Speltips för Kinect på Xbox 360

Om spel

Pausa ett spel

Kinect-guiderörelse

Använd Kinect-guiderörelsen om du vill pausa ett spel eller öppna Kinect-guiden när du spelar Xbox Kinect-spel. Låt båda armarna hänga utmed sidorna. Flytta nu vänster arm rakt ut med 45 graders vinkel från kroppen.

Tips för spel med två spelare

Två personer står sida vid sida, ca 2,5 m från Kinect-sensorn.

Spelarna ska stå minst 2,4 meter bort och ha tillräckligt med plats för att kunna röra sig utan att stöta till varandra.

Om Kinect förväxlar spelarna testar du följande:

• Båda spelarna kliver ut ur spelområdet och sedan tillbaka igen, en i taget.
  • Se till att spelarna har kläder med olika färger och att rummet har bra belysning. Se Rumsbelysning för Kinect.

Om ett spel inte spårar en spelare eller spårar någon annan som finns i rummet:

• Se till att endast spelarna finns i spelområdet.
  • Spelarna måste vara minst en meter långa.
  • Den ena spelaren håller ena handen ungefär 5 cm från sensorn under 3 sekunder och kliver sedan in i spelområdet igen. Rör inte sensorn. Nu bör spelet hitta båda spelarna.
En hand några cm framför Kinect-sensorn

Om Kinect fortfarande inte kan spåra spelarna korrekt läser du Felsök kroppsspårning med Kinect-sensorn för Xbox 360.

Spelchatt med Kinect

Kinect-sensorn har en inbyggd mikrofon som används för taligenkänning och chatt. När du har anslutit till Xbox Live kan du chatta med kompisar med hjälp av Kinect-sensorn. (Du behöver inget headset.)

Information om hur du chattar med kompisar finns i Xbox Live-chatt på Xbox 360-konsolen.

Aktivera Kinects mikrofon

Innan du kopplar på Kinect-mikrofonen ska du koppla från eventuella kabelanslutna eller trådlösa headset. Om ett headset är anslutet inaktiveras Kinect-mikrofonen.

En skärm visar Xbox Guide med alternativet

Från Xbox 360 Guide

1. Logga in på Xbox Live på konsolen.
  2. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  3. Välj Chat & IM (Chatt och snabbmeddelanden).
  4. Välj Kinect Microphone om du vill aktivera eller inaktivera mikrofonen.
En skärm visar Kinect-guiden.

Från Dashboard

1. Logga in på Xbox Live på konsolen.
  2. Öppna Kinect-guiden genom att göra guiderörelsen.
  3. Aktivera eller inaktivera Kinect-mikrofonen genom att hovra med handen över chattikonen (längst ned till vänster på skärmen).

Obs! Om mikrofonen är på och någon inte kan höra dig läser du Felsöka problem med Xbox Live-chatt på Xbox 360.

Så här justerar du volymen för chattfunktionen

En skärm visar fliken Röst med Inställningar.

Från Xbox 360 Guide

1. Logga in på Xbox Live på konsolen.
  2. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  3. Gå till Settings och välj Preferences.
  4. Välj Voice.
  5. Välj vad du vill justera:
    • Röstvolym: hur högt andra låter.
    • Spelvolym: spelets volym under chatt.

Obs! De här inställningarna gäller privat chatt och partychatt. De gäller inte för chattsessioner som startats av den inbyggda chattfunktionen i ett spel.

Vill du använda ett headset?

Om du vill kan du koppla in ett kabelanslutet headset eller ansluta ett trådlöst headset. När du gör det stängs Kinect-mikrofonens ljud av automatiskt. Om du vill använda Kinect-mikrofonen kopplar du bort headsetet.

Hör du ett eko?

Om du hör ett eko när du chattar:

1. Starta Kinect-justering för att kalibrera ljudet. Se Använda ljudjustering på din Kinect-sensor för Xbox 360.
  2. Om ekot inte försvinner ber du de kompisar du chattar med att också köra Kinect-justering.

Videochatt

Information om hur du konfigurerar och använder videochatt finns i Video Kinect på Xbox 360.

Kinect-spel

Håll utkik efter följande logotyper när du vill hitta spel som fungerar med Kinect:

Ett exempel på spelpaket visar logotypen

Kräver Kinect

Du måste ha en Kinect-sensor för att kunna spela spel med den här logotypen. Du kan styra allt i spelet med hjälp av kroppen och Kinect-sensorn. Du behöver inte någon spelkontroll.

Logotypen

Bättre med Kinect

För spel med den här logotypen behöver du inte någon Kinect-sensor, men det blir mycket roligare om du har en.

Använda Kinect Share

I vissa Kinect-spel kan du ta foton och spela in videoklipp av dig och dina kompisar när ni spelar. Du kan sedan ladda upp dessa foton och videoklipp till webbplatser som KinectShare.com. Du kan ladda ned, skriva ut och dela foton och videoklipp som laddats upp till KinectShare.com med familj och kompisar på webbplatser för sociala nätverk, t.ex. Facebook.

Bilder och videor uppladdade till KinectShare.com

För att ladda upp dina foton och videoklipp till KinectShare.com eller liknande webbplatser måste du logga in på Xbox Live och inställningen för Kinect Sharing måste ha värdet Allowed. Den här inställningen är en del av konsolens onlinesäkerhet och sekretessinställningar.

Så här ändrar du inställningen för Kinect Sharing

1. Logga in från konsolen med din gamertag.
  2. Gå till Settings och välj sedan Privacy.
  3. Välj Change Settings.
  4. Välj Customize.
En bild visar skärmen
  1. Välj Kinect Sharing.
  2. Välj Tillåtet eller Blockerat.
    • Tillåtet: Du kan överföra och dela foton och videoklipp på webbplatser och tjänster som KinectShare.com. Logga in på KinectShare.com med ditt Microsoft-konto och titta på dina uppladdade foton och videoklipp. Läs mer.
    • Blockerat: Du kan inte ladda upp och dela foton och videoklipp på webbplatser och tjänster.

Obs! Standardinställningen är Blocked för Xbox Live-barnkonton. Standardinställningen är Allowed för Xbox Live-konton för vuxna och tonåringar.

3. Tryck på B på handkontrollen.
  4. Välj Save and Exit.

Gå igenom dessa steg för varje familjemedlem. Om du ändrar en inställning för ett barnkonto uppmanas du att ange Microsoft-kontot (e-postadress och lösenord) för det associerade vuxenkontot.