Vanliga frågor om Gears of War: Ultimate Edition på Windows 10

Läs svaren på vanliga frågor om Gears of War: Ultimate Edition på Windows 10.

Vanliga frågor

Jag ombads uppgradera mitt operativsystem för att spela Gears of War: Ultimate Edition. Vilken version av Windows behöver jag?

Du behöver Windows 10 i version 1511 eller senare för att kunna ladda ned och installera Gears of War: Ultimate Edition.

Dessutom måste din enhet ha 64-bitarsversionen av Windows 10. Om du har en 32-bitarsversion kommer du inte att kunna spela Gears of War: Ultimate Edition.

Om du vill se om du kör rätt version av Windows på din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows-enhet.

Behöver jag ytterligare programvara för att spela spelet?

Ja, du måste ha DirectX 11 eller senare installerat för att spela Gears of War: Ultimate Edition. Om du vill se vilken version av DirectX som är installerad på din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows-enhet.

Vilka är maskinvarukraven?

I följande tabell visas lägsta, rekommenderad och idealisk konfiguration för Gears of War: Ultimate Edition på Windows 10.

Lägsta

Rekommenderad

Idealisk

OS

Windows 10 med 64-bitar
(1511-uppdateringen)

Windows 10 med 64-bitar
(1511-uppdateringen)

Windows 10 med 64-bitar
(1511-uppdateringen)

Processor

Intel Core i5 2,7 GHz

eller

AMD FX 6 kärnor

Intel Core i5 3,50 GHz+

eller

AMD FX 6 kärnor

Intel Core i7 4,0 GHz+

eller

AMD FX 8 kärnor

GPU (grafikkort)

NVIDIA GeForce GTX 650 Ti

eller

AMD Radeon R7 260X

NVIDIA GeForce GTX 970

eller

AMD Radeon R9 290X

NVIDIA GeForce 980 Ti

eller

AMD Radeon R9 390X

Hårddiskutrymme

60 GB

60 GB

60 GB SSD

RAM (minne)

8 GB

8 GB

16 GB

VRAM (videominne)

NVIDIA – 2 GB

AMD – 2 GB

NVIDIA – 4 GB

AMD – 4 GB

NVIDIA – 6+ GB

AMD – 6+ GB

DirectX

DirectX 11+

DirectX 11+

DirectX 11+

Bildskärm

1080p

1080p

4 k (UHD)

Om du vill se om din Windows 10-enhet har tillräckligt med tillgängligt diskutrymme, vilket grafikkort som är installerat och annan viktig information om din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Vad händer om jag laddar ned ett spel på en enhet som inte uppfyller maskinvarukraven?

Vi rekommenderar att du kontrollerar enhetsspecifikationerna först för att säkerställa att enheten uppfyller minimikraven. Mer information finns i Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Om du redan har köpt spelet kan du prova att justera grafikalternativen i spelet:

1. Gå till Inställningar på huvudmenyn i Gears of War: Ultimate Edition.
  2. Välj Video och välj sedan Skärmupplösning.
  3. Ange ett lågt värde för bildskärmsupplösningen. Lägre inställningar kan fungera bättre.
  4. Ange "Standardinställningar" till Lägsta.

Om detta inte gör att spelet fungerar som det ska på din enhet kan du begära återbetalning inom fem dagar efter köpet. För mer information, se sidan Microsoft Store - returer.

En komplett lista med tips och tricks som förbättrar spelets prestanda finns på hjälpsidan för Gears of War på Windows 10 på The Coalitions webbplats.

Hur stort är spelet?

Gears of War: Ultimate Edition kräver minst 60 GB ledigt hårddiskutrymme för nedladdning.

Om du vill se om din enhet har tillräckligt med tillgängligt diskutrymme läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Hur lång tid tar det att ladda ned spelet?

Nedladdningstiden kan variera beroende på hur snabb Internetanslutningen är. I genomsnitt tar det cirka 6,5 timmar att ladda ned 60 GB med en 20 Mbps-anslutning.

Medan spelet laddas ned ska du inte avbryta nedladdningen eller stänga av datorn. Ikonen för Gears of War: Ultimate Edition kommer att visas på startsidan när nedladdningen är klar.

Obs! Internet-avgifter kan tillkomma när du laddar ned spelet.

Om nedladdningen går långsamt kan du prova någon av följande lösningar:

1. Se till att inte ladda ned mer än ett spel, en app eller en uppdatering åt gången.
  2. Om du har andra enheter i ditt nätverk som kanske utnyttjar bandbredd (till exempel en streamande film) ska du pausa dem tills nedladdningen är klar.
  3. Kontrollera om det finns Windows 10-uppdateringar för din enhet. Gå till Inställningar och välj sedan Uppdatering och säkerhet för att se om det finns några uppdateringar tillgängliga.
  4. Felsök potentiella anslutningsproblem genom att gå till sidan Åtgärda problem med nätverksanslutningen.

Vilka tillbehörsenheter behöver jag för att styra spelet?

Du kan använda mus och tangentbord eller en Xbox One-handkontroll. Om du använder en handkontroll måste du ha antingen en USB-kabel för att ansluta den till din enhet eller en trådlös Xbox-adapter för Windows.

Måste jag ha ett Microsoft-konto för att spela spelet?

Du behöver ett Microsoft-konto för att spela Gears of War: Ultimate Edition. Om du redan spelar spel på Xbox 360 eller Xbox One kan du använda samma konto som du använder för de spelen. För mer information, se sidan Vanliga frågor och svar för Microsoft-konton.

Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela?

Om du planerar att vara på en plats där det inte finns onlinetäckning, till exempel på en långflygning eller en seglingstur, kan du förbereda din Windows 10-enhet så att du kan spela Gears of War: Ultimate Edition offline.

Information om hur du konfigurerar din Windows 10-enhet för offline-spel finns i Spela spel offline på Windows 10 i offlineläget.

Följande spellägen stöds när du spelar offline:

• Campaign
  • Local Multiplayer

Följande spellägen kräver onlineanslutning:

• Online Multiplayer

Om du spelar offline kommer vissa funktioner, som att köpa ytterligare saker från Windows Store, inte att vara tillgängliga. Alla rankningslistor kommer också att vara otillgängliga medan du är offline.

Om du tjänar in achievements när du spelar offline synkroniseras de med ditt konto nästa gång du loggar in på Xbox Live på din enhet. Dina sparade framsteg synkroniseras också när du loggar in på Xbox Live.

Du kommer heller inte att kunna utnyttja fördelarna med Xbox Live medan du är offline. Se Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto? nedan för mer information.

Jag har redan Xbox One-versionen av Gears of War: Ultimate Edition. Är de två versionerna av spelet länkade?

Xbox One- och Windows 10-versionerna av Gears of War: Ultimate Edition är olika versioner. Det finns ingen länk eller koppling mellan spelen.

Eftersom du måste ha ett Microsoft-konto för att logga in på Xbox Live och spela kan du tjäna achievements och gamerscore i båda spelen. De framsteg du gör i Xbox One-versionen följer dock inte med till Windows 10-versionen och vice versa.

Hur många gånger kan jag ladda ned och installera spelet?

Du kan ladda ned och installera Gears of War: Ultimate Edition på upp till 10 olika Windows 10-enheter med samma Microsoft-konto.

Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto?

När du ansluter Gears of War: Ultimate Edition till Xbox Live-tjänsten får du följande fördelar medan du spelar på din Windows 10-enhet.

Obs! Du måste ansluta till Xbox Live via Xbox-appen för att starta Gears of War: Ultimate Edition. Se "Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela?" ovan.

• Hålla kontakten med Xbox Live-communityn, se achievements, titta på spelklipp med mera.
  • Lagra dina sparade spel i molnet och fortsätta spela på en annan dator direkt där du slutade.
  • Spela med din trådlösa Xbox-handkontroll på Windows 10 med en trådlös Xbox-adapter.
  • Du kan enkelt spela in, lägga till berättarröst för och dela dina mest episka spelögonblick med inbyggd Spel-DVR:
    • För att starta Spel-DVR medan du spelar trycker du på Windows-tangenten+ G.
    • Om du vill ändra dina Spel-DVR-inställningar ska du starta Xbox-appen, gå till Inställningar och sedan välja Spel-DVR.
    • Spelklipp som du spelar in i Gears of War: Ultimate Edition når du via Xbox-appen. Se Fördelar med att köra Xbox-appen när du spelar spel på Windows 10 för mer information.

En komplett lista med tips och tricks för spelet finns på hjälpsidan för Gears of War på Windows 10 på The Coalitions webbplats.