Så här administrerar du listan Mina spel i Xbox-appen på Windows 10

På den här sidan

Om listan Mina spel

I avsnittet Mina spel i Xbox-appen på Windows 10 kan du bläddra bland och starta din spelsamling från en och samma plats.

En skärm visar fliken

Xbox-appen har en funktion för att automatiskt upptäcka alla Windows Store-spel och även en del datorspel som inte kommer från Store (Win32), så de läggs automatiskt till i din spelsamling i appen. På grund av den stora mängden spel och de många olika källor en användare kan gå till för att köpa nya spel kommer det dock alltid att finnas titlar som ännu inte identifierats som spel.

Så här lägger du till ett spel eller ett program som inte lagts till automatiskt i listan Mina spel

Om ett spel eller program inte lagts till automatiskt kan du lägga till det manuellt i din samling genom att välja Mina spel och sedan Lägg till ett spel från din dator.

En bläddringsbar lista med alla Win32-spel och -program som har genvägar från Start-menyn visas. I listan letar du upp det du vill lägga till på din Mina spel-meny så att du snabbt kan bläddra bland och starta de spel du vill spela eller program du vill använda.

En skärm visar rutan

När du har gjort dina val väljer du Lägg till valda spel nedtill i popup-fönstret.

En skärm visar rutan

Dina spel och program läggs nu till i din lista.

Så här tar du bort ett spel eller program från listan Mina spel

Du kan högerklicka på en titel för att visa en popup-ruta med följande alternativ:

• Spela upp
  • Ta bort från Mina spel
En skärm visar fliken

Vad du gör om ett spel eller ett program inte visas i listan “Lägg till ett spel från din dator”

Om ett spel eller program inte visas i den bläddringsbara listan har du inte lagt till någon genväg på Start-menyn. För att lägga till ditt spel måste du skapa en genväg på Start-menyn. Det kan göras på flera sätt:

Avinstallera och installera om spelet

Under installationen av de flesta Win32-datorspel och -program får du alternativet att lägga till en genväg på Start-menyn eller Skrivbordet. Om du inte la till en genväg när du installerade spelet kan du avinstallera och ominstallera spelet och sedan skapa en genväg när du ombeds göra det.

En skärm visar installationsmenyn för ett exempelspel med kryssrutorna

Obs! I det här läget känner funktionen “Lägg till ett spel från din dator” inte igen skrivbordsgenvägar, men du kan använda skrivbordsgenvägen för att skapa en genväg på Start-menyn så att du kan lägga till spelet i listan Mina spel i Xbox-appen.

Använd en skrivbordsgenväg för att skapa en genväg på Start-menyn

Öppna Utforskaren och kopiera och klistra in den här sökvägen i filsökvägsfältet:

• %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\
En skärm visar Utforskaren med en sökväg markerad i den nedrullningsbara listan med sökvägar.

Det är platsen för genvägar på Start-menyn. Du kan nu kopiera och klistra in din skrivbordsgenväg på den här filplatsen.

En skärm visar Start-menyns programlista i Utforskaren.

Om Xbox-appen fortfarande är öppen stänger du appen och startar om den. De nya programmen visas nu i listan “Lägg till ett spel från din dator”.

Vad du gör om spelet eller programmet inte har någon skrivbordsgenväg

Beroende på var programmet är installerat letar du efter programmet antingen i mappen C:\Program eller i mappen C:\Program (x86). När du hittar programmet högerklickar du på filen och väljer Skapa genväg.

En skärm visar Utforskaren med den sammanhangsberoende menyn öppen för ett exempelprogram och

När du har skapat genvägen kan du flytta den till Start-menyn enligt anvisningarna i avsnittet “Använd en skrivbordsgenväg för att skapa en genväg på Start-menyn”.