Korsvis spelande på Windows 10 och Xbox One

Vissa spel för flera spelare erbjuder korsvis spelande, där personer med Xbox One kan spela med personer som har datorer och omvänt. I en del spel som erbjuder korsvis spelande går det att stänga av det. Kontrollera spelinställningarna om du bara vill spela med personer som använder samma enhet som du använder.

En relaterad funktion är Xbox Play Anywhere, där du som äger ett spel kan välja om du vill spela på Xbox eller i Windows. Det är inte alla Play Anywhere-spel som erbjuder korsvis spelande: En spelversion kan vara gjord specifikt för antingen Xbox eller dator, även i de fall då du kan spela det med personer som använder en annan version. (Om du har frågor om Xbox Play Anywhere läser du Felsöka problem med Xbox Play Anywhere-spel.)

Om du vill se vilka spel som stöder korsvis spelande läser du informationen i Microsoft Store under Xbox One-spel respektive Windows-spel.

Felsökning

• Kontrollera att ditt spel stöder korsvis spelande. Se spelinformationen online eller fråga i spelcommunities.
  • Se till att du är inloggad på Xbox Live och att statusen för Xbox Live-tjänsten visar att den är igång.
  • Se till att dina kompisar är online och anslutna till Xbox Live.
  • Se till att andra onlineenheter i ditt nätverk inte stör ditt spel.
  • Be dina kompisar följa samma steg. Problemet kan ligga på deras sida.

Fortfarande problem? Få hjälp med felsökningen av ditt nätverk för antingen Xbox One eller Windows 10.