Spela spel på andra Xbox One-konsoler

Översikt

Xbox One gör det enklare att ta med spelen när du besöker kompisar och släktingar.

Xbox One-konsolen och handkontrollen

Fysiska skivor

Du kan spela spel som du har på skiva på alla Xbox One-konsoler. Sätt bara i skivan, installera spelet och börja spela.

Om du har problem med att spela upp en skiva på din Xbox One provar du först anvisningarna i Hur du felsöker problem med att spela upp en skiva i Xbox One för att åtgärda problemet.

Digitala spel

Du kan också spela spel du köpt digitalt via Xbox Store på vilken Xbox One-konsol som helst. Så här gör du:

Obs! Du måste alltid vara inloggad och ansluten till Xbox Live om du vill spela digitala spel.

1. Logga in med ditt Microsoft-konto på någon Xbox One-konsol och anslut sedan till Xbox Live.
  2. startsidan rullar du åt höger och öppnar Mina spel och appar.
  3. Bläddra till din samling och sök efter det spel du vill spela. (Avinstallerade spel visas till höger under rubriken Klar att installeras, och du uppmanas att installera spelet innan du spelar.)
  4. När spelet är installerat väljer du det i samlingen och väljer sedan Spela.

Om du har problem med att ladda ned ett digitalt spel kan du följa anvisningarna i Problem med nedladdning av ett spel eller en app på Xbox One.

Anmärkningar

• Även om du kan lämna ett spel installerat på någon annan persons konsol kan de inte spela det om de inte också äger spelet. De kommer i stället att ombes sätta i skivan eller köpa en digital kopia.
  • Regionala begränsningar kan gälla i vissa fall eftersom inte alla spel finns tillgängliga i alla länder. Mer information finns i artikeln Vanliga frågor om nationella inställningar i Xbox One.
  • Varje Xbox One-konsol måste ha antingen en digital eller en fysisk kopia av spelet. Om du till exempel har andra Xbox One-konsoler hemma och andra personer vill spela samma spel med dig med dessa ytterligare konsoler måste varje konsol ha en egen kopia av spelet.
  • För att kunna spela flerspelarspel online måste du ha en Xbox Live Guld-prenumeration.