Vanliga frågor

Om du sparar i molnet kan du spela på flera konsoler och börja där du slutade. Om du har mer än en Xbox One-konsol, eller vill spela hemma hos en kompis, kan du lagra dina sparade spel på våra Xbox Live-servrar i molnet .

Nedan finns svar på vanliga frågor om hur du använder Xbox One-spel som har sparats i molnet.

På den här sidan

Hur synkar jag mina sparade spel i molnet?

Sparade spel lagras automatiskt i molnet när du är ansluten till Xbox Live. Du behöver inte välja molnlagring. Om du loggar in på en annan Xbox One-konsol är det du sparat tillgängligt från den konsolen när du loggar in med din Xbox-profil.

Måste jag ha en Xbox Live Guld-prenumeration för att använda molnlagring?

Nej, alla som har registrerat sig för Xbox Live-tjänsten kan lagra sina sparade spel i molnet.

Vad lagras på min hårddisk och i molnet?

Dina data lagras både på din hårddisk och i molnet. Xbox Live håller dina viktiga data synkroniserade så att du inte förlorar någonting om du använder en kompis eller familjemedlems konsol eller när du byter till en ny konsol.

Obs!
Du måste ha en vanlig anslutning till Xbox Live för att hålla dina data synkroniserade. Om du spelar offline kan dina molndata komma ur synk. Dina data uppdateras varje gång du ansluter till Xbox Live.

Kan jag använda det jag lagrar i molnet offline?

Du måste vara ansluten till Xbox Live när du startar ett spel för att komma åt molnlagrade spel. Om du kopplar ned från Xbox Live medan du spelar ett spel kan du fortsätta spela det. Om du inte är ansluten till Xbox Live när du lämnar ett spel laddas det inte upp till molnet. Du måste ansluta till Xbox Live innan du kan använda det sparade spelet på en annan konsol. När du ansluter till Xbox Live laddas ditt sparade spel upp till molnet.

Hur vet jag att mina sparade spel finns i molnet?

Medan du spelar ett spel lagras dina speldata på Xbox One-konsolen. När du lämnar ett spel lagras dina data både på din hårddisk och i molnet. Xbox Live håller viktiga data synkroniserade så att du inte förlorar någonting om du använder en annan konsol eller byter till en ny.

Obs!
Du måste ha en vanlig anslutning till Xbox Live för att hålla dina data synkroniserade. Om du spelar offline kanske dina molndata inte uppdateras. Dina data uppdateras varje gång du ansluter till Xbox Live.

Kan jag lagra mitt nedladdade innehåll, speltillägg eller arkadspel i molnet?

Nej, nedladdningsbart innehåll måste lagras lokalt för att kunna laddas snabbt.

Om du måste installera om ett spel ska du först avinstallera det och sedan installera om det. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och välj sedan Mina spel och appar.
  2. Välj Spel.
  3. Markera spelet som du vill avinstallera, tryck på menyknappen och välj Hantera spel.
  4. Välj Hantera alla, välj Avinstallera alla och välj sedan Avinstallera.

Du kan sedan installera om spelet genom att sätta in skivan eller ladda ned det igen från Store. Du laddar ned spelet igen genom att söka efter det i Store, välja det och sedan välja Installera.

Kan jag lagra min profil i molnet?

Xbox-profiler lagras automatiskt i molnet. Information om hur du laddar ned din profil finns i Så här lägger du till eller tar bort ett Microsoft-konto på Xbox One.

Hur mycket molnlagringsutrymme har jag?

På Xbox One ges varje spel ett lagringsutrymme. En användares molnlagringsutrymme växer i takt med att spelbiblioteket växer. Ingen Xbox Live Guld-prenumeration krävs. Det innebär att Xbox One-användare har obegränsat med molnlagringsutrymme enligt storleken på deras bibliotek.

Kan jag kopiera alla mina sparade spel till molnet?

Om du är verkligt hängiven kanske utrymmet på molnlagringen tar slut. I så fall kan du frigöra utrymme genom att ta bort sparade spel. Eller så kan du spela vidare utan att spara i molnet.

Hur tar jag bort sparade spel jag inte vill ha kvar?

Du kan hantera data för enskilda spel via My games & apps på Startsidan. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och välj sedan Mina spel och appar.
  2. Markera spelet, tryck på menyknappen på handkontrollen och välj sedan Hantera spel.
  3. På menyn till vänster på skärmen rullar du ned till Sparade data. Sedan markerar du de data som är sparade för din gamertag till höger och trycker på A-knappen på handkontrollen.
  4. Du ombeds att bekräfta borttagningen av det här sparade spelets data:
    • Ta bort från konsolen tar bort den lokala kopian av det här sparade spelet. Du kan hämta det från molnet nästa gång du spelar.
    • Ta bort överallt tar bort dina sparade data från den här konsolen, molnet och från alla andra konsoler du använder.
    • Avbryt lämnar dina data orörda.

Hur når jag det jag har sparat i molnet med Xbox 360 på min Xbox One-konsol?

Aktivera Molnlagrade spel på din Xbox 360-konsol. Om du vill ha felsökningshjälp läser du Lagra sparade spel i molnet.