Spela Xbox 360-spel på din Xbox One

Video: Xbox One-bakåtkompatibilitet

Titta på videon om Xbox One-bakåtkompatibilitet. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Xbox One är nu bakåtkompatibel! Nu kan du spela ett ökande antal digitala och skivbaserade Xbox 360-spel på din Xbox One-konsol.

Xbox 360-spel körs i ett emuleringsprogram på Xbox One. Det innebär att du kan använda de flesta funktionerna från båda systemen när du spelar, t.ex. skärmbilder, sändning och Spel-DVR.

En lista med Xbox 360-spel som du kan spela på Xbox One finns i 360-katalogen.

Om du vill se om Xbox 360-spel du äger är bakåtkompatibla går du till Mina spel. Markera din spelarbild i övre vänstra hörnet på sidan, logga in på ditt Microsoft-konto, välj Mina spel och rulla sedan nedåt till Xbox 360. Om det står Bakåtkompatibelt under det kan du spela det på Xbox One.

Och glöm inte att rösta på de Xbox 360-spel du helst vill spela på Xbox One.

För mer information om bakåtkompatibilitet läser du Vanliga frågor om Xbox Ones bakåtkompatibilitet.

På den här sidan

Så här spelar du Xbox 360-spen på Xbox One

Om du vill spela Xbox 360-spel på Xbox One måste du först kontrollera om ditt spel går att spela på Xbox One. En lista med spel där bakåtkompatibilitet stöds finns i Xbox 360-katalogen.

Sätt sedan in Xbox 360-skivan i Xbox One-konsolen. Om du äger ett digitalt spel kan du leta efter det i spellistan under Klar att installeras. I bägge fallen laddas spelet ned till konsolen. Om spelet finns på en skiva behövs skivan för att det ska gå att spela.

Anvisningar för hur du laddar ned och installerar spel finns i Så här installerar du spel på Xbox One.

Obs! Den första gången du startar ett Xbox 360-spel på Xbox One måste du logga in och ladda ned din Xbox 360-profil.

Hur du fortsätter spela ett Xbox 360-spel som du har spelat på Xbox One

Om du vill fortsätta att spela ett spel på Xbox One som du påbörjat på Xbox 360 sparar du det i molnet. Om du redan har sparat i molnet kan du köra igång direkt. Om ditt sparade spel bara finns lagrat på din Xbox 360 måste du ladda upp det till molnet.

Aktivera molnbaserad lagring på Xbox 360

Om du ska kunna aktivera molnbaserad lagring behöver du

• en aktuell Xbox Live Guld-prenumeration
  • minst 514 MB ledigt utrymme på konsolen.

Gör nu detta:

1. Öppna Inställningar och sedan System.
  2. Välj Lagringsutrymme och sedan Spel sparade i molnet.
  3. Välj Aktivera.
  4. Starta spelet på Xbox 360-konsolen. När du ombeds välja en enhet där spelet ska sparas ska du välja Spel sparade i molnet.
  5. Avsluta spelet och låt Xbox 360 stå på tillräckligt länge för att konsolen ska hinna ladda upp det sparade spelet.
  6. Starta spelet på Xbox One-konsolen. Då kan du fortsätta där du slutade.

Bekräfta att det sparade spelet har synkroniserats med molnet på detta sätt:

1. Öppna Inställningar på Xbox 360-konsolen och välj System.
  2. Välj Lagringsutrymme och sedan Spel sparade i molnet.
  3. Välj spelet.
    • Om du ser texten I synk går spelet att använda från Xbox One.
    • Om spelet inte har synkroniserats ska du starta det, spara förloppet och avsluta det.

I vissa spel (huvudsakligen arkadspel) sparas spelförloppet i din profil. Ingen fil sparas. Även om du inte ser någon fil överförs spelförloppet när du byter konsol.

Spara spelet ofta när du spelar på Xbox One. Om du startar en annan helskärmsapp eller ett annat helskärmsspel utan att spara sparas förloppet inte.

Kinect och tillbehör

Kinect och tillbehör som är avsedda för Xbox 360 och spel som kräver sådana tillbehör är inte kompatibla med Xbox One-konsoler. Detta innebär att rattar, kampstavar och andra tillbehör inte fungerar med Xbox 360-spelet på Xbox One-konsolen.

Obs! Xbox 360-spel som utnyttjar Xbox 360 Kinect fungerar inte med Xbox One Kinect.

Använda Xbox 360-guiden på Xbox One

När du spelar ett Xbox 360-spel på Xbox One kan du komma åt Xbox 360-guiden genom att trycka på knappen Visa  och menyknappen  på Xbox One-handkontrollen samtidigt.

Obs! I vissa spel används dessa knappar oberoende av varandra för separata funktioner. Oväntade saker kan hända om du trycker ned en av knapparna före den andra.

Tips! När en Xbox 360-avisering visas på skärmen trycker du på knappen Visa  och menyknappen  samtidigt för att hantera den.

Spela ett Xbox 360-spel med dina kompisar på Xbox One

När du spelar ett Xbox 360-spel på Xbox One kan du starta en gruppchatt antingen med Xbox One-gruppchatten eller Xbox 360-gruppchatten i spelet.

Gruppchatt mellan Xbox 360 och Xbox One

Om du vill starta en Xbox One-gruppchatt med dina vänner som också spelar på Xbox One dubbeltrycker du på Xbox-knappen  och väljer Grupper.

Rutan Grupper visas till vänster på skärmen med alternativet

Gruppchatt mellan Xbox 360 och Xbox 360

Om du vill starta en grupp med dina vänner som använder Xbox 360 öppnar du Xbox 360-guiden i Xbox 360-spelet (tryck på Visa-knappen  och menyknappen  samtidigt). Välj sedan Grupp, Bjud in spelare till grupp och sedan Välj de kompisar du vill spela med.

En inbjudan skickas till vännen. När vännen accepterar den går bägge med i gruppen automatiskt.

Spela ett Xbox 360-spel för flera personer på Xbox One

Om ett spel stöder att flera personer deltar på samma konsol kan du lägga till en andra spelare i spelet precis som du skulle göra i ett spel på Xbox 360.

Obs! Se till att bägge spelarna också är inloggade på Xbox One.

Om du får problem med att spela ett Xbox 360-spel för grupper eller flera spelare kan du testa lösningen för spel för flera spelare för Xbox One.

Xbox 360-achievements

Om du har fått achievements på Xbox 360 har du dem kvar om du spelar på Xbox One.

Du kan se vilka achievements du har i Xbox 360-spel genom att

• använda Achievements-funktionen i Xbox 360-spelet
  • välja Achievements i Xbox 360-guiden
  • visa dem i helskärmsläge från appen Achievements på Xbox One.

Obs! Det går inte att sätta fast achievements för Xbox 360-spel.