Vanliga frågor om Gears of War 4

Har du en fråga om Gears of War 4? Här hittar du svaren på vanliga frågor.

På den här sidan

Gears of War 4 är en Xbox Play Anywhere-titel. Vad innebär det?

När du köper en Xbox Play Anywhere-titel digitalt är det ditt och du kan spela det på såväl Xbox som Windows 10. Du behöver bara köpa spelet en gång via Store på din Xbox eller Windows 10-enhet så visas det i ditt spelbibliotek var du än loggar in.

Om du köpte spelet på Xbox och vill spela det på Windows 10 loggar du in på din enhet. Om spelet redan är installerat på din enhet visas det i din applista. I annat fall kan du installera det genom att öppna Store och välja Mitt bibliotek.

Om du köpte spelet på Windows 10 och vill spela det på din Xbox-konsol loggar du in på din konsol och går till Mina spel och appar. Om spelet redan är installerat visas det i din spellista. I annat fall hittar du det i avsnittet Klar att installeras.

Om du vill veta mer om Xbox Play Anywhere och se vilka spel som stöds går du till webbplatsen Xbox Play Anywhere. Du kan också läsa Felsöka problem med Xbox Play Anywhere-spel om du har problem med att hitta Gears of War 4 eller innehåll på din Xbox One eller Windows 10-enhet.

Gears of War 4 stöder också korsvis spelande mellan Xbox One och Windows 10 med följande spellägen:

• Campaign (gemensamt läge)
  • Horde 3.0
  • Versus (privat och LAN)

Se Korsvis spelande på Windows 10 och Xbox One för mer information.

Jag ombads uppgradera min Windows-enhet för att spela Gears of War 4. Vilken version av Windows behöver jag?

För att kunna ladda ned och installera Gears of War 4 på Windows 10 behöver du en enhet med version 1607, med OS-version 14393.222 eller senare.

Dessutom måste din enhet ha 64-bitarsversionen av Windows 10. Om du har en 32-bitarsversion kommer du inte att kunna spela Gears of War 4.

Om du vill se om du kör rätt version av Windows på din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows-enhet

Behöver jag ytterligare programvara för att spela Gears of War 4?

Ja, du måste ha DirectX 12 med funktionsnivå 11 eller senare installerat för att spela Gears of War 4. Om du vill se vilken version av DirectX som är installerad på din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows-enhet.

Om du har ett AMD- eller NVIDIA-grafikkort måste du också uppdatera dina drivrutiner innan du kan spela Gears of War 4. Det sker automatiskt när du öppnar appen AMD Gaming Evolved om du har ett AMD-grafikkort eller appen GeForce Experience om du har ett NVIDIA-grafikkort. Du kan också ladda ned drivrutinerna manuellt från tillverkarens webbplats:

Vilka är maskinvarukraven?

Maskinvarukraven för Gears of War 4 varierar beroende på om du spelar på Xbox eller Windows 10. Gå till produktinformationssidan för respektive plattform om du vill se spelets storlek, systemkraven (särskilt för Windows 10-enheter) samt ytterligare information om spelet.

Obs! Eftersom Gears of War 4 är en Xbox Play Anywhere-titel kan du köpa det digitalt antingen på Xbox eller Windows 10 och du äger då båda versionerna av spelet. Produktinformationssidorna visas bara som information separat för respektive plattform. Du behöver inte köpa spelet två gånger.

Xbox

Om du vill se installationskraven för Xbox läser du om Gears of War 4 Store.

Om du vill se om din Xbox har tillräckligt med tillgängligt diskutrymme läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Windows 10

Om du vill se systemkraven för Windows 10 läser du om Gears of War 4 Store. I avsnittet "Ytterligare information" visas ungefärlig nedladdningsstorlek, vilket indikerar hur stort spelet är.

Om du vill se om din Windows 10-enhet har tillräckligt med tillgängligt diskutrymme, vilket grafikkort som är installerat och annan viktig information om din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Vad händer om jag laddar ned Gears of War 4 på en enhet som inte uppfyller maskinvarukraven?

Vi rekommenderar att du kontrollerar enhetsspecifikationerna först för att säkerställa att enheten uppfyller minimikraven. Mer information finns i Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

En komplett lista med tips och tricks som förbättrar spelets prestanda finns i Få ut mesta möjliga av Gears of War 4 på Windows 10.

Hur lång tid tar det att ladda ned Gears of War 4?

Nedladdningstiden kan variera beroende på hur snabb Internetanslutningen är. I genomsnitt tar det cirka 6 timmar att ladda ned 60 GB med en 20 Mbps-anslutning.

I tabellen nedan anges uppskattade nedladdningstider baserat på den aktuella nedladdningshastigheten.

Obs! De här uppgifterna ska bara betraktas som en fingervisning och inte som någon exakt representation av nedladdningstiden. Bandbredden begränsas och nedladdningstiden ökar om du t.ex. streamar innehåll, spelar spel eller streamar spel från din Xbox One till en Windows 10-dator.

Aktuell nedladdningshastighet

Fil på 30 GB

Fil på 40 GB

Fil på 50 GB

Fil på 60 GB

Fil på 70 GB

2 Mbit/s

33,3 timmar

44,4 timmar

55,6 timmar

66,7 timmar

77,8 timmar

5 Mbit/s

13,3 timmar

17,8 timmar

22,2 timmar

26,7 timmar

31,1 timmar

10 Mbit/s

6,7 timmar

8,9 timmar

11,1 timmar

13,3 timmar

15,6 timmar

20 Mbit/s

3,3 timmar

4,4 timmar

5,6 timmar

6,7 timmar

7,8 timmar

50 Mbit/s

1,3 timmar

1,8 timmar

2,2 timmar

2,7 timmar

3,1 timmar

100 Mbit/s

0,7 timmar

0,9 timmar

1,1 timmar

1,3 timmar

1,6 timmar

200 Mbit/s

0,3 timmar

0,4 timmar

0,6 timmar

0,7 timmar

0,8 timmar

Exempel

Om du installerar en fil på 40 GB och den har laddats ned till 25 % (30 GB återstår) och anslutningshastigheten är 10 Mbit/s bör det ta omkring 4,4 timmar innan nedladdningen är klar. (Under förutsättning att nedladdningshastigheten förblir densamma.)

Medan spelet laddas ned ska du inte avbryta nedladdningen eller stänga av datorn. Ikonen för Gears of War 4 visas i avsnittet med Installerade appar på Start-menyn på Xbox och i Mitt bibliotek på din Windows 10-enhet.

Obs! Internet-avgifter kan tillkomma när du laddar ned spelet.

Om du tycker att nedladdningen av spelet går för långsamt går du till Felsöka långsam nedladdning av spel eller appar på Xbox One eller Åtgärda problem med nätverksanslutningen i Windows 10 för ytterligare felsökningsanvisningar.

Jag har en Windows 10-enhet som överskrider minimisystemkraven. Hur kan jag finjustera den så att Gears of War 4 fungerar så bra som möjligt?

Se Få ut mesta möjliga av Gears of War 4 på Windows 10. Där finns tips och tricks som hjälper dig att få ut mesta möjliga av din Windows 10-enhet.

Vilken typ av tillbehörsenhet behöver jag för att styra Gears of War 4?

Du kan använda mus och tangentbord eller en handkontroll (Xbox One- eller Xbox 360-handkontroll rekommenderas). Om du använder en Xbox One-handkontroll måste du ha antingen en USB-kabel för att ansluta den till din enhet eller en trådlös Xbox-adapter för Windows.

Du kan också ansluta en Xbox One S- eller Xbox Design Lab-handkontroll till din enhet via Bluetooth. För mer information, se Använda Xbox One trådlös handkontroll på en dator.

Andra USB-spelkontroller som stöds av Windows kan också fungera.

Behöver jag ett Microsoft-konto för att spela Gears of War 4?

Ja, du behöver ett Microsoft-konto för att spela Gears of War 4. Om du redan spelar spel på Xbox 360 eller Xbox One kan du använda samma konto som du använder för de spelen för att även spela på Windows 10. För mer information, se sidan Vanliga frågor och svar om Microsoft-konton.

Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela Gears of War 4?

Om du planerar att vara på en plats där det inte finns onlinetäckning, till exempel på en långflygning eller en seglingstur, kan du förbereda din Windows 10-enhet så att du kan spela Gears of War 4 offline.

Information om hur du konfigurerar din Windows 10-enhet för offline-spel finns i Spela spel offline på Windows 10 i offlineläget.

Följande spellägen stöds när du spelar offline:

• Campaign Solo
  • Local Versus

Följande spellägen kräver onlineanslutning:

• Campaign Co-Op
  • Multiplayer Versus
  • Horde

Om du spelar offline kommer vissa funktioner, som att köpa ytterligare saker från Windows Store, inte att vara tillgängliga. Alla rankningslistor kommer också att vara otillgängliga medan du är offline.

Om du tjänar in achievements när du spelar offline synkroniseras de med ditt konto nästa gång du loggar in på Xbox Live på din enhet. Dina sparade framsteg synkroniseras också när du loggar in på Xbox Live.

Du kommer heller inte att kunna utnyttja fördelarna med Xbox Live medan du är offline. Se Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto? nedan för mer information.

Hur många enheter kan jag installera Gears of War 4 på?

På Xbox kan du installera Gears of War 4 och spela offline på din hemmakonsol samt på dina kompisars konsoler så länge du loggar in på Xbox Live innan du spelar.

På Windows 10 kan du installera Gears of War 4 och spela offline på din huvudenhet (vanligen den första enhet du installerar spelet på) och installera på flera enheter om du loggar in på Xbox Live innan du spelar.

Du kan bara vara inloggad på en plats i taget när du spelar Gears of War 4 eller någon annan titel som stöder Xbox Play Anywhere.

Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto?

När du ansluter Gears of War 4 till Xbox Live-tjänsten får du följande fördelar medan du spelar på din Windows 10-enhet.

Obs! Du måste ansluta till Xbox Live via Xbox-appen för att starta Gears of War 4. Se Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela Gears of War 4? ovan.

• Hålla kontakten med Xbox Live-communityn, se achievements, titta på spelklipp med mera.
  • Lagra dina sparade spel i molnet och fortsätta spela på en annan dator direkt där du slutade.
  • Spela med din trådlösa Xbox-handkontroll på Windows 10 med en trådlös Xbox-adapter.
  • Du kan enkelt spela in, lägga till berättarröst för och dela dina mest episka spelögonblick med inbyggd Spel-DVR:
    • För att starta Spel-DVR medan du spelar trycker du på Windows-tangenten+ G.
    • Om du vill ändra dina Spel-DVR-inställningar ska du starta Xbox-appen, gå till Inställningar > Spel-DVR.
    • Spelklipp som du spelar in i Gears of War 4 når du via Xbox-appen. Se Fördelar med att köra Xbox-appen när du spelar spel på Windows 10 för mer information.