Hantera Xbox 360-spelbiblioteket

På den här sidan beskriver vi hur du skaffar och hanterar spel på Xbox 360-konsolen.

Skaffa spel från Xbox Games Store

Du kan tittat igenom Xbox Games Store och lägga till spel i konsolens nedladdningskö. Nästa gång konsolen ansluter till Xbox Live börjar artiklarna i nedladdningskön att laddas ned.

1. Besök Xbox Games Store.
  2. Klicka eller tryck på Xbox 360-spel.
  3. Bläddra bland spelen genom att välja en genre under Genre eller en klassificering under Åldersgräns. Du kan även använda sökverktyget och skriva namnet på ett visst spel.
  4. Klicka eller tryck på spelet som du vill ha.
  5. Klicka eller tryck på länken för att köpa eller ladda ned spelet eller tillägget.
  6. Följ anvisningarna om hur du köpet spelet eller tillägget.

Skaffa spel via konsolen

1. Du kan även skaffa spel direkt via Xbox 360-konsolen. Logga in på Xbox Live på konsolen.
  2. Gå till spel och välj Bläddra igenom spel eller Sök spel.
  3. Bläddra eller sök efter spelet, tillägget eller speldemon som du vill ha och välj sedan artikeln som du vill ladda ned.
  4. Välj Bekräfta nedladdning.

Se Felsöka Xbox 360-anslutningen till Xbox Live om du inte kan ladda ned spelet.

Kontakta Xbox-supporten om du fortfarande har problem med ladda ned spelet.

Spela ett nedladdat spel

1. Gå till Spel på konsolen och välj sedan Mina spel.
  2. Välj spelet som du vill spela.

Installera ett spel från en skiva

1. Gå till Xbox startsida.
  2. Sätt in spelskivan i skivenheten.

Obs! När du har satt in skivan är standardinställningen att spelet startas automatiskt. Om spelet startar avslutar du det och går tillbaka till Xbox Dashboard.

3. Välj det spel som du vill installera på hårddisken.
  4. Tryck på X-knappen på handkontrollen.
  5. Välj Installera. Välj den lagringsenhet som du vill installera spelet på.
En skärm visar fliken

En förloppsindikator visas medan spelet installeras på hårddisken. Det kan ta upp till 12 minuter att installera ett spel på hårddisken.

Anmärkningar
  • Du måste ha mellan 4 och 8 GB ledigt utrymme på hårddisken för att kunna installera ett spel.
  • Efter att du installerat ett spel på hårddisken måste skivan fortfarande vara i skivenheten när du startar spelet.
  • Genom att installera spel på hårddisken optimeras laddningstiderna och antalet läsningar från spelskivor minskas.
  • Xbox-spel för konsolen i originalutförande kan inte installeras på en Xbox 360-hårddisk.

Spela ett spel som är installerat på hårddisken

1. Gå till Xbox startsida.
  2. Sätt in spelskivan i skivenheten.
  3. Välj spelet om det inte startar automatiskt.

Obs! Spelskivan måste vara i skivenheten om du vill spela ett spel som installerats på hårddisken. Konsolen spelar det spel som finns installerat på hårddisken efter att ha kontrollerat att det finns en giltig spelskiva i skivenheten.

Ta bort spel från hårddisken

1. Gå till inställningar och sedan till System.
  2. Välj Lagringsutrymme och sedan Minneskort.
  3. Välj Spel och appar.
En skärm visar storleken på olika innehållskategorier på en Xbox 360-hårddisk, med kategorin Spel och appar markerad.
  1. Hitta och välj spelet som du vill ta bort.
  2. Välj Ta bort.

Ladda ned ett spel igen

Om du tar bort ett nedladdat spel från hårddisken kan du ladda ned det igen från nedladdningshistoriken:

1. Logga in på Xbox Live med hjälp av den gamertag som du använde när du köpte innehållet första gången.
  2. Gå till inställningar och välj Konto.
En skärmen visar fliken Inställningar på Xbox 360 Dashboard, med fliken Konto markerad.
  1. Välj Nedladdningshistorik.
  2. Bläddra i nedladdningshistoriken. Om du vill ladda ned något igen väljer du artikeln och sedan Ladda ned igen.

Obs! Om du vill se debiteringar på ditt Xbox Live-konto läser du Kontrollera din prenumerations- och transaktionshistorik för Xbox Live online.