Vanliga frågor om Forza Motorsport 6: Apex på Windows 10

Har du en fråga om Forza Motorsport 6: Apex på Windows 10? Här hittar du svaren på vanliga frågor.

På den här sidan

Jag ombads uppgradera mitt operativsystem för att ladda ned Forza Motorsport 6: Apex. Vilken version av Windows behöver jag?

För högsta prestanda, inklusive möjligheten att använda racingratt, behöver du Windows 10 i version 1607 eller senare för att ladda ned och installera Forza Motorsport 6: Apex. Dessutom måste din enhet ha 64-bitarsversionen av Windows 10. Om du har en 32-bitarsversion kommer du inte att kunna spela Forza Motorsport 6: Apex.

Om du vill se om du kör rätt version av Windows på din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows-enhet.

Felkod 0x80070422 visades när jag försökte ladda ned Forza Motorsport 6: Apex från Store. Vad ska jag göra?

Om du får felkod 0x80070422 när du försöker ladda ned spelet från Store kan du ha avaktiverat Windows Update-tjänsten oavsiktligt. Den här tjänsten måste vara aktiverad för att Store ska fungera. Så här återaktiverar du Windows Update-tjänsten:

1. Startmenyn skriver du services.msc i rutan Sök.
  2. Rulla nedåt och dubbelklicka på Windows Update-tjänsten i listan.
  3. Ändra Uppstartstyp till Manuell och välj sedan OK.

Behöver jag ytterligare programvara för att spela Forza Motorsport 6: Apex?

Ja, du måste ha DirectX 12 eller senare installerat för att spela Forza Motorsport 6: Apex.

Om du vill se vilken version av DirectX som är installerad på din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows-enhet.

Vilka är maskinvarukraven?

I följande tabell visas lägsta, rekommenderad och idealisk systemkonfiguration för Forza Motorsport 6: Apex på Windows 10:

Lägsta

Rekommenderad (1080p vid 60 bilder per sekund)

Idealisk (4K vid 60 bilder per sekund)

OS

Windows 10 med 64-bitar
(1511-uppdateringen)

Windows 10 med 64-bitar
(1607-uppdateringen)

Windows 10 med 64-bitar
(1607-uppdateringen)

Processor

Intel Core i3-4170 vid 3,7 GHz

Intel Core i7-3820 vid 3,6 GHz

Intel Core i7-6700 vid 4 GHz

GPU (grafikkort)

NVIDIA GeForce GT 740

Radeon R7 250X

NVIDIA GeForce GTX 970

Radeon R9 290X

NVIDIA GeForce 980 Ti

Radeon Fury X

Hårddiskutrymme

30 GB

30 GB

SSD mer än 30 GB

RAM (minne)

8 GB

12 GB

16 GB

VRAM (videominne)

2 GB

4 GB

Mer än 6 GB

DirectX

DirectX 12

DirectX 12

DirectX 12

Förslag på inenhet

Xbox One-handkontroll

Xbox One-handkontroll

Xbox One-handkontroll

Om du vill se om din Windows 10-enhet har tillräckligt med tillgängligt diskutrymme, vilket grafikkort som är installerat och annan viktig information om din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Vad händer om jag laddar ned Forza Motorsport 6: Apex på en enhet som inte uppfyller maskinvarukraven?

Vi rekommenderar att du kontrollerar enhetsspecifikationerna först för att säkerställa att enheten uppfyller minimikraven. Mer information finns i Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Om du redan har laddat ned spelet kan du prova att justera grafikalternativen i spelinställningarna. Så här gör du:

1. Gå till Alternativ på huvudmenyn i Apex.
  2. Välj Video och sedan Skärmupplösning.
  3. Ange ett lågt värde för bildskärmsupplösningen. Lägre inställningar kan fungera bättre.
  4. Ange Dynamisk återgivningskvalitet till Låg. Det maximerar prestanda på bekostnad av en visuella kvaliteten.

En komplett lista med tips och tricks som förbättrar spelets prestanda finns i Forza Motorsport-forumet på Forza-webbplatsen.

Hur stort är Forza Motorsport 6: Apex?

Forza Motorsport 6: Apex kräver minst 30 GB ledigt hårddiskutrymme för nedladdning.

Om du vill se om din enhet har tillräckligt med tillgängligt diskutrymme läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Hur lång tid tar det att ladda ned Forza Motorsport 6: Apex?

Nedladdningstiden kan variera beroende på hur snabb Internetanslutningen är. I genomsnitt tar det cirka 3 timmar att ladda ned 30 GB med en 20 Mbps-anslutning.

Medan spelet laddas ned ska du inte avbryta nedladdningen eller stänga av datorn. Ikonen för Forza Motorsport 6: Apex visas i avsnittet med Installerade apparstartmenyn.

Obs! Internet-avgifter kan tillkomma när du laddar ned spelet.

Om nedladdningen går långsamt kan du prova något av följande steg:

1. Se till att inte ladda ned mer än ett spel, en app eller en uppdatering åt gången.
  2. Om du har andra enheter i ditt nätverk som kanske utnyttjar bandbredd (till exempel en streamande film) ska du pausa dem tills nedladdningen är klar.
  3. Kontrollera om det finns Windows 10-uppdateringar för din enhet. Gå till Inställningar och välj sedan Uppdatering och säkerhet för att se om det finns några uppdateringar tillgängliga.
  4. Felsök potentiella anslutningsproblem genom att gå till sidan Åtgärda problem med nätverksanslutningen i Windows 10.

Vilken typ av tillbehörsenhet behöver jag för att styra Forza Motorsport 6: Apex?

Du kan använda mus och tangentbord eller en handkontroll (Xbox One- eller Xbox 360-handkontroll rekommenderas). Om du använder en Xbox One-handkontroll måste du ha antingen en USB-kabel för att ansluta den till din enhet eller en trådlös Xbox-adapter för Windows.

Forza Motorsport 6: Apex har stöd för ett stort antal populära racingrattar, så som Logitech G27 Racing Wheel och Thrustmaster TX Racing Wheel. En komplett lista med de racingrattar som stöds samt tips och tricks för racingrattar finns i Forza Motorsport-forumet.

Behöver jag ett Microsoft-konto för att spela Forza Motorsport 6: Apex?

Ja, du behöver ett Microsoft-konto för att spela Forza Motorsport 6: Apex. Om du redan spelar spel på Xbox 360 eller Xbox One kan du använda samma konto som du använder för de spelen. För mer information, se sidan Vanliga frågor och svar för Microsoft-konton.

Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela Forza Motorsport 6: Apex?

Om du planerar att vara på en plats där det inte finns onlinetäckning, till exempel på en långflygning eller en seglingstur, kan du förbereda din Windows 10-enhet så att du kan spela Forza Motorsport 6: Apex offline.

Information om hur du konfigurerar din Windows 10-enhet för offline-spel finns i Spela spel offline på Windows 10 i offlineläget.

Om du spelar offline kommer vissa funktioner, som att köpa ytterligare saker från Windows Store, inte att vara tillgängliga. Alla rankningslistor kommer också att vara otillgängliga medan du är offline.

Om du tjänar in achievements när du spelar offline synkroniseras de med ditt konto nästa gång du loggar in på Xbox Live på din enhet. Dina sparade framsteg synkroniseras också när du loggar in på Xbox Live.

Du kommer heller inte att kunna utnyttja fördelarna med Xbox Live medan du är offline. Se Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto? nedan för mer information.

Jag har redan Xbox One-versionen av Forza Motorsport 6: Apex. Är de två versionerna av spelet länkade?

Xbox One- och Windows 10-versionerna av Forza Motorsport 6: Apex är olika versioner. De två har olika spellägen och utmaningar och onlinefunktionerna för de två upplevelserna är inte direkt sammankopplade. Forza Motorsport 6: Apex kommer dock att ha nytta av den starka communityn med spelare och målare i Forza Motorsport 6 på Xbox One genom deras molndrivna Drivatars™ och UGC-dräkter.

Eftersom du måste ha ett Microsoft-konto för att logga in på Xbox Live och spela kan du tjäna achievements och gamerscore i båda spelen. De framsteg du gör i Xbox One-versionen följer dock inte med till Windows 10-versionen och vice versa.

Hur många gånger kan jag ladda ned och installera Forza Motorsport 6: Apex?

Du kan ladda ned och installera Forza Motorsport 6: Apex på upp till tio olika Windows 10-enheter med samma Microsoft-konto.

Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto?

När du ansluter Forza Motorsport 6: Apex till Xbox Live-tjänsten får du följande fördelar medan du spelar på din Windows 10-enhet.

Obs! Du måste ansluta till Xbox Live via Xbox-appen för att starta Forza Motorsport 6: Apex. Se Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela? ovan.

• Hålla kontakten med Xbox Live-communityn, se achievements, titta på spelklipp med mera.
  • Lagra dina sparade spel i molnet och fortsätta spela på en annan dator direkt där du slutade.
  • Spela med din trådlösa Xbox-handkontroll på Windows 10 med en trådlös Xbox-adapter.
  • Du kan enkelt spela in, lägga till berättarröst för och dela dina mest episka spelögonblick med inbyggd Spel-DVR:
    • För att starta Spel-DVR medan du spelar trycker du på Windows-tangenten + G.
    • Om du vill ändra dina Spel-DVR-inställningar ska du starta Xbox-appen, gå till Inställningar och sedan välja Spel-DVR.
    • Spelklipp som du spelar in i Forza Motorsport 6: Apex når du via Xbox-appen. Se Fördelar med att köra Xbox-appen när du spelar spel på Windows 10 för mer information.

Jag fick en felkod efter att jag laddade ned Forza Motorsport 6: Apex. Vad ska jag göra?

Om du får en felkod när du laddar ned går du till uppslagsverktyget för felkoder. Om du skriver in koden får du en detaljerad förklaring och lösningsförslag.