Installera Games for Windows Live

När du installerar ett spel eller en speldemo som du laddat ned från Games for Windows-marknadsplatsen får du följande felmeddelanden:

“Installation failed”

Här är några saker du kan prova.

Kontrollera behörigheterna för ditt Windows-användarkonto

För att installera spel eller hämtade filer måste du vara inloggad som administratör eller standardanvändare.

Om du är inloggad i Windows med ett begränsat användarkonto kan du inte installera spel eller demoversioner. Mer information om kontotyper och om hur du ändrar kontotyp hittar du i Steg-för-steg-anvisningar för kontroll av användarkonto.

Kontrollera hårddiskutrymmet

En anledning till att du får det här felmeddelandet kan vara att du inte har tillräckligt med hårddiskutrymme för spelet eller demon du försöker installera. Så här gör du för att kontrollera hårddiskutrymmet:

1. Klicka på Start och sedan på Dator.
  2. Högerklicka på målenheten som du valt för spelet eller den nedladdade filen och klicka sedan på Egenskaper. På fliken Allmänt visas hur mycket hårddiskutrymme som finns tillgängligt.
  3. Kontrollera att du har tillräckligt med hårddiskutrymme tillgängligt för nedladdningen.

Obs! När du installerar ett program behöver du dubbelt så mycket utrymme än vad som angavs vid installationen. När installationen har slutförts raderas installationsfilerna.

Rensa väntande överföringar med verktyget BITSAdmin

BITSAdmin-verktyget kan ta bort filöverföringar som kanske stör programvaran för Games for Windows-marknadsplatsen. Så här använder du det:

Se till att Windows är uppdaterat genom att köra Windows Update innan du startar.

1. Slutför pågående filhämtningar eller filöverföringar.
  2. Gör något av följande saker:
    • I Windows 8 öppnar du Startskärmen och skriver Kör.
    • I Windows Vista eller Windows 7 klickar du på Start och sedan på Kör.

Obs! Om du inte kan se Kör-kommandot klickar du på Start, skriver Kör i rutan Sök och klickar på Kör i sökresultaten.

• I Windows XP klickar du på Start och sedan på Kör.
  3. Skriv cmd.exe i rutan Öppna och klicka sedan på OK.
  4. Skriv följande kommando i kommandotolken och tryck på Retur:
    bitsadmin.exe /reset
  5. Stäng kommandotolkens fönster när koden har körts klart.

Installera om och ladda ned spelet eller demon igen

Du kanske måste avbryta alla aktiva nedladdningar, tömma cacheminnet på Games for Windows-marknadsplatsens programvara och sedan ladda ned spelet eller demon som inte kunde installeras igen. Så här gör du:

1. Stäng alla webbläsarfönster och program som är anslutna till Internet, förutom programvaran för Games for Windows-marknadsplatsen.
    2. Klicka på Downloads i programvaran för Games for Windows-marknadsplatsen. Avbryt alla pågående nedladdningar och avsluta sedan programmet. Ta bort nedladdningen du har problem med om denna anges som installerad.
    3. Töm cacheminnet för Games for Windows-marknadsplatsens programvara. Det gör du genom att följa dessa anvisningar:
      1. Gör något av följande saker:
        • I Windows 8 öppnar du Startskärmen och skriver Kör.
        • I Windows Vista eller Windows 7 klickar du på Start och sedan på Kör.

Obs! Om du inte kan se Kör-kommandot klickar du på Start, skriver Kör i rutan Sök och klickar på Kör i sökresultaten.

• I Windows XP klickar du på Start och sedan på Kör.
      2. Gör något av följande saker:
        • I Windows Vista eller Windows 7 skriver du %localappdata%\Microsoft\GFWLive\Downloads i rutan Kör och klickar sedan på OK.
        • I Windows XP skriver du %USERPROFILE%\local settings\application data i rutan Kör och sedan på OK.
      3. När Downloads-mappen öppnas raderar du alla filer i den.
      4. Stäng alla fönster.
    4. Starta om datorn.
    5. Öppna programvaran för Games for Windows-marknadsplatsen och försök sedan ladda ned och installera spelet eller demon igen.

Relaterade problem