Dance Central 2: Vanliga frågor

Dance Central 2

Hur delar jag mina Dance Central-foton?

Du kan ladda upp Dance Central-foton till KinectShares webbplats. När du har laddat upp kan du ladda ned, skriva ut eller dela dina foton på webbplatser för sociala nätverk, t.ex. Facebook.

Efter att du har dansat till en låt väljer du Photos från menyn för att visa de foton som togs under låten. Välj det foto som du vill ladda upp. Om du inte är inloggad på Xbox Live-profilen uppmanas du att göra det. Bekräfta att du vill ladda upp fotot till Kinect Sharing Center.

Om du vill visa och dela dina foton går du till KinectShare och loggar in med ditt Microsoft-konto. Mer information finns i Dela foton och videoklipp från ett spel.

Spelet pausas under ett party. Varför?

Om ditt rum är fullpackat och ljudnivån hög kanske Kinect tror att någon försöker använda röstkommandon (t.ex. ”Xbox pause”). Så här stänger du tillfälligt av röststyrning:

1. Starta Dance Central 2.
  2. Från Main Menu går du till Options och sedan till Gameplay Options.
  3. Ange Voice Control till Off.

Mer information om röststyrning finns i Röstkommandon för Dance Central 2.

Överförs poängrekord från Dance Central 1 till Dance Central 2?

Nej, poäng överförs inte från Dance Central 1 till Dance Central 2. Vi har ändrat hur poäng och stjärnor tjänas in i Dance Central 2, mest på grund av den nya Dance Battle-funktionen. Du måste därför tjäna in nya poäng för låtar du importerar från Dance Central 1.

Jag vill dansa en hel låt utan avbrott. Kan jag slå av Freestyle?

Ja, du kan slå av Freestyle för Dance Central 2-låtar. Så här gör du:

1. Starta Dance Central 2.
  2. Från Main Menu går du till Options och sedan till Gameplay Options.
  3. Ange Freestyle till Off.
Nu har du inte Freestyle-avsnitten längre och du kan i stället dansa till mer koreografi.

Obs! Freestyle kan endast slås av för Dance Central 2-låtar och nya nedladdningsbara låtar som gjordes tillgängliga efter lanseringen av Dance Central 2. Dance Central 1-låtar och äldre nedladdade låtar kommer fortfarande att ha Freestyle-avsnitten även om Freestyle är avslaget.

Varför är vissa flashcards guldfärgade?

Guldfärgade flashcards är värda fyra gånger den normala poängen. I Perform It-läge kombineras guldkorten med din prestandamultiplikator för HÖGA poäng. Guldkorten kan vara en spelförändrare i lägena Dance Battle och Free For All. Så om du ligger lite efter – satsa på guld!

Varför är mina Dance Battle-poäng så mycket lägre än mina Perform It-poäng?

Poängräkningen är inte den samma för båda lägena. Dance Battles poängsystem är framtaget för att minska ingående fördelar som en “grym” skicklig spelare har över en “färsk” spelare. Personen som är en “grym” spelare har en poängfördel men vi ville göra en “färsk” spelare konkurrenskraftig.

Vad betyder banden på mina dansares händer?

Perform It-läge: Handband visas när en spelare dansar på sin yttersta förmåga (dvs. hans eller hennes multiplikator har nått max). Om båda spelarna dansar på sin yttersta förmåga ändras platsen till en nattklubb.

Dance Battle-läge: Handbanden indikerar vilken spelare som för närvarande leder.

Hur låser jag upp fler karaktärer eller outfits?

Spela Crew Challenge om du vill låsa upp fler karaktärer, outfits och prestationer.

Kan jag gå in i spelet när mina kompisar dansar en Perform It- eller Break it Down-session?

Perform It-session: Ja, hoppa bara in bredvid dem och sträck upp handen för att starta. Flashcards dyker upp på din sida av skärmen och du kommer in på samma svårighetsnivå som din kompis.

Break it Down-session: Nej, eftersom spelaren har total kontroll över upplevelsens hastighet och flöde. Break It Down är ett läge för bara en spelare.

Hur anger jag koder för att låsa upp original Dance Central-outfits?

Så här gör du:

1. Starta Dance Central 2.
  2. Från Main Menu går du till Options, sedan till Gameplay Options och till Enter Cheats.
  3. Ange dina koder här.

Om du är inloggad med en spelarprofil sparas dina outfits och du behöver inte ange koderna igen.

Hur vet jag om jag är en aktiv spelare?

Om du är en aktiv spelare är ditt skelett markerat i en av skuggrutorna i övre vänstra eller högra hörnet. Om du spelar med en kompis och inte vet vem den aktiva spelaren är, kan en av er hålla händerna nere och den andra vinka.

Min kompis vill välja låtarna. Hur byter vi vem som väljer låt?

Ta ned dina händer och låt din kompis sträcka höger arm rakt ut åt sidan. Menyerna bör avge ett ljud och ändra färg. Menyerna har alltid samma färg som navigerande spelare (endera rosa eller blå).

När du har valt en låt kan ni båda välja egna skicklighetsnivåer och dansare.

Varför kan jag inte göra en spellista?

Om du vill skapa en spellista måste du vara inloggad på en spelarprofil så att spellistan kan sparas.

Hur tar jag bort en låt från spellistan?

Så här gör du:

1. I redigeringsskärmen för spellistan sträcker du upp vänster hand mer än 90 grader. Den här rörelsen markerar bandet ”Remove Song” i övre vänstra hörnet av skärmen.
  2. Svep över kroppen för att ta bort den senaste låten i spellistan.

Hur får jag statistik från min träningssession?

Träningsläget ger dig milstolpesbaserad feedback, t.ex. hur många kalorier du har bränt under den här sessionen eller totalt under alla sessioner. Om du avslutar ditt träningspass och vill se statistik går du tillbaka till Fitness Mode för att se din statistik för de senaste träningspassen.

Varför frågar Dance Central om det är en ny spelare när jag lämnar spelområdet och kommer tillbaka igen?

Ibland känner inte Kinect igen dig om du bytt kläder eller belysningen i rummet ändrats. Om du vill vara säker på att Kinect känner igen dig under den här spelsessionen sträcker du upp båda händerna (som föreslaget på skärmen).

Om du inte kan se din gamertag innebär det att det inte finns någon Kinect-ID-information än. Välj Select another profile och välj sedan din profil. Kinect bör nu känna igen dig i framtiden.

Kan jag spela Dance Central 1-låtar på Dance Central 2?

Mina dansrörelser spåras inte på rätt sätt. Vad ska jag göra?

Om Dance Central 2 inte verkar spåra dina rörelser på rätt sätt läser du Felsöka kroppsspårning.

Röstkommandona fungerar inte. Vad ska jag göra?

Om röstkommandona inte fungerar som de ska läser du Röstkommandon för Dance Central 2.

Jag har problem med min skiva. Vad ska jag göra?

Verkar din skiva vara oläslig? Se Lösning för Xbox-skivenhet.