Så här använder du spelstreaming i Xbox-appen på Windows 10

Vad är spelstreaming?

Spelstreaming är möjligheten att spela upp Xbox One-spel på distans från din Xbox One-konsol på vilken Windows 10-dator som helst i ditt hemmanätverk.

• Den här funktionen låter dig lämna ditt vardagsrum och spela dina favoritspel från Xbox One var som helst i ditt hemmanätverk.
  • Vid spelstreaming hanteras spelet av Xbox One-konsolen. Din Windows 10-dator blir en andra skärm på distans så du kan röra dig fritt i hemmet samtidigt som du använder din Xbox One-konsol och dess spel.
Titta på videon om hur du använder spelstreaming i Xbox-appen på Windows 10

Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Systemkrav

För spelstreaming krävs följande:

• Xbox One-konsol: Spelstreaming måste vara aktiverat i Inställningar.
  • Windows 10-dator: Du måste vara inloggad på Xbox-appen med samma gamertag som på Xbox One-konsolen.
  • Nätverksanslutning: Windows 10-datorn och Xbox One-konsolen måste finnas i samma hemmanätverk. Alternativ:
    • Trådburet - Ethernet-anslutning (rekommenderas för såväl dator som Xbox One-konsol)
    • Trådlöst - trådlös 802.11 N/AC-anslutning

För bästa prestanda rekommenderar vi att din Windows 10-dator har:

• Minst 2 GB RAM-minne
  • 1,5 GHz CPU eller snabbare
  • Anslutning till ditt hemmanätverk:
    • Bästa prestanda: Trådburen Ethernet-anslutning
    • Bra prestanda: Trådlöst – 5 GHz 802.11 N- eller 802.11 AC trådlös åtkomstpunkt
    • Begränsade prestanda: Trådlöst – 2,4 GHz 802.11 N- eller 802.11 AC trådlös åtkomstpunkt

Obs! Om en kabelanslutning inte fungerar i ditt hem på grund av avståndet mellan konsolen och din hemmanätverksenhet kan du investera i det ena av två alternativ som utnyttjar befintliga ledningar i ditt hem.

• Nätverksadaptrar för elledningar – Med dessa adaptrar kan du använda de befintliga elledningarna i ditt hem som ett kabelanslutet höghastighetsnätverk.
  • MoCA (Multimedia over Coax) – Med dessa adaptrar kan du använda de befintliga koaxialkablarna i ditt hem som ett kabelanslutet höghastighetsnätverk.

Så här startar du spelstreaming från din Xbox One till din Windows 10-dator

Aktivera inställningar på din Xbox One

För att använda Xbox-spelstreaming måste du första aktivera spelstreaming från din Xbox One. Det gör du genom att gå till Inställningar och välja Inställningar. Kontrollera att dessa två inställningar är aktiverade:

• Allow game streaming to other devices (beta)
  • Aktivera SmartGlass-anslutningen From any SmartGlass device eller Only from profiles signed in on this Xbox.
Anslut din Windows 10-dator till din Xbox One

När du har kontrollerat att dina konsolinställningar är korrekta måste du upprätta en anslutning från din Windows 10-dator till din Xbox One-konsol inifrån Xbox-appen på din dator:

1. På din dator startar du Xbox-appen.
  2. Välj Anslut i panelen på vänster sida.
  3. Xbox-appen söker igenom ditt hemmanätverk efter tillgängliga Xbox One-konsoler. Välj namnet på den konsol du vill ansluta till.

Obs! Alla Xbox One-konsoler heter från början "MyXboxOne." Om du har flera konsoler bör du namnge var och en så att du kan identifiera den konsol du försöker ansluta till. Du kan byta namn på din konsol genom att gå till Settings på din Xbox One och sedan välja System. Console name är det första alternativet på System-skärmen.

1. När du har anslutit ser du att ikonerna ändras för att indikera att du är ansluten och du kommer att se nya alternativ för streaming, ström och fjärrkontroller. Du har nu också kontroll över konsolen på distans.

Så här startar du spelstreaming från anslutningspanelen

För att påbörja streaming klickar du på Stream så snart konsolen är ansluten.

Så här startar du ett spel från Xbox-appen

Anslut konsolen till din dator enligt tidigare beskrivning. När du har klickat på ett Xbox One-spel i Xbox-appen kan du initiera streaming inifrån spelnavet. Klicka på Spela upp från konsolen i det övre högra hörnet på skärmen.

Spelet kommer omedelbart att startas på Xbox One-konsolen och streamingen kommer att börja.

Så här ändrar du streamingkvaliteten

När din dator har anslutits till din Xbox One-konsol kan du välja kvalitetsnivå för videon. Du kan välja kvalitet på din stream innan du startar streaming eller medan streaming pågår. Du bör ange kvaliteten till den högsta nivå som fortfarande ger dig en bra spelupplevelse.

1. I Xbox-appen klickar du på Inställningar och sedan väljer du Spelstreaming.
  1. Under Videokodningsnivå väljer du streamingkvalitet. Vi rekommenderar:
    • Hög – Om både din Xbox One och din Windows 10-dator är anslutna med en trådburen Ethernet-anslutning eller om din konsol och dator finns i samma rum som den trådlösa routern med minimala trådlösa störningar.
    • Mellan – För datorer och konsoler anslutna till trådlöst 5 GHz-nätverk och som finns i olika rum i ditt hem.
    • Låg – För enklare datorer och surfplattor samt trådlösa 2,4 GHz-nätverk.

Obs! Du kan alltid börja med en högre inställning och minska kvalitetsnivån tills du uppnår den bästa prestanda ditt hemmanätverk klarar av baserat på den aktuella konfigurationen. Om du vill prova att förbättra din spelstreamingupplevelse läser du Förbättra prestandan för spelstreaming i Xbox-appen för Windows 10.

Spela Xbox-spel med Oculus Rift

Obs! Som nämns i Systemkraven måste din Xbox och din dator finnas i samma trådlösa nätverk.

Titta på videon om hur du använder spelstreaming med Oculus Rift

Obs! Den här videon finns bara på engelska.

1. Se till att din Xbox One är påslagen och att du är inloggad.
  2. På din dator loggar du in på Xbox-appen med samma profil du använder på Xbox One.
  3. Öppna Oculus-appen och logga in med ditt Oculus-konto.
  4. Sök efter ”Xbox” och installera Xbox One Streaming.
  5. Öppna Xbox One Streaming och, om det behövs, välj din Xbox.
    • Om det bara finns en Xbox i nätverket och den är påslagen kommer appen att välja den automatiskt.
    • Om appen inte ser någon Xbox kontrollerar du att din Xbox är påslagen och att du är inloggad.
    • Om du måste ansluta till din Xbox med dess IP-adress hittar du IP-adressen i Inställningar > Nätverk > Nätverksinställningar > Avancerat.
  6. Sätt på ditt Rift-headset och börja använda din Xbox.

Viktigt!

• När du strömmar till Oculus öppnar Xbox-knappen på handkontrollen Oculus universalmeny i stället för att ta dig till Startsidan i Xbox.

Om du vill använda Xbox-knappens funktion flyttar du ditt huvud för att rikta markören mot den virtuella Xbox-knappen och trycker på A-knappen på handkontrollen eller håller in A-knappen länge för att agera på aviseringar eller öppna energimenyn.

• Om du vill justera strömningskvaliteten, till exempel om du vill kompensera för ett långsamt nätverk, flyttar du ditt huvud för att rikta markören mot nätverksikonen under skärmen och väljer en lägre kvalitetsnivå (standardnivån är Mycket hög).

Skyddad video

Skyddad video och HDCP-skyddat innehåll kan inte streamas med spelstreaming. Detta innefattar såväl skyddat HDMI-televisionsinnehåll som innehåll från många mediaprogram.

Använda spelchatt och gruppchatt

Sätt i USB-headsetet (eller mikrofonen) i din Windows 10-dator eller chattheadsetet i din handkontroll innan du startar spelstreamingen. Ditt headset måste väljas som standardenhet för uppspelning och inspelning på din dator. För att nå den här inställningen öppnar du Kontrollpanelen, väljer Maskinvara och ljud och sedan Hantera ljudenheter.