Installera, spela eller ta bort ett spel från Xbox 360-hårddisken

Översikt

Den här artikeln beskriver hur du installerar, spelar eller tar bort ett spel från Xbox 360-hårddisken.

På den här sidan

Anmärkningar

• Du måste ha mellan 4 och 8 GB ledigt utrymme på hårddisken för att kunna installera ett Xbox 360-spel.
  • Efter att du installerat ett spel på hårddisken måste skivan sitta kvar i skivenheten när du startar spelet.
  • Genom att installera spel på hårddisken optimeras laddningstiderna och antalet läsningar från spelskivor minskas.
  • Du kan installera spel på ett USB-flashminne eller en 4 GB Xbox 360-konsol. Vissa spel kommer dock inte att spelas upp korrekt.
  • Xbox-spel för konsolen i originalutförande kan inte installeras på en Xbox 360-hårddisk.

Installera ett spel på hårddisken

1. Sätt in spelskivan i skivenheten.
Öppna skivenheter på Xbox 360-konsoler

Obs! När du har satt in skivan startar spelet automatiskt (standard). Om det händer, avslutar du spelet och går tillbaka till Xbox Dashboard.

1. Välj spelet i skivenheten från Home-navet och tryck sedan på X på handkontrollen.
  2. Välj Install.
Fliken Översikt i ett exempelspel visas med alternativet Installera markerat.
  1. En förloppsindikator visas medan spelet installeras på hårddisken.

2. Obs! Det kan ta 12 minuter att installera ett Xbox 360-spel.

Spela ett spel från hårddisken

1. Sätt in spelskivan i skivenheten.
  2. Välj spelet i skivenheten från Home-navet och tryck sedan på A.
    Obs! Spelskivan måste finnas i skivenheten, även om du har installerat spelet på hårddisken. Konsolen spelar automatiskt spelet från hårddisken, men skivan måste finnas på plats.

Ta bort ett enskilt spel från hårddisken

1. Sätt in spelskivan för spelet som du vill ta bort från hårddisken.
  2. Välj spelet i skivenheten från Home-navet och tryck sedan på Y.
  3. Välj Delete.
Fliken Översikt i ett exempelspel visas med alternativet Ta bort markerat.

Ta bort flera spel från hårddisken

1. Gå till Settings -navet och välj System.
  2. Välj Storage.
  3. Välj Hard Drive.
  4. Välj Games.
  5. Välj det spel du vill ta bort.
En skärm visar spelen installerade på en Xbox-hårddisk samt deras storlek. Knappar nedtill är märkta Välj, Tillbaka och Spelalternativ.
  1. Välj Delete.

Frigöra utrymme på hårddisken

Om det inte finns tillräckligt med utrymme på Xbox 360-hårddisken visas följande meddelande:

Not enough space to install this game. It needs [space needed] free space to install. Do you want to clear space? (YES/NO)

Klicka på YES om du vill visa en lista över spel som du kan ta bort. När du har frigjort tillräckligt med utrymme på hårddisken kan du installera det nya spelet.