Så här väljer du en Xbox One-konsol som hemma-Xbox

Den Xbox One-konsol som du loggar in på första gången blir din hemma-Xbox. Under inställningarna för Min hemma-Xbox kan du göra följande:

• Dela spel och nedladdningsbart innehåll från Store med alla andra som loggar in på din konsol. Du kan till och med dela spel som laddats ned som del av en prenumeration.
  • Dela din Xbox Live Guld-prenumeration med alla som loggar in på din konsol.

Nedladdade spel kan du spela på din hemma-Xbox även när du är på resande fot eller får ett avbrott på anslutningen eller tjänsten. Kontrollera att din konsol är inställd som din hemma-Xbox innan du går offline. Läs mer i artikeln Använda Xbox One offline.

Om du har fler än en Xbox One-konsol eller loggar in på flera konsoler rekommenderar vi att du anger den mest använda konsolen som din hemma-Xbox.

Obs! Du kan inte välja mer än en Xbox som hemma-Xbox. Du kan bara dela köpta spel och Guld med andra användare på din hemma-Xbox.

Video: Dela spel och Guld på din hemma-Xbox

Titta på videon "Share games and Gold on your home Xbox." Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Välja en Xbox One-konsol som hemma-Xbox

Obs! Du kan bara välja en konsol som hemma-Xbox.

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Anpassning.
  5. Välj Min hemma-Xbox.
  6. Granska informationen och gör sedan något av följande:
    • Välj Gör den här till min hemma-Xbox om du vill att konsolen ska vara din hemkonsol.
    • Välj Det här är inte min hemma-Xbox om du vill ta bort beteckningen.

Går det att ändra Xbox-hemkonsolen till en annan konsol?

Du kan välja vilken konsol som är din hemma-Xbox maximalt tre gånger under ett år. Den här tidsperioden fungerar rullande, från det ögonblick då du ändrar din hemma-Xbox för första gången. Om du till exempel gör din konsol till din hemma-Xbox för första gången den 1 januari och sedan ändrar den två gånger till, 1 februari och 1 mars, kommer du inte att kunna ändra den igen förrän den 1 januari följande år. Nästa gång du kan ändra den efter det kommer att vara påföljande 1 februari och sedan igen 1 mars. Notera de datum när du ändrar din konsol till din hemma-Xbox så att du vet när du kan ändra den utnämningen igen.

När du byter hemmakonsol flyttas alla enhetslicenser för digitalt innehåll till din nya hemma-Xbox. Dessa enhetslicenser finns inte längre på din gamla hemkonsol.